Ingen tomt

Det blev ingen tomt, den blev dyrare än vad vi tänkt oss.
Lasse var hängig i morse så jag cyklade till Falket själv ocg badade. Mycket svettigt först och sedan skönt. Det har varit 27 grader. LAsse , Mats o jag har badat en gång till!!!

En varm dag!

Oj  oj vad varmt, nästan 30! så nu är det lägen för bad, både FAlket och Sjöbotten har besökts idag! Dessutom har vi fikat på Kyrkholmen och surrat om en eventuell tomt vi ska köpa, hur det nu blir.

Bra början på semesterveckan

Men vem kunde tro att vi skulle få så fantastiskt väder under den här semesterveckan! Lasse, Mats o jag har simmat med våtdräkt i Falket i morse. PÅ eftermiddagen blev det bad och fika med MAts o Britt samt pappa i Långviken. Just nu drömmer vi ju om en stuga eller rättare sagt tomt i Långviken, vi får se!
Ikväll blir det mat hos Lena o Martin, förmodligen ute i det fina vädret!

Vad fel man kan ha...

Sedan jag var 12 har jag trott att jag var allergisk mot katter dvs mamma o pappa tog bort katten för  att vi var allegiska men vem, vet inte jag. Idag var jap på apoteket och allergitestade mig och enligt det testet var jag allergisk mot hundar men inte katter....Egentligen har jag aldrig utan allergimedicin klappat en katt sedan dess vad jag kan minnas men nu ska jag prova! och sedan ska vi se om det var testet eller jag som hade fel....Förutom hundar var det björk o nötter , stenfrukter mm som jag var allergisk mot  men inte damm men det har jag ju redan fattat!
Här kommer en till växt som nästan hela året är jätteful men som är ganska fin en vecka per år. Dessutom har denna växt det löjligaste namn jag vet!

Löner igen

Löneförhandling igen.Inte kul när det inte finns något att dela på och att förhandla om!
S o jag har köpt plastburkar idag och AK har vunniit 1000 kr på bilbingo i Kovland!

Om dödsstraff o bad

Läste i Dagens Juridik idag att sedan dödsstraffet återinfördes i Kaliforninen 1978 har man avrättat 13 st och detta har kostat delstaten 4 miljarder!!!! dvs 184 miljoner dollar mer än vad de som döms till livstid utan chans till benådning kostar. Vad kan man säga om det
För att prata om något mera neutralt så har AK S och jag testat våra våtdräkter i ett kallt Dyket.

Axelina 117 år

Den 16 juni 1894 föddes mormor Axelina och dagen till ära lägger jag ut henne på nätet!

Här är mormor till höger, mamma i mitten och enligt Kents noteringar är damen till vänster Gustav Rosendahls fru som enligt mormors brev heter Eva. Jag tror de tittar ner på Brita!
På mormors födelsedag fick vi ofta Fantasitårta, mums, men de finns inte att få tag på! Sedan satt vi och gungade i deras hammock (hur stavas det?)  och så sken solen!


Cykel och nyponros

Nu får det sluta regna så att jag kan cykla igen!
Det blir ingen Vätternrunda för Lasse som är förkyld. I kameran i dag hittade jag en bild på han o AK samt Mats för några veckor sedan...

För några veckor sedan var det Rosenspirean som gick från ful till fin och nu är det nyporoshäcken som har ett fint ryck!


Fel storlek

Från sol o varmt till regn! Men jag har simmat idag. Vattnet var varmare än luften så jag hade ingen större lust att kliva upp.
Var och hämtade en klänning som jag beställt på postorder! LAgom i storleken förutom armöppningarna. De var gigantiska. Jag ser nog inte ut som man tänker sig när man tillverkar kläder!


Rättshjälpsavgift och en temugg till

Idag har jag sått bönor och rädisor i regnet! Vi får se hur det går!
På jobbet har vi varit på mediainformation.
En kvinna undrade hur hon skulle ha råd att betala sin rättshjälpsavgift när rättegångstolken begärt att man skulle prata sakta för att han skulle kunna förstå! Även om man anser att det finns behov att se över rättshjälpsavgiften för advokaternas skull måste men nog också beakta de rättssökandes situation som ändå skall betala en del av avgiften! ofta handlar det om människor med små inkomster!

Här är temugg nr 2.

Varmt o skönt

Vilken helg! Det haer varit jättevarmt och vi har premiärbadat på Dyket. Och då var det inte bara frågan om att doppa sig utan det var så pass varmt att man kunde simma en stund!

Studentskrän o Cesarsallad

Det är väl ok att studenterna skränar och har kul men att krossa glasflaskor på gatan är inte ok!
Vi har ätit cesarsallad idag men om man gogglar på cesarsallad så kan man konstatera att vi inte gör enligt orginalet. det ska inte vara några sardeller.
Den här temuggen serverades te i på en billig takservering i Kina. Men visst var den fin? Jag hittade aldrig en likadan att köpa


Malin

MAlin har tagit studenten idag så vi har varit på studentkalas med en massa scouter och Kung Fu folk!
Gott var det ialla fall!

Studentdags

Idag har jag handlat studentpresenter till Matilda o Malin och imorgon börjar pajätningen!


Händelsrik helg

En händelserik helg med  middag hos Södermans

90 års kalas mm. Trevlig kalas i ett somrigt Bromma...

Bättre bilder på händelsen kommer men här är jubilaren och hennes barn!
och så har min kusin Kent varit här och lagt över alla numera digitala släktbilder. Här finns en hel del intressant

som denna... och mycket mera

RSS 2.0