Inställt Valborgsfirande

En ganska trist Valborg. Lasse är sjuk så det blev inget firande. En tur på min MTB blev det på stenig, lerig och snöig mark. På kvällen åkte jag upp på Södra (med bil) och kollade, Det finns hyfsat med snö kvar men inget att skida på förstås.
Här är så mycket pollen och annat allergiframkallande så det bara rinner snoras och kliar. Hoppas det snart är över eller att det kommer regn.
Ängen Valborgsmässoaftons kväll

Storspovar och tomatbygge

Hörde på radion att antalet storspovar minskar- Äggen krossas av skördetröskorna och andra maskiner. Vem ska då drilla in våren?
Lasses bygge för tomatplantorna är klar att användas men Lasse själv är sjuk och tomatplantorna ännu för små.
 

Pollen

Men det var ändå värst vad polen det är. Ögon och näsa rinner och det kliar i halsen. Det är inte alls kul med vår!

Tomt

Det är tomt hemma och nu måste jag plocka bort Alfreds bilar...
 
 

Nya bränder

Men nu brinner det igen i landet. Nu i södra Sverige. Klimatförändringar? eller vad händer?
Vi får vara nöjda med att vi eldat upp Valborgsriset redan nu i påsk. Om det inte blir något regn får vi nog låta bli eldandet på sista april

Påsk

I helgen har jag mest suttit i trappen och "läsa bok" med Alfred och haft det bra

Fint besök

Alfred är här och vattnar  vår gräsmatta, klättrar på stenar och är den finaste

Dimmigt öga

Igår kväll blev mitt högeröga dimmigt, dvs jag såg knapp något och imorgse hade jag också en hemsk huvudvärk så morgonen tillbringade jag på ögonkliniken som trodde på katarr eller nåt sådant eller dimma på grund av smutsigt badvatten. Vad vet jag, men nu ser jag ok igen men är jättetrött!
I vart fall blev trycket i ögat kollat och det var ju bra! det hade jag tänkt  få gjort länge!

Notre Dame

Notre Dame har brunnit vilket varit den stora nyheten sedan igår. De tänker bygga upp den på 5 år. Man undrar hur det ska gå till.
Det är i vart fall en nyhet som tydligen överskuggar allt annat i världen!
 

Älgvandring

På svt-play kan man se 400 timmars sändning om älgvandringen över Ångemanälven. Undrar vem som ser hela sändingen? Fast det skulle ju kunna vara kul se om de gick över, älgarna alltså. Kanske lika fantastiskt som migrationen pi Serengeti
 

Väntar

En trevlig helg med Mats och Britt.
Och nu väntar vi på nästa besök
 

Lön

Steg upp tidigt och åkte skidor idag också. det är fint!
Sen har jag haft lönesamtal eller vad man nu ska kalla det. Kanske det skulle ha varit bättre att ha kvar lönegrader men det var ju en evighet sedan

En tur till

En skidtur i solen på berget på lunchen idag också. Det är när det är sånt här väder man borde vara ledig på förmiddagarna.
 

Nedläggning

Tur och retur Stockholm för referensgruppen och utredningen som vill lägga ner RM. Vi får se hur det går...Arbetslös innan 65 blir jag nog inte

Ut ur SHL

Men oj oj, Timrå åkte ur SHL. Ingen möjlighet att se AIK då och då igen!
Fin skidtur till lunch på Södra idag.
Så här års skulle man antingen bo längre norrut eller längre söderut. Det är så trist väder just nu så man blir deppad

Sadelbekymmer

Cykelpremiär till jobbet idag. Jag blev påmind om att min MTB behöver kompletteras med en sadel för kvinnor. Sadeln är olidligt hård.
Hörde en kille på radion idag som riskerade fängelse för att han vägrade värnplikt. Han sa att han inte ville göra lumpen och då var det hans rättighet att slippa!
Man kan konstatera att tiderna förändrats!

Lars-Rune

Idag på radion pratade en som hette Lars-Rune, och jag som trodde att det bara var Alfred som bar det namnet!
 

Ordning och uppförande

Det tenderar att bli allt mer populistiska förslag. Nu vill  flera riksdagpartier införa betyg i ordning och uppförande utan att bry sig om att forskare och lärarfacken inte tror att det på någt vis nyttjar till något.
Vi fick ju sådana betyg i början av min skolkarriär och om jag minns det rätt var dett meningslös. Möjligen straffade man någon vilsen person som skulle ha mått bättre av lite hjälp med sin livssituation.

Cykeldags

Första april utan lur! Men dock en tidig morgontur på Södra.
Men det är strax dags att byta skidor mot cykel. Lasse har i vart fall gjort iordning dem och jag har ingen fast parkering längre så jag tänker nog cykla någon dag i veckan

RSS 2.0