Vansbro o Egypten

Som jag skrev på facebook har jag nu anmält min familj till Vansbro. Dags för övriga att tala om de ska simma för boendets skull. Vi skulle väl stanna o slppa lite kvällen efter om jag inte minns fel!
Undrar vad som kommer att hända i Egypten och övriga mellanöstern? Kanske detta kan påverka hela världspolitiken? Eller varför är stormakterna som i vanliga fall drömmer om demokrati och öppna samhällen nu så tysta?

Från och med du...

tyckte jag var en av 2010 års bästa låt men nu har Robyn gjort en helt värdelös version av den i living on my own...trist.
Annars sitter jag här och letar recept på hjortstek. Jag fick en sådan stek i julklapp via ett delicard men vet inte vad jag ska göra av den!

Trasig kaffekopp

Nu har jag återgått till renskrivning av mormors brev. Idag hittade jag ett brev från Adelina till Assan (Adelina är mormors syster och Assan är mormor) Adelina har väldiga bekymmer. Barnjungfrun i familjen där Adelina jobbade har slagit sönder Fru S:s kaffekopp och det vill de inte att fru S skall märka. De  har letat i hela stan (antar att det är Uppsala) och inte hittat en sådan kopp så de har de skickat en kopp till Assan så att hon kan ge sig ut i Stockholm och leta. Men, säger Adelina, de MÅSTE ha koppen om en vecka!
Brevet är inte daterat men jag gissar att det är skrivet omkring 1917!

Bakning och jobb

Idag tränade jag inte utan bakade istället.
På jobbet ibland ringer det människor som har förlorat allt hopp som inte längre kan sortera ut vad som är väsentligt och vad  och hur de kan  göra något åt sitt liv. Desperata människor som tror att hela deras värld ska rasa. Man undrar hur det går sedan! Och hur de skall kunna få hjälp när de inte längre själva kan prata för sig på ett vettigt sätt?

Brogrillen

Idag kan man läsa i Norran att Brogrillen försvinner. Man ska bygga nytt hus. Lite nostalgisk blir man. Där har man ätit en och annan parisare. Eller när man kvistade förbi när Agneta jobbade där. Jag tror att man för en billig penning kunde få nå´t som kallades "bakända" eller så. Om det var slutet på pariserkorven eller hur det nu var...
Eller vem har inte åkt dit med mamma och ätit mjukglass. Hon var inte svåt att övertala! eller vem det nu var som övertalade vem????

Sen hela dagen

Idag var dagen då jag var sen från början till slut. Ändå steg jag upp 10 minuter tidigare än vanligt. Först var jag på BMW och lagade en lampa. det tog en himla tid så jag blev sen till jobbet. Det var bättre på BMW i Atlanta där man fick vänta i ett halvfint rum med TV och gott fika.
Sedan blev det telefontid vilket betyder sen lunch. På  eftermiddagen simmade jag och då dök det upp en jämnbördig människa (simmässigt alltså) vilket nästa tog knäcken på mig. Tillbaka till jobbet sent vilket gjorde att  jag blev sen hem eller jag skulle till affären och köpa kokkött men ack det hade de inte på Tempo så jag fick åka till Nivrena innan jag kom igång med matlagningen.
Min middag blev klocka halv nio! Då hade Lasse inte kommit från SM-mötet ännu så som sagt dagen var sen från början till slut.

En aning som var fel

Lase och jag har varit på hockey och sett Timrå-Brynäs, en riktigt dålig match. När vi kom hem fick jag en känsla av att AK var hemma så jag har snokat runt i huset men ingen AK...synd.

I valet o kvalet

Nu blir det svårt! Jag tänkte läsa historia B nästa termin men nu har mittuniversitetet en 15 p kurs på kvartsfart om arbetarrörelsens historia med inriktning på Norrland och litteratur. Kan man motstå frestelsen? Jag läste litteraturlistan och det var en hel del jättespännande böcker. Undrar om mamma o pappa har kvar Rapport från en skurhink?
Bara en sådan sak att det var kvartsfart var ju frestande. det är lite svårt med heltidsarbete och halvfart!
Idag blev det lite skidåkning igen. Det är såååååååå härligt!

Skidtur med avbrott

Idag blev skidturen kort p g a alla bekanta som dök upp i spåret så turen blev i alla fall trevligare än vanligt. Jag träffade Lisas mamma i serpentinbacken upp till hotellet vilket gav ett välbehövligt avbrott.
Just nu sitter en TV4 reporter och kallar handbollsspelarnas förlust för fiasko. men varför måste de ta i så mycket! De förlorade men fiasko.....
Var på apoteket idag. Det var som vanligt tvärfullt trots att det öppnat en massa konkurrerande apotek, men dit går tydligen ingen!

TV

Av någon outgrundlig anledning kom jag att tänka på vår första TV idag. Den hade fyrkantiga knappar! Och var förstås svartvit och farmor ville inte titta på den (men hon tjuvkikade) Farmor trodde det var syndigt!
Annars så har jag fixat statistik till årsredovisningen (inga nyheter där) och sett på Idrottsgalan. Mycket till skidorna men nog skulle väl killarna fått Jerring priset tycker jag!

Blötsnö

Det är roligare med kallsnö än blötsnö. Idag var det blött och det är så himla tungt.
Det var lika bra att vi inte såg hockeymatchen igår. den ska vi glömma!

