Återträff

var det idag dvs en hel hög som jobbat på RM (ink The RM Sisters)träffades. det var mycket kul

Telefonloggning

Idag ringde en åklagare och ville logga våra telefonsamtal för att hitta en efterlyst person.Jag vet inte hur det gick eftersom jag måste hänvisa till hovrätten som äger växeln. Men om hovrätten säger ok måste jag nog fundera på om vi kan köpa växeltjänsten av dem!
Nu kan jag inte skriva mer då jag ska upp svintidigt och försöka gå på morgonspinning!

Skidtävling

Glömde gratta Mats på namnsdagen igår såååå...Garattis om du läser detta.
Vi har varit på sprittävling på Stockvik. Magnus o Anders åkte superfinal mot knattarna. Ganska kul faktiskt! krossbanan har enomra möjligheter!
Men AK saknas förstås!
 

Semlor o hockey

Semlorna är uppätna. gott, särskilt den med varm mjölk.
Vi ska på hockey på lördag, Mats, Britt, Johan, Lasse, s och jag. Kul! Hoppas bara att det inte blir allt för spännande men de verkar ju nästan klara för slutspel i alla fall. (AIK alltså) Detta betyder att vi åker till staan på lördag.

Som Rudolf kanske!

Allt är som vanligt igen...S tittar på Scrubs på nätterna!
När han skulle röntga sig idag hittade de först inte frakturen!!!Ha tänk om det var som Sunes pappa i Sunes sommar. Sex veckor i gips utan fraktur! Nåväl S tror att de hittade den sedan!
En annan Rudolf, renen på södra jagar visst folk i slalombacken! Fast i lördags stog han helt fredligt mitt på Ängen och lät sig beskådas!

Trött och investeringar

Fortfarande utmattad efter gårdagens skidåkning ställde jag in dagens övningar och såg istället Södergren få silver och Helena Jonsson brons. I övrigt blev det inte mycket gjort  men jag var en sväng ner till stan. Nu är det .-1 och genast har snön efter vägarna blivit ful!
Om jag får låna 3 miljarder av Carnegie ska jag köpa Saab.

Ryggproblem

Jag tror att jag ska hälsa på en sjukgymnast för första gånge i mitt liv. det gör så fruktansvärt ont iryggen när jag åker skidor!!!
Annars har vi mest kollat på Skid-vm och hockey idag


S hemkomst

S är hemma!  Han hoppar omkring! Hur ska detta gå! Det blev juinte som det´var tänkt! Vad ska han göra nu! I alla fall så åt vi crepes i kväll och konstaterade att han har det besvärligt med sitt brutna ben. Han ska till Lena på måndag och då hoppas vi påp en sko!
Hoppas Ak mår bra!
Wada har slarvat bort B-proven  avseende ett antal dopingtester! Hur kan det vara möjligt!

Djupdykning

Idag var jag och simmade. I början var det bara jag och några pojkar där. de dök efter en sådan där djupdykningsgrej  som man hade när man tog märken, ni vet och så dök de efter några ringar på botten. När de gått upp och jag var ensam passade jag på....ha jag fick upp både ringar och djupdykningsgrejen! fast jag slutade när det kom in folk som skulle gå på vattengympapass, annars hade jag nog hoppat också. Jag är barnsligt förtjust i att prova grejer man gjorde som liten när man badade!  Kanske man skulle ta märken igen....hur tror ni det skulle vara? 50 årig tant simmar 1500 m klädsim mm!
Stockholmsresan var mycket trevlig. Det var sista mötet med referensguppen i utredningen om rättshjälpslagen. Mötet var uppsluppet och glatt och sedan bjöds vi på en god middag på en italiensk restaurang i gamla stan. Kvällen avlsutades på ett iskallt hotellrum som var granne med hissrummet! oiiiiiiiiii oiiiiiiiiiii lät dethela natten!
Ak ringde ikväll, hon har funderingar om boende nästa år. Det är alltid trevligt när hon ringer och delger en sina funderingar! Imorgon kommer S hem!
 

