Vad tror ni, ska vi måla över eller inte?


Väggen är lila och AK har skrivit ett kul PM

AK skickade sitt PM i socialpsykologi där hon utifrån egna händelser när hon var barn beskev olika mognadsgrader e dyl för barn. Det var rolig för oss men vem trodde att vi skulle få våra rara minnen förklarade vetenskapligt.

Väggen är lila och vi vet inte om vi tycker det är fult eller fint!
Jag ska lägga ut ett foto senare!

Löneförhandlingarna är äntligen klara och också jag fick lön! Fast nog är det obegripligt att facken så gärna vill ha lönesättande samtal vilket innebär att den enskilde är helt chanslös. Eftersom jag också förhandlat för arbetsgivaren kan jag säga att det är nästan kört att förhandla sig till något och vad är det då för vits! Meningen är att man ska få veta varför man får den satta lönen. Men tror någon att det funkar så!!!Det tror inte jag i alla fall! Föreestan är det lika bra att man inte kan förhandla sig till något själv. Den som kan prata för sig kanske inte är lika bra på att prestera! svårt...

Mats o Britts bil behöver dyra reparationer! .....

Men viktigast var ju att S inte gjorde sig illa!

Imorgon bär det av till Stockholm-Uppsala. Först rätthjälpsutredning sedan ska vi besöka släkt söderöver! Rättshjälpsutredningen har lyckats få fram att näringsidkare ibland söker rättshjälp i vårdnadstvister. Hmmm i egneskap av ägare till bensinbolaget vill jag ha vårdnaden om Eskil!!!


Snart

kan vi åka skidor.Lasse och jag var och kollade ikväll och det var en kille som åkt härifrån till Södra med skräpskidor!

Jag var på spinning i stället men för att bli av med magen måste jag nog motionera ännu mera! Jag blir tokig!

Imorgon ska jag ha lönesätande samtal. Får se om det finns några pengar kvar till oss. JUSEK gjorde ett jättefint avtla till domarna men har inte ett öres garanti för oss andra!!!

Nu är målningen på gång

Äntligen!

Det är också kul att värdscupen på skidor startat.

Mats o Britts krossade bil är ett ororsmoment förstås. Hoppas att det går fort att laga!

AK vill att vi tar gröttris o sirap med oss till US!

I måndags fick jag en broschyr som hette Två år med Justitiedepartementet. det handlar om regeringes år på Justitie. Vem sjutton har någon nytta av en sådan broschyr? Förutom dom som fått betalt för att göra den förstås! Sådana där broschyrer dräller jusitie och DV omkring sig till ingen nytta.


Oj oj oj

S har lånat Mats o Britts bil och hamnat  i diket. hur ska detta gå???

Han var ganska olycklig! Och jag är ganska orolig! men ingen har ju skadat sig

Vilken öppning på skidsäsongen

Både Kalla och Hellner vann världscupsöppningen. helt fantastiskt. Hoppas bara att Hellner hämtar sig! Det är sällan man hör en skidpublik jubla som de gjorde i Gällivare när det var klart att Hellner vann!

L G Pettersson måste vara stolt!

Sendrag

När folk får krämpor ska dom inte vara med mig. Jag vet inte vad jag ska göra! Nu fick Saga sendrag i båda benen. Hon blev alldeles vi! Nu är det över oc h hon har lagt sig men jag önskar att jag hade något bra vårdande att komma med.

Lasse ska åka bil hem inatt lite oroligt faktiskt


Länshemslöjdskonsulent igen...

Nu fattar jag varför inte de kommer att få jobb! När  länen nu ska avskaffas kan ju ingen vara länshemslöjdskonsulent (vilket underbart ord). Bättre utbilda sig till regionhemslöjdskonsulent förstås!

Men allavrligt...det kanske är det man ska satsa på. Jag föreställer mig att länshemslöjdskonsulenterna vet en massa eller åtminstone vet vem som vet hur man tex kardar ull eller snickrar en stol mm. Och hur många vet det idag!!! Tänk om vi i framtiden måste veta det för att överleva! Då är det bra att vara länshemslöjdskonsulent  eller regionhemslöjdskonsulent.!
Pappa skulle nog vara en bra regionhemslöjdskonsulent!

Byråförsäljningen

är förhoppningsvis snart avslutad. Jag har  lovat byrån till en kvinna från Stöde. Hon skulle hämta den igår i samband med att hon och hennes man åkte ner till Bergsåker där deras häst skulle tränas. Men de kom aldrig. Hon ringde imorse och berättade att hennes man vägrade hämta byrån eftersom han var så arg för att det gått så dåligt med hästträningen . De  kommer imorgon i stället.

AK ringde igår. De ska få massor av snö! Lyckostar!

