Sista hockeymatchen för i år

Igår var jag på Allstar med Anna-Lena och såg AIK missa åka ur slutspelet. Tråkigt men jag blev inte riktigt lika upprörd som A-L

Domstolar

Efter kvällens skidåkning i isiga spår kollade jag på TV programmet om domstolarna. Men visst framställer de domstolsväsendet som något obegripligt som man inte kan lita på och visst kan det bli svårt att förstå ibland men mitt intryck är i alla fall att det är stabilt! Men vilket program skulle vara intressant om man visade något som fungerade??? 
Ikväll har vi hört LR:s hjärtslag som lät ganska högt,

Cykeldags

Från skidor till cykel på en dag. Cyklade till jobbet idag och blåstes hem men jag har glömt hur jobbig backen är!
 
 

Stoner

Ensam, hemma i helgen har jag åkt skidor och läst en bok och inte vilken bok som helst, Stoner, en sorgsen men fantastisk bok.

Vattebrist!

Det kunde man inte tro men det är faktiskt vattenbrist också här! Dags att snåla på lyxen och tänka sig för kanske!

Hemsk värld

Jaha så var det dags igen. terrordåd i London!
Och UG handlar om hur FN-personal utnyttjar barn sexuellt !!! Vilken värld!

Abort

Har sett ett program o abortfrågan i olika länder. det är väl ändå märkligt att det finns så många som pratar om individens frihet och sedan tycker sig ha rätten att bestämma om en annan människas kropp.

Ingen fiskelycka nu heller

Två dagars fiske i helgen och en abborre. Vi är inte särskilt duktiga på fiske. Annars har vi roat oss med ,idag på stan och sedan konsert i helgen (Motown) och så skidåkning förstås!
Min cykel är också iordningställd för våren så får v se när det blir dags!

Peking

Har varit och planerat  en avslutningsresa med "Pekinggänget". Vi har spelat lotto många år och tänkt oss en resa till Peking men aldrig vann vi. Nu går Birgitta i pension om ett år och då får det bli tulpaner i Holland och sedan hoppas vi att ingen kommer ihåg raden.. 
Men jag har ju haft turen att komma till Peking ändå!
 

Matlådor o mage

Eftersom jag är less på att köpa matlådor på stan så har jag gjort grönkålspaj att ta med. Men nu gäller det att komma ihåg dem också.
AK säger att hennes mage är som en basketboll om jag inte minns fel så var man dessutom ganska less på slutet!

Snart snöfritt

Det går inte undvika att snön smälter men åtminstone idag gick det åka. Jag antar att jag är ganska tjatig om skidåkningen men det är så himla roligt!
 

Brott och krasse

Just nu pratar man om oförmågan att lösa vardagsbrott på nyheterna. Väldigt allvarligt för förtroendet som vi får hoppas att man snart löser. Ändå tror jag mig veta att det under 2016 var över 80 000 brottmål i domstolarna.
Vi har skidat i regnet i kväll men det gick ganska bra och var roligt som för det mesta!
Jag har satt krassefrön som nu växer för mycket och för tidigt men dessa är från 2015
 

En debattartikel

Idag har jag läst en intressant debattartikel av en gammal bekant från studenttiden "hälsovårdsinspektör´n" som skriver om hur vänstern hanterar förortsproblem styvmoderligt och ger därmed SD chansen i en fråga som borde hanteras av partier som intresserar sig för social rättvisa i dess vida bemärkelse

Internationella kvinnodagen

På nyheterna lyfter man också orättvisorna inom idrotten och jag ser fram emot att läsa Maria Rydqvist bok i ämnet! Ska läsas när AK läst den!
Annars har jag skottat snö istället för att åka skidor!
 

Pension och blomspruta

Nu har jag bytt fonder på min pension till AP.fonden och tänker inte bry mig mera!
Letade blomspruta på stan idag utan lycka men Susanne har tydligen hittat en så nu ska jag fylla den med diskmedel och ha när jag diskar en grej åt gången!

Skidåkning och enkla jobb

Två x fin skidåkning i lördags och fullständig andnöd i söndags! Så idag gjorde jag som norrmännen och tog en astmapuff innan en sagolik skidtur på södra i - 5 och perfekta spår!
Men jag undrar vad jobb som är så enkla att man inte behöver någon utbildning är för något? Det verkar i alla fall nästan allaveta, nu också LO...

kvällen

Anna-Lena är här och Skellefteå vann och främst fick tjejerna stafett-silver

Skid-VM

Det ä lite trist att skid-VM pågår under arbetstid. Tur att vi har möjlighet att se tävlingarna på kvällen men då vet vi ju redan hur det gått!

RSS 2.0