Var så god och sitt



på vår uteplats!

och här är vad man ser ut från uterummet!



Snö

Snö snö snö snö. Aldeles nyss såg det ut såhär:

Saab

Spykerdirektören har en jätteful kostym. Om Saab i framtiden blir så ful vill jag inte ha en Saab annars skulle det gärna bli nästa bil!
Det snöar o snöar o snöar o snöar o snöar. Jag tog mig inte från parkeringen utan hjälp från andra som knuffade. Fast jag fick knuffa själv först!

Sundsvall

Läser om alla städer som grundades på 1600 talet med där fanns inte Sundsvall omnämnd så via internet vet jag nu att Sundsvall fick stadsrättigheter 1621. Lång före Staan alltså. 1624 bodde 300 pers i Sundsvall! Inte för än i nästa avsnitt i min historia kan jag vara säker på att jag får läsa mer om Sundsvall...
Nåväl, AIK vann ikväll!

Skidtur

Åkte skidor efter jobbet. P g a den sista backen hem har jag träningsvärk i plogmusklerna! Jag får stanna och vila mitt i.


Hockey o skidor på tv

Mats o Britt har varit här i helgen. Vi såg en ganska dålig hockeymatch som AIK ändå lyckligtvis vann.
Idag såg vi skid-sm på tv. Anders Svanebo blev 6:a, jätteskoj!  Annars har jag varit varit ganska lat fast det blev en sparktur ikväll.
Det är dags att planera sin tillvaro så det inte bara blir tv-soffan under OS

Fördröjd demens

Kanske man nu kan lista ut hur man fördröjer åldrandet....men kan man fördröja demens så varför inte, hoppas man hittat botemedlet innan det är dags bara!
Idag har jag ätit sallad till middag, pluggat, simmat och nu är jag jättehungrig! Lasse berättade nyss om sin trerätters vilket inte gjorde saken bättre!

Krig är dumt!

Rubriken kan verka naiv men det är den viktigaste slutsats man kan dra av mitt pluggande
Kom hem vid 7 och åt middag sedan har jag pluggat. Englands och Nederländernas 1600 tals historia. en massa konflikter förstås. resultatet av alla krig hitills i mitt historieplugg är att vinnarna är de som inte deltar i krigen. Och det borde väl vara lärdomen makthavarna borde dra men icke då...


Musketörerna

Just nu handlar mina historiestudier om Mazarin o grabbarna. Richelieu ni vet. Inte så rättrådiga som i filmen kanske!
Idag har jag köpt hockeybiljetter men varför är det så svårt att få tag på bra platser när stolarna är tomma när man kollar på teve?

Tråkiga beslut, fin läsning o Jerringpris

Jag läste ett av försäkringskassans beslut om nekad sjukersättning idag på jobbet. Det är inte klokt! Hur kan man säga att en människa inte kan få sjukersättning då man vsserligen helt klart saknar arbetsförmåga helt men det är inte uteslutet att det kan finnas ett jobb om ett tag någonstans på arbetsmarknaden!  Helt idiotiskt! Man undrar hur alliansen tänkte när de införde reglerna!
Som godnattsaga har jag lyssnat på Linas fina novell.
Och Helena Jonsson fick Jerringpriset! Tur det för jag röstade två gånger!

Fort eller sakta

Lasse o jag har varit i Gävle. Efetrsom Saga flyttat blev det ett nytt skidspår. Jag tror skyltningen var lite skum. Igår åkte jag 1,3 km på 44 minuter och idag åkte jag 8,4 km på 34! Jag undrar vad som stämmer om nu något alls gör det!
Förrsten så klarade jag tentan så nu är medeltiden över för min del!

Kallt

Nu är det kallt igen, både ute och inne. Tur det finns varma kläder
Läste i aftonbladet idag om turisten som hörde sig för på turistbyrån om vilken strand som ligger närmast havet!!
Jag har varit och klippt mig och just nu sitter jag här ock skriver för att jag inte vill höra på tv:n när AIK förlorar!

En badbild kanske...

Sardinien

Någon gång...


blir det sommar. Även om vintern är vacker just nu kan jag ibland längta till sommaren!





Grädde till barnen!

Åter i bassängen efter förkylningen. Kondisen har försvunnit.
Läser just nu om barnadödligheten i Nordöstra Norrland på 1700-talet. Visste ni att man inte ammade sina barn utan gav dem komjölk o grädde istället. Varför vet man inte!

Kanske vaknar jag..

Det ska bli spännande och se om jag lyckas vakna imorgon. Jag har glömt telefonen (väckaren) på jobbet! Kvällen har ägnats Nordens 1600-tal.
Idag har jag pysslat med statistik på jobbet. Inga stora förändringar i rättshjälpsvärlden detta år. Lite mera ansökningar och lite mindre återkrav i brottmål, vad nu detta beror på???Antalet brottmål i landet  har ju ökat...tål att tänkas på....

Seg förkylning

Det var en seg förkylning. Inte bra än. Jag promenerade till affären och blev helt slut!
Lasse och jaghar ägnat dagen åt skidor o skidskytte. Dessutom har jag läst lite 1500 tals historia. Ganska intressant. men i natt vaknade jag och kom på vad jag egentligen skulle ha skrivit på tentan. Undrar om jag klarade mig? Vad gör jag annars?

Tenta

Jag har tentat idag. Det var jättesvårt: Det är inte bara fördelar med distansstudier. Det skulle vara bra med några lektioner så att man kunde lista ut vad som är viktigt!
Nåväl, nu sitter jag här och slappar med kaffe kanelbulle och skidskytte.

Idag kom AK iväg


förmodligen är hon i Chicago nu.
Lasse o jag fryser, det är något krångel med vår värme så idag när Lasse kom hem var det 10 grader på övervåningen. Ganska kallt. tur det finns filtar.
Föresten har jag glömt att så kallt som det är ute nu faktisk är jättehemskt kallt! eller är det ovanan!

Plugg, hockey och skidor

Så var det dags för tenta igen....och som vanligt i sista minuten. Halvtidsplugg är nog för mycket om man ska jobba också. Nu sitter jag här med medeltiden som ett virrvarr i huvudet...om dom inte krigat och dött och tillträtt troner jorden runt så mycket!
Annars har jag ägnat helgen åt att reta mig lite på Wikegård o co. varför kan jag inte få se hockey utan att lyssna på hans dravel! Mycket av vad han säger är på gränsen till mobbing och det betalar vi för!
Så lyckligtvis har jag fått lugna ner mig med skidsändingarna. Riktigt spännande! och Emily Öhrstig är bra som bisittare.
AK:s plan till US skulle gå i morse men det var fel på planet så hon är kvar i Stockholm och åker imorgon. Men nu är det bara denna termin kvar...äntligen!
Jag är i alla fall så frisk att jag ska jobba i morgon. Här kan ni se fotspåren Lasse o Ak hittade i vår trädgård. Vi vet inte vad det är men kanske ett rådjur ellet nå´t mer spännande!

Sjuk

jag har någon slags hemsk förkylning....
men sprinttävlingen på touren var kul idag!

Det har snöat en del


Seg start på det nya året

blev det dvs en klassisk nyårsdag.
Lasse o jag lagade mat hela dagen igår. Nyårsmenyn var musselsoppa med saffranskräm, oxfile med jordärtskocksgratäng o annanasglass på slutet. Ganska gott men hu vad mycket jobb!

RSS 2.0