Jag är glad att ingen av barnen vill bli länshemslöjdkonsulent då deras arbetsmarknad ser dyster ut i framtiden.

Men å andra sidan ser det väl dystert ut över allt nu, så du som vill plugga till länshemslöjdskonsulent. Gör det!

Promenad

Idag blir det nog bara en promenad eller ska jag gå på spinning? Jag har ont bakom örat! Birgitta trodde det var stress.

Vistte ni att man kan ha en kakbank och låna ut pengar till folk i u-länder som vill försöka sig på att driva någon verksamhet. Kolla på www.kakbank.se!

Nu går jag!

Natt-tv och S

Fler borde sitta uppe sent på kvällarna och se alla intressanta program om korruptionen i världen! Kanske är man för gammal för att försöka förändra världen men det skulle vara intressant att jobba med något som gjorde skillnad i världen! I kväll handlande det om en f d diktator i Tchad som kommit till makten med Reagans hjälp!

Det finns numera blidbevis på att S trivs i Skellefteklacken. Han syntes väldigt tydligt i repotaget om Modo-AIK matchen som sändes i Hockeykväll.

Jag simmade 1800 m ikväll. Det går lite fortare nu än vad det gjort på länge. Jag tror det är styrketräningen som hjälper!

Fel

blev förra inlägget  men jag har ingen aning om hu jag ska rätta så ha överseende

S är på väg hem till staan från Övik. de har sett Modo Skellefteå. AIK vann men det vet ni väl redan!

Staan + Norsjö

Vårt besök i Skeleft inför S fördelsedag började med hockeymatch i Norsjö på fredag kväll. För 40 kr fick L och jag hockeyprogram och sittplats. Halva Norsjör var där tror jag men de visste ju att det var kallt och hade skoteroverall medan Lasse o jag hade "kontorskläder". Vi frös och det märktes att vi inte hörde dit. det var en kul match med hawaiihockey! S gjorde ett assist och jag var nog ensam i hallen som jublade! De hade rå lök till hamburgaren och vinter o kallt!
Kylan kom till staan någon dag senare. Lena o jag var till AL en stund på lördag. det blev mycket prat om sjukdomar förstås.
Mats, Britt, Lasse och jag var ut och åt på kvällen. Gott, sedan var vi på CarlViktor och kunde iaktta lördagslivet. AL dök upp också, Vi visste ju att hon var i faggorna då vi sett hennes leopardjacka i garderoben på restautangen.


En tung dag

har det varit. Det har varit  sådana problem på jobbet att det för ovanlighetens skull påverkade humöret hemma.
Pratade med ansvariga för rättshjälpsutredningen också. de verkar inte komma någon vart. Bara att UD sagt till justitie att vi skulle kolla med ambassaderna oftare!!!!Jag fattar inget alls men de skulle komma tillbaka om vad de egentligen menade.
Efter en dag som denna var det skönt och gå på spinning och köra ett riktigt hårt pass.

Imorgon får vi träffa S!
Det är inte en månad kvar innan vi träffar AK!

Stadsvandring

var vi på idag. Intressant, och vilka fantastiksa hus det finns i Sundsvall.

Efterår var vi och åt på In Vito vilket var gott.

Jag undrar hur det gick för AK att laga paprikakyckling igår och hur många de var som åt!

Vi håller på att plocka fram skidor och pjäxor för att ta med oss till S, Vintern är nära!

TV-tittande

I går såg jag ett program på kunskapskanalen om autisktiska barn. Man tror att det handlar om någon typ av förgiftning eller infektion. Att ändra kosten skulle hjälpa!

I kväll har jag sett om en amerikansk ekonomisk torped som åkt runt världen och mutat/hotat  presidenter.Mitti den upprörande berättelsen visade de en filmsnutt från en militär lastbil i Irak som filmade ett gäng småpojkar som jagade dem i hopp om att få en vattenflaska. En pojke sprang ca 3 km (då var han ensam kvar) när de släppte flaskan och då var det en förbipasserande fotgängare som tog den. Militärkillarna skrattade!

Vi har plockat fram S skidor idag för transport till Skellefteå i helgen.
AK:s bil har blivit påkörd av en tant!

Spinning lätt

Har funderat länge på att byta ut måndagens pass mot ett lite tuffare men nu har jag bestämt mig, det blir inget av med det. Nedvarvningsmusiken är utbytt och nu spelas detThis is my life med Gasolin och det är värt mycket! Överhuvud taget skulle instruktörerna annars kunna lägga lite mer möda på musiken. de har en förkärlek till hårdrock och det har inte jag!

L slipar ...