Lycka att man också får säga vad man vill

I stället för skidåkning blev det simning ikväll. Måste träna inför crawlkursen.
Fick kontakt med AK som verkar må bra. S kommer på fredag.
I morgon bär det av till Stockholm för slutmöte om rättshjälpsutredningen.
Såg ett program om Burma. Det måst vara hemskt att leva i ett land där man inte får säga vad man vill oavsett om man vill säga lite eller mycket, bara det att man måste välja sina ord! Jag tror inte att vi kan föreställa oss hur det skulle vara.

spark forts.....mm

ännu mer nostalgisk blev jag av Agnetas kommentar med sparktåg!
S ligger ensam på luckan och väntar på att få veta hur det blir med fortsättningen!
Hoppas AK hör av sig imorgon så vi får veta hur det är i det stora landet västerut.
Lasse har lagt på nytt parafin (stavas det så) och skidorna gled väsentligt bättre idag 

Skidor, spark och benbrott

Två skidturer i Gävle blev det. Banorna är mycket snällare men vad hjälper det när jag är så HIMLA dålig! I lördags lånade jag Sagas spark och tog en tur. det var jätteroligt...men sparkåkning förknippas med mamma: Vem kommer inte ihår då hon och Samba sparkade ner till älven och fiskade en lax...eller gjode dom det???
S militäräventyr än nog över då hans stukning var ett benbrott. Just nu ligger han hos morfar och blir ompysslad!

Darwin mm

Charles Darwin skulle ha fyllt 200 år idag.Vilket genomslag hans teorier haft eller det är svårt att föreställa sig hur man trodde att det funkade tidigare!  I alla fall måste det ha varit starten till en hel del forskning.
AK åker till Minesota på tävling idag och vi kan bara hålla tummarna. Vi ska till Gävle och där saknas internet men vi hoppas...
S ringde och hade stukat foten...stackars lillgubben!
Det verkar som B-provet på de ryska skidskyttarna är positiva (i alla fall tror svt det)!
Kulturutredningen kom med sitt förslag idag. Mycket av kulturanslagen skulle ut i regionerna. Och vi som inte har någon region...blir vi kulturlösa?

Bloggar och tröjans livslängd.

Idag spann jag stehårt och blev så trött att jag mådde illa.
Bloggning är fördummande hörde jag just på kulturprogrammet Babel. För mig är det som att skriva dagbok och jag känner mig inte särskilt mycket dummare än när jag började . Ni få som läser blir ni dummare???
Ahh skit samma. Jag fotograferade i morse och nu ska ni få se hur det är fatt den på sommaren stekheta uteplatsen mot söder. Det är länge kvar!  Jag hoppas att S vakbad dröjer!

Idag på radion så pratade man om våra prylar (kläder mm) som har en kortare estetisk livsläng än vad den fysiska är. Om jordens resurser måste vi som använder oss av den estetiska kanske använda våra grejer längre än när vi inte längre tycker de ä så snygga (kort och kankse otydligt beskrivet)


Vår gata i morse!


Morotssufflé och musik

Efter dagens skidpass lagade jag morotssufflé. Jag måste säga att det är en kanongod rätt. Jag undrar vart mamma hittade receptet ?

Jag såg något program om Josefin Lillhage som satte pers rekord när hon simmade och Adma Tensta stog bredvid och spelade. Med rätt musik kan man nog öka sin prestationsförmåga. jag skall prova någon gång. men visst är man piggare på spinningen om de spelar bra musik!

Skidåkning

blev det idag. Men det fanns inga spår upp till södra så Lasse o jag fick ta bilen.

Det var en fantastisk vinterdag idag men själv satt jag ju inne.och jobbade. Det var en trist dag utan inspirerande händelser.
Just nu äter jag apeliner för fulla muggar och i olika former.
S kom fram till Boden i snöovädret!  När vi skulle skjutsa honom till bussen igår fastnade bilen i en driva och vi fick skotta ut den! Köp aldrig en bakhjulsdriven!

Äntligen ett år med snö

och kallsnö t o m man får barndomsvibbar faktiskt! Det är sådan där snö som man skulle kunna hoppa i och landa mjukt!

S är hemma!


S är hemma

och det är jättetrevligt! Jag mår jättegott!
Karin och Kennet har varit här ikväll, Vi bjöd på rödbetssoppa till förrätt. Inte särskilt gott faktiskt men det visste jag ju sedan S och jag lagat det engång för länge sedan, Men den här gången var det väl en förhoppning om att jag tagit fel förra gången då jag tyckte det var äckligt!

Elefanter

Visste ni att om man vill klona en mammut så är det visserligen möjligt men man måste "he" ägget i en elefant och elefantens livmoder ligger 1 meter ini elefanten och sådana verktyg har man inte tillgång till. I alla fall om jag fattat P1:s vetenskapens värld rätt!
S är hemma och berättar  histrorier om sitt lumparliv. Jag tror han har det ganska bra! men det rätt kul att han är hemma!

