Kanske mer ledig

Det finns dagar då jag önskar att jag var ledig och kunde kolla på skid-vem, som idag. 
Men jag har ändå hunnit på bok-rea idag och handlar mest barnböcker.

Bra besked

I veckan har jag fått veta att man inte planerar mer behandlingar med anledning av min tumör. De ska bara kolla lite om ett tag. Låter jättebra, Nu kan jag bara hoppas....och kanske satsa på att bli piggare. Antar att det är operationen och återhämtningen som gör  att jag är fullständigt slut sista timmarna på jobbet, fast jag piggnar till när det är dags för skidåkningen.

Franska revolutionen

Ser en serie om franska.revolutionen, intressant. Det var förstås en följd av förtryck siom sedan skapade Nya förtryckare. Vägen till fredlig demokrati är svår och kräver en balansakt. Vad som visat sig senaste åren (särskilt i USA) är att det Aldrig är bra med stora skillnader mellan befolkningsgrupper...
 

Tillbaka

Åter på jobbet efter sjukskrivning och avslutat med lite semester tillsammans med AK + familj. Trevligt att kunna bjuda på fint snöväder och att få tid att lära känna småflickorna lite. Det var också helt fantastiskt att få rå om Alfred själv några dagar.
 
 

En bra dag

idag har vi åkt skidor med Alfred som släppte loss och gled jättefint nerför backen. Det är så kul när små barn gör framsteg, över huvidtaget är det roligt med våra små och deras varande. Roligt också att AK får tillfälle att åka
med våra små

Mera besök

Nu har även Astrid o Linnea med föräldrar kommit, mycket glada att få se Alfred igen. Och nu är det full rulle i huset.
Tyvärr verkarr det aldrig ta slut på covid-smittan så i övrigt blir Det fortsatt försiktighet men vi kan vara glada att forskning nu visar att om man har antikroppar så räcker det i minst nio månader och man bär inte smitta så vi kan ändå träffa våra nära.

Bortkopplad

Alfred håller oss sysselsatt. Treåringar är väldigt roliga och har en aldeles egen värl
 
Bengt ringde från jobbet och hade några frågor. Just nu är jag så bortkopplade som man kan bli, gruvar mig faktiskt för att börja jobba igen på måndag

Finbesök

Vi har finbesök. I helgen har vi varit ner till Hammarö och hämtat Alfred så vi har några trevliga dagar. Sedan kommer resten av familjen så det blr som ett sportlov.

Sparkväder

Idag kom sparken fram.  Den ser sliten ut som föraren antar jag. Det är långe sedan det var möjligt men nu har gck det bra. Egentligen kanske det sandas för mycket.

Skidstadion

Efter gårdagens nostalgi om skidengagemang gick jag och kollade om de spårat på skidstation och om Alfred kanske kan åka där när han kommer...det så jättefin ut så nu kan vi hoppas att de håller ett tag.
Numera spåras det inte så ofra, antar att det handlar om ekonomi

Skiddrömmar

Sitter och tittar på skid-sm och tänker tillbaka på tiden som förälder och ledare för skidåkare på ungdoms och jnuniornivå. Vilken rolig och givande tid det var. Men ack så mycket jobb också. Det var då jag skulle varit pensionär.
I vart fall finns ju själva skidåkningen kvar och hitills i år har vi ju haft en riktig vinter.

Ny pulka

Idag har vi uppdaterat vårt  innehav av plastpulkor så att vi kan dra våra barnbarn om de nu är firiska och kan komma nästa vecka. Och två pulkor att dra fiskeutrustning med sen är ju inte fel. 
och återigen en fin skidtur.
 

Digitala möten

Jag hade tänkt jobba halvtid i veckan men i helgen drabbades jag av en enorm trötthet så det blir nog en vecka till med bara lite jobb dvs möten hemifrån.
Men egentligen så tycker jag inte att digitala möten är bara bra, man missar en del av diskussionerna. Lyssnade på ett  möte i fredags när en person försäkte komma till tals utan att lyckas. Eller så måste vi öva på digitala möten. Jag tycker att det är lättare att man blir oensa och inte så trevliga mot varandra.
Fina blommor från Anna-Lena och Lena med familjer förra veckan

Förmiddagsfrisk

Mitt tillfrisknande går finfint på förmiddagen sedan mår jag illa och är jättetrött på eftermiddagen, och jag som tänkt börja jobba någon gång nästa vecka och mesta av allt vill jag vara frisk när Alfred kommer, längtar!
S har nu testat negativt och får gå på jobbet och gå och handla, måste vara en befrielse att slippa sitta inlåst i en lite lägenhet ibland veckovis och denna gång fem dagar. Vår svenska coronastrategi må vara kritiserad men detfinns en del positiva saker för den psykiska hälsan....

Vinter och sommardoft

Morgonpromenaden avvekad! Det är en fantastisk vinter nästan så att det luktar som barndomsvintrarna. Kallt och rått på något sätt. Längtar hem till Staan lite.
Tänk att det kan lukta så olika på olika ställen. Kom nu att tänka på när man åker norrut på försommarenoch kommer till Innervik eller Tjärn och rullar ner bilrutan och luktar. Det finns inget som kan lukta så fantastiskt gott.
Vad blev detta för svammel??

Hur ska det bli?

Det är ganska långtråkigt att vara sjukskriven och då kan man fundera på hur det ska bli med pesnionärslivet. Men det skulle inte vara dumt att vara pensionär mitt på dagen en solig vinterdag på södra. I dag åkte jag en stund i -13 grader men sol. Jätteskönt!
Men jag har också börjat snegla på jobbemejlen och funderar på att vara med på ett digitalt möte imorgon
 

Anmälan

Idag har jag hasat fram på skidorna. Väldigt skönt.
så har jag pratat med patientnämnden , något jag aldrig trodde jag aldrig trodde jag
skulle göra av privata orsaker..blir intressant att se det från ett annat perspektiv inte bara i samband med frågor om rättshjälp. Men egentligen tror jag inte att jag kommer nån vart men ändå...

Karantän

Första vardagen som sjukskriven. sitter i vardagsrummet och tittar på fina blommor som jag fått och saknar S som åkt hem till Österrike och därför får sitta i karantän IGEN, och nu blir det svårt för oss att ses då detvfordras tester än hit och dit innan man får åka.

RSS 2.0