L slipar väggarna för nu äntligen skall vi måla. Vi tömde byråerna eftersom vi ska sälja dom....men vad ska vi göra av allt skräp som vi inte kan förmå oss att kasta!
Båda byråerna ligger ute på blocket men det går trögt, ja linneskåpet är nog sålt men den andra

Byrå på blocket eller, Vem vill köpa!!! som AK alltid ropade när hon lekte affär!


I Staan händer det grejer!

I Skellefteå händer det mest galna om man får tro Norran. Tre personer stjäl dunjackor på Intersport och springer därifrån.Men nu händer ju detta i Staan!  En kund jagar ikapp en av tjuvarna i början av rulltrappan. Han TACKLAR rånaren så att rulltrappeglaset går sönder och rånaren faller över rulltrappans räcke (de är nederst på rulltrappan). Den jagande kunden fastnar i en SOPTUNNA och rånaren lyckas fly igen. Men bara en bit , ty rånaren fångas in av den jagandes son en bit bort!
En annan jagande kund lyckades ta fast den andra rånaren som dock slet sig. Hon fick fast rånaren då en automatisk dörr inte öppnades. som den skulle Båda rånarna är nu fast!!

Snart lumpen för S

S skall inte vara Bevakningsgruppchef utan Insatsgruppbefäl enligt Pliktverket. Samma sak säger dom men det låter hemskt Jag tänker mig hur han springer omkring med bössan i högsta hugg och jagar skummisar, i  min fantasi har han grönspräckliga brallor och huva över ansiktet! Det passar inte in på S men kanske jag har för livlig fantasi!

Obama

Jag såg och hörde delar av hans tal från i natt....Han är ju en fantastisk talare. Inte särskilt konkret var det men kanske det  inte är fel att man i det politiska samtalet pratar mer om värderingar. Man måste ju ha några om man ska landa i hur man trycker att saker och ting ska göras.

Kanske amerika har fått ett uppvaknande som också vi skulle behöva. Att vi kan förändra och att vi kan vara med och påverka och att var och en skulle fundera på vad man har för grundläggande värderingar.Bara en sådan sak som hur vi egentligen vill att landet skall styras och om man anser att demokrati är en bra grund så måste man också respektera detta kanske genom att inte bara säga att t våra folkvalda är "idioter"utan att reflektera över hur det kan komma sig!  

Jag skulle kunna skriva en hel del men det tar för lång tid att få det som jag vill så jag hälsar på kudden i stället.

Michigan

Undrar om min lilla Micigan-flicka vet att arbetslösheten i staten är enorm och att 20 procent av hushållen i Detrorit saknat vatten eftersom de inte kan betala vattenräkningen!

Till Michigan går min nästa resa!

Vad knäppt det ser ut, undrar om jag stavat Michigan rätt?


Simning, betyg mm

Simmade på eftermiddagen idag. Fortare än vad jag gjort på länge. det beror på att det är så himla många saktasimmande människor i bassängen som man måste simma om så fort som möjligt!

Vi är sjukare än någinsin på jobbet. det beror förstås på att vi blir äldre och äldre men man kan ju undra hur detta ska sluta. Nästa vecka ska vi gå på stadsvandring och sedan vet jag nog allt om Sundsvalls historia.

Charlotte och jag har gått en högskolekurs i år. Nu har vi fått våra betyg. Vi fick C, det låter uselt tycker jag. Ett sådant betyg kan väl inte vara något att visa upp? Jag ska lägga betyget långt ner i skrivbordslådan och bara påstå att jag har ytterligare 7,5 högskolepoäng!  Skrivbordslådan är bara bildligt eftersom jag inte har någon.

Agneta (syster) ringde på min mobil nyss. Hon trodde att hon ringde till pizzabutiken.


Amerikanskt val och svenskt rättssystem och den sötaste lilla ungen

Imorgon är det dags...vad som helst kan hända. Jag såg ett program nyss om vilka förtalskampanjer (baserade på lögner) som förekom under Busch/Dukakis-valet! Så vi får väl se den här gången. Sedan är ju valsystemet helt obegripligt. Man röstar på elektorer och en del elektorer har inmte bestämt sig än.

Det värsta med det amerikanska valet är att det har en sådan betydelse för oss alla andra som inte kan påverka!

Idag ringde en kille som fört en skadeståndsprocess mot sin misshandlare. Han förlorade processen och nu kräver vi honom på 70 000!!!

Jag sorterade kort ikväll och hittade några kort på sovande AK 1/2 år. Himmel va gulig!

Om någon undrar så är diskmaskinen hel igen. Den gick sönder p g a att jag körde för myxcket i avfallskvarnen på en gång och orsakade stopp i avloppet.

Helgen

Mats och Britt har varit här. Mats ska nu göra en stång till vindkraftverket så tror han o L att det kommer att funka!

Anna  Karin var söt som julklapp också!!!

RSS 2.0