Dagens ämnen börjar på poli och om Mattias Nilsson och om en en häxa!

Ni kan ju bara gissa vad....
Centerpartiets svängning i kärnkraftsdebatten är hårresande...och oavsett vad man tycker i kärnkraftsfrågan måste man ju fråga sig om makt är så viktigt att man kan frångå sina grundläggande uppfattningar....Vad är det då vi röstar på? Maud Olofsson säger att det är en kompromiss men ska man verkligen kompromissa bort vad som helst. Kanske Sverige går mot ett tvåpartisystem...De rödgröna har ju också snabbt httat på en allians...För det demokratiska sytemet är det allvarligt om man inte vet att det parti man röstar på tänker driva de frågor de sagt att de ska driva. Vart har ideologierna tagit vägen!
Nästa poli...är förstås poliserna i Rosegård. Hur dum får man vara! Det är helt vansinnigt och förkastligt det de sagt men hur i hela friden kan polisen använda detta som bevisamaterial i en rättegång. Trodde de att ingen skulle reagera och visste de inte att de var filmade!!!!! Vad de än har för åsikter borde de väl ha så mycket vett att de höll tyst! Hurär det med rekryteringen till polishögskolorna egentligen? Urvalskriterierna måste vara väldig underliga!
Är det inte konstigt att ryssar sitter och läser Mattias Nilssons blogg för det var väl inte svenskar som hotade honom om han kom till Ryssland! Om ni inte vet vad jag pratar om kan ni ju läsa på sportbladet om skidskytte!
Under vårt "prat" på fikarasten kom jag fram till att jag skulle platsa som häxa på den tiden alla kvinnor som flöt var häxor! Tänk om det var sant! Abra kadabraBuuuuuuuuu!

The Tudors

är den enda serie jag följer men nu tror jag det får vara nog.

Jag klarar inte att se hemska filmer och inte heller grymma serier. Det är sant och det måste väl finnas fler än jag som blundar eller går ut om det visas någit hemskt (som i detta fall en hel del halshuggningar). Fast jag vill inte se pinsamheter heller.


Snön glittrar och om kossorna på slakteriet

Jag var ute och åkte skidor ikväll! Snön glittrade, det var jättefint. Inte så kallt på södra men det var det hemma. Mitt problem med skidåkningen är utförsåkningen. Jag vet inte hur jag ska våga! Men jag är plogmästare!!! När AL och jag gick friluftfrämjandets skidskola  (vi var ca 6 år) i backen vid slakteriet lärde vi oss ploga och det är nog den viktigaste kunskapen jag har när det gäller skidåkning!.  Apropå det så är det mysko att inte slakteriet finns där längre (Slakteriet i Staan alltså, men slakteriet i Sundsvall finns nog inte heller kvar).

Man skall bygga hus där slakteriet låg! Jag tror att villaägarna kommer att få kossorna o grisarnas skrik i väggarna, en och annan ko går nog igen också! Men läget är ju nästan Staans bästa!

S kommer hem i helgen! Jippi!

Vi måste skaffa en vikarie på jobbet! Svårt. Vi har inte haft en vikarie eller dylikt på många år...

Dagens....

Lasse fick blommor idag som tack för arbetet med SM.

Jag har hela dagen tänkt på vart man ska klaga på en preskriptionsinvänding utan att komma fram till svaret.

S har haft en bra dag i lumpen men han hatar vallatejp! Hädanefter ska ha valla själv.

AK verkar må bra och har haft tyskaprov! 

Britta, bästa tjej under SM


Anders J gick till kvarten


SM är över

Jag har tagit tid och varit på sponsormiddag som var ganska trevlig.Tävlingarna har varit mycket lyckade och vädret som en propagandafilm för Sundsvall. Jag åkte skidor upp i morse och det var kärvt men ljuvligt. Det var bara Gunde Svan o jag i spåret. Han åkte lite fortare än jag faktiskt. I kväll har Lasse ojag tittat på en inspelning från sprinten. När man är mitt upp i tävlingen har man inte så stor aning om hur det gick egentligen. Men idag har Magnus åkt jättebra. Han blev 24:a och 2:a i U23 klassen. Kul kul.  Han var jättenöjd själv också. Hur det än är så är det åkarna som varit med oss (mig) som engagerar mest. Anders J gick till kvartsfinal igår!
Helgens i särklass roligaste händelse är dock att det gått bra för AK på skidor i US!

AK

bra åkt gumman!

RSS 2.0