Idag

20 grader varmt, sista simningen i utebadet och grillmiddag. En sista sommarkänsla????

Hainan

Enligt radion har det varit en ruskig storm på Hainan!

Hoppas att inte den fina regnskogen tog skada!

Gamla foton

Väl i Staan efter Barcelonaresan så ägnade pappa o jag oss åt att gå igenom en massa gamla papper b la lagfarter mm. Farmor o farfar har sparat en massa. Nu har jag i alla fall en massa gamla bilder med mig hem som jag ska försöka scanna! Behöver man något särskilt program tro, för att det ska bli bra? Kusin Kent lyckades ju fantastiskt!
 
Här är farfar, Henrik, Gunnar, pappa och farmor antagligen kring 1930. Farmor ser barsk ut tycker jag!

Gaudi o fotboll

Tillbaka från Barcelona (och Staan). Resan väckte en fråga som vi saknar svar på...Mamma sa ibland, huvudsakligen till pappa - Du kör som en Gauding! och vart kommer uttrycket från? I Barcelona fanns en känd arkitekt som gjorde ohyggligt fula hus o kyrkor men de är jättekända, kan Gauding komma från Gaudi?? Här kommer en (dålig)bild på den ännu ej färdiga kyrka som Gaudi ritat

Dessutom var vi på fotboll och såg, tillsammans med 90 000 andra,  Barcelona spöa Atletico Madrid med 5-0


Vi besökte också ett antal barer som tex här:

Barcelona

 i I lägenheten i Barcelona. Vi har åkt runt i stan idag och kollat lite här och där. Stan är stor och strax ska vi kolla på fotboll. Spännande

Bett

Jag gick till vårdcentralen med ett konstigt sår idag. Det var inget sår, det var en fästing! Jag som knappt sett en fästing! Nu är odjuret ute i alla fall.
Det verkar som Troy Davis blir avrättad i natt. Horribelt!

Bugetpropp utan rättshjälp.

Inte ett ord om rättshjälp i budgetproppen i år heller! Nu har man inte ändrat inkomstgränserna sedan 1999, dvs12 år sedan. Jag skäms när jag säger att folk som behöver advokat och har 100 000 i inkomst ska betala 1457 kronor för en timmes rådgivning!

Ifjol var vi i Dubrovnik så här års. I helgen bär det av till Barcelona. Tyvärr blev resan kort detta år.

Skamligt i Georgia

Om man inte ändrar sig i sista stund avser Georgia avrätta en person på onsdag där bevisläget är så svagt att t o m  dödsstraffsanhängarna tycker att det är skamligt!

Gävle och Uppsala

En helg i Gävle med en kortare avstickare till Uppsala och AK. Vi kom hem med ytteligare 7 liter lingon, 7 dl blåbär och en del trattisar. tänkte köpa fler skumpaglas på Ulva men tji de tillverkades inte länge. I stället blev det två ljushållare i Högbo!
Ak verkar ha det bra men hektiskt

Hockey

Mats o Britt är här på väg söderut.
Nu har de nervösa hockeykvällarna börjat!

Inga kineser

Kineserna kom inte idag i alla fall men Anna Lena

Eventuellt besök från Kina o korintkakor

I början av sommaren fick vi en förfrågan från justitiedepartementet i ett Kinesisk distrik som ville komma på besök. Vi skrev en inbjudan efter att jag fått namn på tolken och lite andra uppgifter. För några veckor sedan ringde jag tolken för att stämma av lite. Han hade ingen sådan bokning! Så jag har mejlat kineserna och kinesiska ambassaden för att veta mer bla när imorgon de väntas till Sundsvall. Inget svar så imorgon ska det bli spännande att se om de kommer!!!
I kväll har jag testat baka några slags korintkakor(jag tror att det är sådana som mamma bakade). Om jag misslyckas ska jag aldrig mer baka småkakor!!! Redan nu kan jag säga att de blev oformliga!! Nu är de i ugnen.

Vegetariskt

Det är andra veckan nu som jag är måndagsvegeterian. Det går hyfsat men mina kunskaper om det vegetariska köket är inte så stora. Idag blev det ris o grönsaksröra till lunch och pasta med tomatsås till middag.
Anledningen till att jag hittat på detta är att jag hört ett program med någon som menade att en dag i veckan var bra för miljön! Vi får se hur länge det funkar!


Mode o träning

Susanne o jag har varit på modevisning. Dessutom har jag varit på säsonges första spinningpass. Det var bra men det fanns bara kallvatten i duschen så jag blev snabbt nerkyld!


Punka

I morse cyklade jag i regnet till jobbet och efter ca halva vägen fick jag punka, inte kul att gå och sent kom jag också.
Idag har vi provat bil igen. Alla känns bra!

Kulturkrock

På nyheterna får man höra att italienarna är upprörda över den italienska mannen som åtalas i Sverige för att han misshandlat sin son i Gamla stan. Det är stor skillnad på hur man ser på saken och tydligen är det bara 30 länder i världen där barnaga är förbjudet. Förskräckligt!

Såg föresten ett släktforskningsprogram på TV. Kanske passar en bild på Janne o Hulda (farmor o farfar).


Mera lingonplock

Vi tog en tur ut mot löran och letade lingon i kväll. Och vi hittade några deciliter igen så om vi håller på så här så får vi nog så att det räcker till sist. Kanske det finns i Staan. Tänkte stanna efter Barcelonaresan och umgås med pappa en halv dag och då kan det kanske bli lite lingon.
 


Lingon

Lasse o jag gick till skogs för att plocka lingon. På en och en halv timme fick vi ihop 2 dl. Efter att ha plockat på tomten har vi 1 liter! Det är alltså ont om lingon i år!

Dags för Kick Off

Imorgon bär det av på Kick Off i Högbo. Jag har trevliga minnen därifrån. Kan inte komma ihåg hur många år sedan vi var där och  Medelpad vann staffetten i Folksam-cup med AK i laget! Men det var en fantastisk upplevelse.
Lasse o jag inledde hockeysäsongen med att gå på SCA-cupen och se Sundsvall-brynäs, en tråkig tillställning som Brynäs vann. Men vem bryr sig....?

RSS 2.0