Krock

Vilken himla tur att det verkar ha gått bra för Matilda som krockat med en drogfyllerist häromdagen!
Vi har varit på hockey och sett Kramfors J18 förlora mot Timrå och jag har fortfarande svårt att röra mig!

Mera allergisvar

Idag ringde läkaren om min allergi igen. Nu kunde han upplysa mig om att jag var allergisk mot hund, katt, timotej och  björk men inte gråbo. Men det de skulle kolla visste han inget om. Nu skulle han kolla om de kollat! Det verkar inte lätt för dem! Nu ska han återkomma igen!
Mitt ben håller inte så jag tappade balansen idag och sträckte mig igen!!! nu är goda råd dyra för här snöar det!

Läkarbesked av olika slag

Jag har ruggigt ont och har varit till doktorn som säger att jag har en sträckt muskel och muskeltrådar som släppt. Säkert är det så och nu har jag ett träningsprogram och känner mig inte särskilt pigg idag!
Dessutom ringde de om mina allergitester som visade att jag var allergisk! men inte mot damm , kvalster osv så jag kan fortsätta att ha ostädat! Att jag var allergisk var faktiskt inte någon nyhet!

Aj

Aj aj! Åkte skidor i kväll. De lägger ut snö och schaktar så det var knöligt och halt. Jag fick ett felskär och så small det någonstans mellan låret och baken och nu har jag gruvligt ont! Hoppas det inte förstör min skidåkning! Då skulle jag bli verligen ledsen

Blött på gatan och i tvättmaskinen

Idag blev det fotbad till jobbet. jag plurrade, vattnet nådde ovanför fotknölarna! Allt efter en massa regn.
Undrar vad Svenska Akademien är för klubb för inbördes beundran kan man fråga sig efter det senaste  avslöjandet  kring metoo! En person som har familjeband till akademin och kan glänsa kring det och också få sådan makt att han kan utnyttja och kränka en hel del kvinnor???
Till sist något trevligt i alla fall, vår lilla hjärtesnörp gillar tvättmaskinen!
 

Linementlukt

Men varför luktar det ´linement på en särskild plats i skogen där jag åker skidor? Efter sex-sju varv inser jag att det inte är en gubbe som nyss passerat varje gång jag åker där
Och usch vad det är länge innan Alfred med familj kommer. Han har nu varit på 6 månaders koll den lilla sprattelgubben!

Snöglädje

Hade tid på vårdcentralen för att reda ut mina allergiska besvär vilket nog inte gav något. Ingen kunde reda ut var furu och silke var...
En tur på södra igen!
Varje år snön kommer tänker jag på hur det vara att vakna som barn när fösta snön kommit. Mamma väckte oss med glada tillrop och berättade att nu har det hänt något roligt! så det var det ju förstås. det var en festlig dag. Sen var hon ju lika glad över storspoven på våren!

Äntligen snö!

Första snön var en rejäl dos i år. Vi gick genom skogen till stan i lördags och det var jätteisigt sedan kom snön på kvällen! Vi fick till och med ta fram snöslungan! Och i kväll har jag varit på södra och åkt årets första tur. Inga spår men packat och fint! så här fint brukar det inte vara de första gångerna så jag är helnöjd! Det var bara jag där uppe också!
 
min skidspets!!!

Ny telefon

Puh, det tog tid att skaffa ny telefon! Först skulle säljarna försöka laga spärren som gör att Lasse inte kan ringa! De fick hur många upplägg som helst innan de slutligen (en timme senare) kom på att de kunde sälja en ny telefon till mig. Nu återstår allt besvärligt som det innebär med ny telefon och att vänja sig!
I alla fall är det ju kanske trevligt med säljare som försöker fixa o laga i stället för att i första hand alltid sälja nya grejer

Resbokning

Anders och Birgitta kom ikväll för att vi skulle fixa bokningen till Indien. Hastigt bakade jag mitt livs första toscakaka, gick hyfsat och nu har vi dessutom flygbiljetter till Indien.
Vi har kollat på snabbe Alfred också. Han är som en vessla!

Födelsedagsfirande

Vi har varit i Kramfors och hurrat för S som i veckan blir 28 år. Svårt att tänka sig att min lillpojke blivit så stor. Han bjöd i alla fall på toast Skagen, renstek med Hasselbackspotatis och kantarellsås och slutligen kladdkaka. Jättegott allt ihop!
För några år sedan...

Lottofest och avslut

Jag har varit på Myndighetsnätverket i eftermiddag efter ett långt uppehåll. Idag mycket diskussioner om arbetsmiljö och flexibla kontor!
Imorgon ska vi avsluta jobbets gemensamma lotto med att gemensamt äta och dricka upp den lilla summa vi har efter många års spelande. Vi har beställt gourmetbrickor och dyra viner. Men lite underligt att vi p g a att fler och fler går i pension avslutar en del gemensamma aktiviteter vi haft genom åren. Vi ska strax minska fredagsfikat också till en gång i månaden p g a få deltagare!
men myndigheten fyller också 27 om en vecka!

Inga gula kantareller

I morse tog jag fram kantareller att tina  till soppan som jag skulle bjuda Anna-Lena och Mariann på. När jag kom hem och skulle laga soppan insåg jag att det var morotssufflé jag tinat. Tur att vi har torkade trattisar och svarta trumpetersvampar som räddade soppan!
Trevlig kväll i alla fall

Presentationsångest

Jag håller på med en presentation av myndigheten som jag ska hålla om en drygt vecka.Egentligen borde det vara människor med kunskap om hur man gör en intressant presentation som gör sånt,  men det är svårt att ha sådan personal i en myndighet med 7 personer

Tyst hemma

Så har AK och Alfred åkt och det är tyst och trist här.
 

Cykel

Jag har cyklat till och från jobbet idag vilket är mycket ovanligt i november och inte allas som det ska. Nu ska det vara vinter.
Här är en ganska suddig bild på vårt kära besök
 

Kvällsaktiviteter

Det är becksvart ute och jag funderar på att ro.
Alfred äter efter en busstund och nu ska det snart bli kväll!
Nyss beställde vi en overall

RSS 2.0