En arbetsam dag

Hemtentan är inlämnad (huaaa). Annars har jag lagat mat hela dagen. Lars o Anki kommer snart. Jag har gjort efterrätt, syltat rotftrukter, just nu kokar jag sås mm. Lasse har varit på berget och förberett inför SM:et.
Enda kruxet med besöket är att vi missar Brynäs- AIk eller också är det bra, vem vet!

Potatislandet och skrivresultat


Även om vintern är härlig är det dags för en sommarbild tror jag, vad sägs om potatislandet!
AK och jag har fått tillbaka våra skrivuppgifter. Hon fick VG och jag G. Även om jag tycker det är jätteroligt att hon fick VG är det lite surt att jag inte lyckades med samma bedrift..men jag var nog inte värd ett VG heller...Nu återstår bara hemtentan som blir en massa svammel. men i alla fall så har jag fått lite mer insikt i vad som händer i Mellanöstern och varför, sen får det bli vilket betyg som helst. JAg tänker inte läsa den tröga kurslitteraturen en gång till. Den var faktiskt jättetråkigt skriven eller så var det dåliga översättningar.
Föresten var det en kvinna som hörde av sig på jobbet som kallade mig svin!

Dags att städa ut julen och en disktrasa

Imorgon är det tjugondag- Knut dvs julen skall ut,  det är bara att packa ihop de få julgrejer vi har framme. Det var roligare när vi fick gå in till mormor o morfar på Brännan efter skolan och dansa ut julgranen och fick varsin godispåse! Mormor o morfar hade alltid spinkiga granar! (som mamma gav namn efter personer!)
På jobbet har vi fått mejl om att vi ska ta bort våra adventsstakar. Jag tog ner min idag och skulle stoppa den i sin kartong men skumt nog så vet jag inte vart jag ska göra av sladden, alltså här är en sådan där praktisk sak som är lite svårt för mig och lätt för andra. Jag ska göra ett nytt försök imorgon!
Susanne har virkat en disktrasa i lin som jag testar just nu och faktisk så verkar den vara jättebra! Enligt någon som jag inte minns vem det var så skall sådana trasor vara väldigt bra, vi får se...


Occidentalism och skidåkning

Jag skriver hemtenta om occidentalism, hur i friden skall  man få ihop tre sidor om detta. Occidentalism är motsatsen till orientalism, dvs om orientalism är hur väst ser på mellanöstern men lite storbrodeliga ögon så är occidentalism  när folk i mellanöstern tycker att det i väst är dåligt eller....Jag har nog inte fattat detta! och inte kan jag skiva bara så...
Jag åkte skidor från södra o hem men från NTO och ner var det bara tryckt med skoter och då är det svårt att ploga dvs det spåret finns inte. Det tog 30 minuter ner!!!

Bucklig stad

Det blev simma och långjobb idag så jag har nyss kommit hem efter en bilfärd genom stan. Det var som att åka på en tvättbräda! Antar att man inte hunnit fixa till vägarna ännu. Det var kaos på väg till jobbet också!

Det är tomt utan S som här låser för att åka till Umeå. vem vet när han gör oss sällskap igen!


Bilåkande

Helgen har varit ett evigt bilåkande. I lördags var Lasse, Saga o jag till Umeå med S och idag har vi skjutsat hem Saga!

Saga o S hemma hos S

Snö i år o snö för 18 år sedan

Det snöar oavbrutet. Men ikväll har plogbilen äntligen plogat från andra hållet så det blev grannarna mitt emot som fick skotta snövallen!
jag kan inte låta bli att tänka på en annan trettondagshelg för så där 18 år sedan då S hade krupp och det snöande så här. Vi blev rekommenderade att ta ut honom så lilla S gick omkring o skottade halva natten. Han säger själv att han fick en leverpastejmacka efteråt. Men jag minns att vi til sist fick åka till sjukhuset så att han fick hjälp att andas.
Igår skottade S o Lasse uterumstaket

Ny leksak

För lite julklappspengar o dyl köpte vi en ny leksak idag.

Lasse insisterade på att vi skulle köpa en köttkvarn till. Vad i all världen vi nu ska med den till. Man måste ha den för att göra äppelmos, så med tanke på vårt äppelträd får vi vänta på att använda köttkvarnen!

Hemtenta o skidåkning

Nu är det dags för hemtenta. det har jag aldrig gjort förut och det verkar jättesvårt. jag har ju läst böckerna(åtminstone de flesta) men inte kommer jag ihåg och inte hittar jag heller igen de olika avsnitten. Svårt.
S o jag åkte skidor. Det var ett perfekt före för mig. Så kärvt att jag vågar åka utför backarna också. Dessutom var det helt underbart uppe på södra just nu! Som ett julkort!
Imorgon ska man debattera om det är ok att ta ut avgift för att åka i skidspåren. Som fd aktiv inom skidvärlden kan jag säga att det kostar massor att hålla många o fina spår...så det är inte mycket att snacka om tycker jag. Dessutom är inte avgiferna så stora vad jag vet ...


Riktig vinter

Det är fantastiskt fint här just nu. Allt är inbäddat i vitt! Vi har åkt skidor idag. Lite segt efter förkylningarna.
Annars har det blivut mest tv-tittande med touren i skdor som huvudnummer!


Seg start på det nya året.

Som vanligt blev nyårsdagen en ganska seg dag. S o jag lyckdes dock släpa oss ner till affären bara för att upptäcka att den var stängd.

RSS 2.0