Datahaveri

Min tysnad igår berodde på nätverksfel!
Idag har jag lagat mat från 12-18. Nu får vi se om det blir gott också.
Idag läste jag i Norran en dödsruna om en 84 årig tant i Arjeplog som dog på julafton när hon var på väg på sin skoter till sin dotter för att fira jul. Isen brast. Tanten var det sista i trakten som levde i väglöst land!

Nytt styre i Korea och nya inköp

Idag har jag kunnat konstatera att det underlättar om de som ringer till oss för att få hjälp med blanketten är nykter.
Idag har man begravt den store golfspelaren och nu ska den stora arvtagaren styra Nord Korea.
Lasse o jag har handlat till nyår nu är det bara matlagningen kvar och att hitta på en förrätt förstås! Vi köpte också 75 cl Pernod men egentligen behöver vi bara ca 5 ml! Vad ska vi göra med resten tro?

Puckat

Puckat och klart blir bara värre och värre!
Jobb idag men det är ganska lite ärenden in däremot var det massor av folk på stan. AK jobbar några dagar. Vi glömde ta med oss lunchen så det blev mat på stan i stället.
Har varit på Panduro och köpt lakritspulver. Trodde inte sån´t fanns på Panduro! Det blir nog lakrits i efterrätten på nyår!

Nu är glada julen slut

Julen är avklarad och som vanligt en skum gran men denna gång från egen tomt...

och här är kusinerna som gillar jul!

För övrigt har det varit storm i natt!

Fransk lagstiftning

Julhandlat! Vi skulle köpa kalvkött till kalvsylta men kom hem med fläsklägg! Hur gick det till?
Jag undrar över Frankrikes nya lag där man bestämt att fransmänninen måste kalla det armeniska folkmordetpå 1910- talet  för just det dvs de som påstår att det aldrig hänt får inte göra det. Skumt att man kan lagstifta om vad man får säga...Jag menar att även om det var ett folkmord så är det konstigt att bestämma att man inte får säga något annat!

Skidåkning o uteblivet julstök

Japp då var årets första skidåkning avklarad. Och det var jättefint i en riktig vinterskog! Juligt värre men annars ligger jag efter i julstöket. Vet inte hur jag ska hinna. Snart är det i klass med mamma som alltid drömde mardrömmar strax innan jul (i alla fall då vi var små).
Förutom skidåkning blev det simning så det blev lite revanch för några vekors latande!

Jul på gång!

Båda barnen är hemma så nu känns det bra! Anna Karin har dessutom en holländsk gäst som berättat om hollands mystiska svar på jultomten.
Vi pysslar och fixar så kanske vi blir klara till julafton!
Och så fyller ju Agneta ett år till. Hoppas hon fick en bra dag. Som barn var det lite speciellt med hennes födelsedag. det var lutfisk och ingen tårta utan mamma gjorde en lussbulle som kallades prostens hår. Eller fick vi tårta också? Jag minns inte riktigt.

En stor golfspelare har gått ur tiden

Kim Yung II har avlidit är dagens nyhet. Läste om honom att första gången han spelade golf (36 hål) slog han 5 hole in one!!!!. Något som ingen annan lyckats med.
Föresten har jag slutligen varit hos sjukgymnasten som hittade vätska i knäet och inte tyckte att man måste gå ut så hårt med sin löpning.
Rättelse: enlig Expressen var det 11 hole in one!

Plogbilen

Det snöar och idag har den långsamt körande plogbilen varit framme. Han kör så sakta att vägen blir smalare och smalare. Jag fattar inte varför.
Igår var vi på glöggkväll hos Karin o Kennet. Trevligt!

Besök

Anna-Lena är här vi har ätit torsk, druckit glögg och nu spelar hon hårdrock. Inte riktigt min musik men jag ska gå och lägga mig och vårda min onda hals.
Jag har köpt lite julklappar idag....

Gamla tanter och statistik

Socialstyrelsen har gjort en undersökning om hur nöjda pensionärerna är med äldreomsorgen. En gammal tant dissade den totalt i nyheterna i dag. Hon var f d statistikchef och det var uppenbart att hon visst vad hon talade om! Jag fick mig ett gott skratt!

Tänder o Europa

Jag var övertygad om att jag hade två hål i tänderna när jag gick till tandläkaren idag men det hade jag inte alls. I stället skal jag i januari plågas hos tandhygenisten som ska ta bort tandsten.
Vad händer i Europa egentligen.  Får Tyskland och Frankrike all makt över oss andra eller????


Telefonspärr

Idag fick jag skotta! Nästan så att jag säger äntligen.
Annars har jag ägnat dagen åt att försöka komma igenom kronofogdens telefonsupport för att komma till rätt person. Det är skumt med att man säger att  statliga myndigheter ska vara mera tillgängliga men i själva verket så blir det allt svårarare att komma fram. Nåja tillsist kom jag fram till rätt person dvs efter fem och en halv timme!
Om en vecka kommer AK


Snö

Nu snöar det och när jag kom hem gick snökanonen på Stockvik! Äntligen! och dags
 att reparera knäet innan skidorna kommer på! fortsättning från gårdagens inlägg
 i Norrans hockeyblogg: signaturen Bure skriver att J har landat. Bure såg planet!!!

Enligt Norran är det slutdeppat

för i veckan kommer han med stort J hem. Denna händelse kan nästan jämföras med en annan persons ankomst  vars namn också  börjar på J som vi firar den 24:e december..... Allt enligt insändarna på Norrans hockeyblogg. En banderoll på Viktoriabron och marsaller efter vägen från flygplatsen för att välkomna föreslog någon!!!!
Föresten leder AIK elitserien just nu utan J. Hur ska det bli nu då???

Värt en blomma kanske!

Värst va flugor det var på den här rosen! det minns jag inte!

Lite depp

Äsch nyss skrev jag ett inlägg som försvann. Jag är lite deppig idag tror jag, samhällsutvecklingen går inte år rätt håll demokratierna i Europa blir allt mer lik den antika grekiska demokratin där man såg till egna kortsiktiga intressen (både politiker och väljare) och i Italien har de inte ens en demokratiskt vald regering längre och hur är det med miljön och ekonomin i USA och Europa?
Nåt mera världsligt är att jag rekordtidigt köpt två julklappar!

Skola o hjärnsläpp

Ser världens bästa skitskola och blir upprörd. Alla barn måste väl få samma förutsättningar i skolan, åtminstone måste man sträva efter det!
Annars var det mindre upprörande med skidskyttet idag. Svenska tjejerna lyckades rtiktigt bra!
Åldern börjar ta ut sin rätt. På lunchen idag funderade Susanne o jag över vad mittenstrecket tvärs över jorden hette utan att komma på svaret. Det dröjde ända till fikat innan vi kom på att det var ekvatorn!

Kinesiskt träd

RSS 2.0