Simning i väntan på längre spår

Nu sprutar de snö på Södra så kanske det blir en längre sträcka än 390 m att snurra på. Men i väntan på det simmade jag ikväll. Egen bana och allt! Nya simhallen är faktiskt fantastiskt fin!

Zlatan och Astrid och skidor

Men nu är det upprörda känslor när Zlatan köpt aktier i Hammarby. Stor nyhet idag! det måste vi alla ha en åsikt om!
Och en liten knubbig Astrid har namnsdag idag. Grattis!
Och själv har jag snurrat runt på Ängen i 5 km. Första skidturen, Jippi

Mörkt och dystert

Är sinnesstämningen dyster för att det är så mörkt och trist ute eller är det allt gräsligt som händer omkring oss. Krig, klimatförändringar, fattiga kommuner och hård retorik om vad som måste göras i samhället.
Men jag hittade denna bild idag som givit mig ett bra minne!
 

Trevlig middag och lite tråkigheter


Trevlig middag på Södra med Agneta, Bosse, Nicke o Lena och en taxiresa hem med en caufför som berättade om sina svårigheter att klara sig i samhället med dåliga språkkunskaper.
Mats har ringt och berättat att Ina-Britt avlidit. Det var den sista av mamma och pappas vänner. Tråkigt och mycket som vi inte hunnit fråga om

Tre månader

En regnig dag med en massa rådgivningsräkningar att kolla. Men AK:s små flickor blir tre månader idag, nåt att fira!
 

Tystnadskultur

Har sett en dokumentär om Harvey Weinstein och hur han på grund av sin maktställning kom undan med  både sexuella trakasserier och annat maktmissbruk. Väldigt otäckt och tillämpbart på många områden i samhället. Och sånat får fortgå så länge ingen , och helst många, vågar säga protestera . Man kan också fråga sig varför vi har sådana stukturer i samhället så att sådana maktpositioner uppstår både i stort och smått.
 
Anledningen till att jag såg domumentären i stället för att åka skidor är att jag inte når mina skidor. De ligger för högt upp i garaget.

Åter utan besked

Åter på jobbet och alla frågor om hur det ska bli. Också möten om hur det kan bli men det finns ingen som kan säga hur eller har någon egentlig plan så det känns lite hopplöst. Den stora frågan är vem som ska ersätta oss om vi skulle få för oss att ta semester eller om någon blir sjuk?
Bättre var det med simturen. Crawlen ´funkar bättre och bättre. Undrade när jag simmade om man kan komma ihåg hur man simmar om man skulle råka bli senil? Underlig tanke kanske...

Hem från Wien

På Wiens flygplats och väntar på,planet till Arlanda efter en trevlig helg med mycket vandrande och god mat. S lägenhet är fin Och han är nu 30 år, helt otroligt. Kombinationen ont i benen efter en dags vandrande och det faktum att  yngsta barnet är 30 är kanske ett tecken på hur gammal och sliten man själv är.
 
 
 

Till S

Snart hos S. Sker vi förhören om Trumps Ukrainafrågan. Vilken cirkus. Men vi har ätit soppa på en böhmisk restaurang som nog var verkligt genuin.

Utan bil

Så har vi bara en bil. När Lasse var ute ock åkte med polon idag så la den av och läckte olja. När den via bärgare hamnat på verkstad så hittade de ett stort hål i motorn. Ingen idé att laga så nu äger vi ingen bil. Vi får se om jag fixar att vara utan bil när Lasse är ute och reser. I vart fall får vi köpa dubbdäck till MTB:n

Teknikidiot

Med åren blir man tekninkidiot. Om man carstar ett program vi "paddan" forsätter det att visa program efter program och det går inte slå av. S försöker förklara via telefon och slutligen slog jag av TV:n helt och nu vill inte den riktigt starta. Är det verkligen så att man med åren blir en teknikidiot? som mamma och pappa som inte kunde slå på videon? hur ska detta sluta?

Färdigbehandlad och träff i väntrummet

Nu är jag färdig hos sjukgymnasten så nu återsår bara att träna själv...och det störtregnar och snön smälter.
Träffade en  tjej som, är några år äldre än mig från Staan i väntrummet. Hon funderade på att flytta hem igen och sa att hon tyckte att stan nu verkade så expansiv! Men snart har  väl igen råd om/när batterifabriken kommer
 

Avslut

I fredags var Lasse o jag på Invito med Anki. Det blev en trevlig kväll men också prat om Lars och hans sista tid, väldigt tråkigt. Lars o Anki var/är våra äldsta vänner i Sundsvall som vi varit aldeles för upptagna av att hinna med allt med barnen för att hinna vårda vänskapen ordentligt. Vi har bara setts några gånger per år och nu finns inte Lars.
 

Namnsdagar

 Idag har Linnea namnsdag, hon och Astrid har så många namn som finns i kalendern så det kommer att bli svårt att hålla reda på. Men kul är det  också.
 
 

Törstiga i Moldavien, lite onödigt vetande

Undrar hur det är i Moldavien. De dricker mest alkohol i världen enligt en undersökning. 15.2 l per person/år.  Det kanske är  bra at t vara bäst på nåt.
I Sverigen dricker vi 8,8 l pers/år och minst dricker de b la i Libyen och Somalia.
 

Hundsmuggling

Men hur kan man vara så naiv att man smugglar in hundar  med risk för att föra in sjukdomar? Tydligen är det vanligt

Hemsida

Nu är snöslungan hämtad och det är minusgrader ute hela dagen. det finns alltså hopp.
Jag har varit på möte om vår kommande nya hemsida på jobbet och fick veta att det var 72 000 personer som inte hörde till domstolsväsendet som besökt den i år. Och jag som trodde att det knappt var någon. Är den bra eller dålig när man inte få indikationer om att folk läst den?
Nå nu ska det bli en ny eller annorlunda

RSS 2.0