Trasig cykel

I morse steg jag upp tidigare än vandligt för att få en ordentlig cykeltur över Södra till jobbet. Jag hann inte längre än till skidstadion där jag plötsligt låg på marken och cykeln saknade sadel! Det visade sig att skruven som fäster sadeln i sadelstolpen hade gått av! Så nu har jag skrubbsår på ben och armar samt är utan skogscykel till dess vi fått tag på en skruv.
 

Till sist...

Hemma igen efter att äntligen varit på Hammarö och träffat AK med familj. Stekheta dagar men jätteroligt och  nu saknar jag dom så otroligt mycket.Jag tänker flera gånger på hur Alfred står på gräsmattan och vinkar...
Väl hemma så hade de flesta växter klarat sig ocxh mycket hade slagit ut fullt som vår fulaste pion som faktiskt i år är riktigt fin
 

Äntligen

Äntligen har vi träffat våra småttingar + ak o Mikael. Så roligt, och nu hett. Över 30 grader. Lasse, alfred o jag plockade  jordhubbar på morgonen på ett jättesjälvplock, sen fick vi bada inkl småflickorna som gillade det men åt sanden förstås

Möten i skogen

Några gånger i veckan cyklar till jobbet via skogen och där kan man träffa både den ena och andra. Här är några exempel:, Charlotte Kalla, Johan Olsson, två ormar och idag en grävling som blev lika rädd som jag.

Varmt och bad

Ikväll blev det bad igen. det är härligt varmt men nu kan man gruva sig lite över den ulovade hettan som nu ska komma...
och inte vill jag heller att det ska bli för varmt med tanke på klimatförändringarna.
Midsommarafton böev en segeldag med Karin och Kennet. Vi hamnade till sista på Tjuvholmen där det blev ett dopp i havet! På kvällen grill hos Spontons och förstås den sedvanliga kubben.
 

Liten öppning på resefronten

Dags för nyrekrytering på myndigheten igen. Det är lite turbulent, nu får vi hoppas att det går ordna snabbt.
Och nu får vi åka till vissa länder igen, dock inte Österrike, men om det kränglar länge kankse vi kan träffa S i något annat land?

Hopp

Ak har testat och har inte covid-19 nu i alla fall. Bra
och nu  finns ett läkemedel som i alla fall kan minska dödligheten..
I år odlar vi chili och den sort som härstammar från vå seglingresa i Grekland för ett antal år sedan är verkar må ganska bra
 

Segling

Vi seglade i går med Anders och Birgitta och glömde solskydd på knäna vilket känns idag. Men vi har badat flera gånger och det är jättehärligt på Dyket.
Nåväl det var en bra segling med varma fina vindar

Mast på!

Väldigt trist att det inte blir någon resa till AK med familj  som vi saknar så.
Men ikväll kom masten på båten i alla fall så nu är den strax segelklar med god hjälp av Anders och Birgitta
Syrenen blommar...

Nedlagd utredning

Idag la man ner mordutredningen om Palmemordet efter 34 år. Det kommer antagligen ändå att vara något som alla vi som var någorlunda vuxna aldrig glömmer och kanske fortsätter att fundera över, vad som hände alltså.

Rabatt och avlägsna släktingar

Vi  tänkte fotografera rabatten för att veta till nästa år vad som är ogräs och vad som är perenner. det blir svårt. Men kanske till någon hjälp.
Med anledning av att man via DNA och släktforskning har lyckats fånga Linköpingsmördaren kollade jag på drösen träffar som jag fått när jag lämnade mitt DNA och kan konstatera att här och där dyker namn jag känner igen upp. Men så är det kanske om man har tidigare släktingar som uppenbarligen inte flyttat särskilt mycket...
Halva rabatten och soptunnan!
 

Träff

I kväll har vi för första gången sedan mars varit in till någon. Vi tittade förbi hos Anders o Birgitta och pratade bort en stund, men vi höll avstånd och det var trevligt!
Lassa satte i båten i natt och nästa vecka kanske det kommer på en mast

Snart så...

Om någon vecka kan vi få åka och träffa småttingarna på Hammarö.
Men här hör vi talas om fler och fler som smittats...

Källkritisk borde vi alla vara

Ser ett program om ett barn som kidnappats av sin mamma och kan konstatera att det inte nog kan understrykas att källkritik är viktigt liksom att noga ta reda på vem man vill stötta när man träffar på aktivistorganisationer. Men det är ganska trist att allti vara misstänksam!

Blå Kryss

AK har rekommenderat mig att cykla Blå Kryss men det gör jag inte om det var mycket värre än att cykla upp till Södra rätt väg!
men visst  säkert en trevlig skidtur någon gång när det är mycket snö
 

Varmt

Vitkålen vi planterat har nog haft det för varmt, annat klarar sig bättre under en glasskiva.
Det har varit en fantastisk helg och till och med covid-19 kankse har dalat. Man kan hoppas

RSS 2.0