Kinesisk trafik

Trafiken i Kina var kaotisk. Störst fick köra först och fotgängare fick komma fram sist.

Dags för cykel

Idag blev det dagens första cykeltur. MAn har fått dra om cykelvägen lite för nu i år skall man nog börja bygga den omdiskutearde bron över Sundsvallsfjärden! Man har pratat om bron så länge jag bott i Sundsvall (23 år!)

Bilder från Kina

Det är svårt att smälta intrycken från Kina och idag lider jag av jet lag. Här kommer lite bilder

Det blommade fint

Båt

Fika på Himmelska fridens torg
och mindre gott fika!..


Hemma från Kina

Hemma igen från Kina. Har inte smält alla intryck ännu. Här hemma har snön försvunnit snabbt som attan! Idag blev det en försenad påsklunch med barnen och diverse stök samt en skogspromenad p  ga stegräkning på jobbet!

Båt och cykeltur

Idag blev det både båt och cykeltur efter floden i Guilin. Jag hade någon slags magåkomma så det blev inte så mycket mat för min del. Mest cocacola. När det slutat regna (på eftermiddagen) var vyerna mycket fina, som här

När vi kommit fram till slutdestinationen hyrde vi cyklar och gav oss ut på landsbygden. Efter ett tag åkte vi bambuflotte på floden. Till och med i floden fanns en massa försäljare. Efter forsåkningen är nog mina nya sandaker förstörda men det var en upplevelse!

Med blöta fötter o kläder blev det cykel tillbaka sedan

Här en tant efter vägen!
För övrigt har vi köpt några sorters te idag. En sort som blommar ut i vattnet!

Xian och Guilin

Nu har vi förflyttat oss från Xian till Guilin och avvaekat en dag här. Xian var intressant men det fanns också en hel del smog.

Xiandagarna avslutades med en 13 km lång cykeltur runt den gamla muren. Svettig i hettan!
Vi sa också hejdå till resten av resesällskapen så nu är det bara Anders, Birgitta, Lasse o jag.

Här finns både flod och sjö. Ganska mycket vatten och lustiga båtar. Jag kämpar på¨med pinnätningen och kanske det går bättre och bättre. Ungarna i Guilin tycker att vi ser konstiga ut! De vinkar och hejar hela tiden. Särskilt Lasse. Jag tror att det tycker att han är jättestor! 
Ikväll har vi varit och tittat på hur man fiskar med hjälp av Skarvar fågeln alltså) en ganska ruskig hantering. Några bilder på detta har jag inte ännu men det kommer. Här är Guilin ingen!

Kina

Efter en natt på ett Kinesiskt tåg är vi framme i Xian där vi skall kolla på terakottarmén b la. Pekings sevärdheter är avklarade men lite strapatser på Kinesiska muren. Det var ruskigt brant och på nervägen ramlade jag handlöst så nu är jag ganska mör. I alla fall hade jag tur, det kunde ha gått mycket värre.
Dags för en tur i Hutong?kvarteren?

Nervöst

Jag pallar inte att kolla på SM-finalen i hockey!!! men kanske det går bättre för AIK när jag intet är hemma.
Nu åker vi ju till Kina och om jag säger bara om de vinner önskar jag att det finns någon vänlig själ som spelar in sista matchen!
Nu blir det i alla fall glest med blogginlägg men jag ska försöka komma åt att skriva någon gång under resan!


Packar

men vad ska jag packa? Lase bytte den jättestora resväskan till en mindre

Nya väskor

Vi har köpt två resväskor. En aldeles för stor stor och en mera lagom. Vi var hos Birgitta och kollade om våra och deras väskor rymdes. Och det var med nöd och näppe....
AK har åkt klubbmästerskap och var snabbaste senior! Jag tror att det är första gången hon vunnit KM! Men jag är inte säker

Sjuk

Jag kom aldrig fram till jobbet idag. Jag vände p g a min onda mage men nu känns det bättre så det blev nog bara en dag..

RSS 2.0