Festen var trevlig

Festen var ganska trevlig och päronen var jättegoda! Till  päronen gjorde jag  en slags apelsin/kanelröra! Det är inte sista gången jag gör inkokta päron. Jag tror jag ska testa saffranspäron!
Igår gick Lase o jag till stan, det tog 1,20 sedan åkte vi buss hem. AIK vann! och vi åt en himmelsk god laxrätt med svamp bacon o löjrom!
Jag var på Helex och tränade vid femtiden i dag och eftersvettas fortfarande kl 23! Hmmm
Imorgon eftermiddag åker jag till Stockholm för att lära mig mer om diarieföring! Kanske nyttigt, vem vet?

Päron i dag och päron 1987

Idag har jag för andra gången i mitt liv kokat portvinspäron. det blev godare denna gång. Men det skulle ta 20 miunter att få den mjuka men det tog 1 timme! Förra gången var till ett surströmmingskalas i Uppsala  (på Torbjörnsgatan) Jag tror AK var 1 år o 4 månader. Päronen var hårda och Anders som skulle söva Jonatan sov hela festen! Vi var säkert 12 vuxna.
Denna gång ska jag bjuda på päronen på en fest för tjejerna på Tellusvägen. Jag gruvar mig lite. Jag är ju inte så pysslig och inte så bra på att fixa mys!

Vådan av att inte stryka

Idag har jag tagit influensaspruta. Nu är det bara att hoppas att jag slipper flunsan. Jag har faktiskt inte jobbat de sanste 2 åren dagarna efter nyår.
I morse iddes jag inte stryka så jag tog på mig en gansak sliten tröja. Vi brukar ju inte träffa folk, men nu hux flux blev det lunch med Domstolsverkets budgetfolk. Inte kul...så idag har jag strukigt (heter det så??jag undrar föresten om det heter iddes också?)

AIK vann

Puh AIK vann!
Vad mer finns att säga idag!
En dag som började med ett mindre lustigt samtal som sedan tog hela dagen att reda ut (en missnöjd person) men nu slutade ju dagen hyfsat i alla fall.
Jag har börjat träna igen efter en mycket seg förkylning.

Perspektiv

I helgen visade Agneta nedastående bild på vår pappa o hans farmor för vår syster Brita, som såg mycket fräsch o snygg ut, och påpekade att pappas farmor när bilden togs var lika gammal som Brita är nu dvs bara åtta år äldre än vad jag är nu! men tänk om någon visar en bild på mig om 80 år och säger att jag ser ut som en 90 åring!



För övrigt var pappa ganska söt men trumpen!

Roligt och tråkigt

Har det varit i helgen. Vi har sagt hejdå till Ak efter en intensiv och rolig vecka! Vi får se när vi ser henne igen men man kan alltid hoppas.

Efter besök i Gävle hos Saga styrde vi på lördagen kosan mot Uppsala där vi till att börja med kunde konstatera två saker
1. Ulva kvarn har inte kvar formen till våra konjakskupor dvs, det blir svindyrt att blåsa nya. Formen har brunnit upp!
2. Tydligen har vi tråkat ut barnen med våra Uppsalahistorier, så våra nostalgirundturer kanske vi ska göra själva hädanefter.

När vi sagt hejdå till AK på Arlanda kunde vi ändå trösta oss med en trevlig och jättegod middag hos Agneta o Hans dit Brita också kom.
Imorse hann vi också plocka lite slånbär som nu står och drar och förhoppningsvis blir en god likör om några veckor.
Det är bara synd att det är långs både till Uppsala och till Staan, FÖR ATT INTE TALA OM MARQUETTE!

Gävle nästa...

Hem för att packa om. Imorgon bir det Gävle...
Men jag har jobbat idag och hunnit äta lunch på Piccolo med AK.
Det är minusgrader ute just nu, närmare bestämt -5,5


Hemma igen

efter en kort men trevlig utflykt till Staan. Enda kruxet är att det är sååååååååå långt.

Kort arbetsvecka

Ledig imorgon för snabbvisit i Staan. Sen ska jag jobba på torsdag innan jag drar till Gävle och avslutar turneen i Uppsala på lördag.
På jobbet förbereder vi 20 års jubileum. Nästan alla gamlingar kommer. Ska bli kul att ses.


Kankse resa

AK och jag är förkylda.
Igår kväll var delar av familjen From här, innan kvällen var slut påbörjades planering av en långresa. Vilket har fortsatt idag. Kul om det blir av.
Vi har plockat trattisar i mängder i helgen.


AK är hemma

Efter ett långt ledningsgruppsmöte var det dags att hämta AK som kom i t-shirt till höstkylan. Men det var roligt förstås. Vi har shoppat en dator och konstaterat att hon inte kunde få något nytt pass.
Eftersom Lasse kom hem tidigt så var vi på IKEA och handlade skrivbordsdelar på rea samt bäddmadrasser till pappas gästsäng och gästsäng till Saga. Det var knappt vi rymdes själva i bilen.

Imorgon!

Imorgon får vi hem AK på en kort visit. ÄNTLIGEN.


Dålig fotboll

Det är kallt ute. Helt säkert att hösten är här. Till och med att vädergubbe sa att det kan komma dalandes några snöflingor.
Det går inte så bra för Sverige i fotboll just nu. Jag tror att jag ska börja plugga istället...

Morfars anställningavtal

daterad 28 november 1930 hittade jag idag
Jag undrar vad detta betyder
"Vaktmästaren vare skyldig vidkännas lämplig nesättning i arvodet för eldning, därest förändring sker av uppvärmningsanordningarna"
Troligen ville de ändra arvodet om de insatllerade nytt eldningssätt. I avtalet står att det aldrig får vara kallare än 3 grader i kyrkan och vid gudstjänst bör det vara mellan 12 och 15 grader. All ved ska kapas o transporteras av kyrkvaktmästaren till kyrkan.
Inte så konstigt att morfar var duktig på att hugga ved. Hans vedbod var alltid knökfull.

Vem är det?

Min kusin håller på att digitalisera en massa gamla kort. han kan inte skilja på mina systrar när de var små. han tycker att det är lika som bär...så han skickar dom hit och jag får identifiera dom....

Men på denna bild kunda han inte klura ut om det var Agneta eller jag dvs farbror Lennart sa Agneta och farbror Gunnar jag. Kan ni? S sa att man kunde se det på bildens ålder!!hahahaha

Elektroniska domar

Idag har jag varit på info om  hur man tänker sig att polis, åklagare, domstol osv skall kunna  hantera ärendena elektroniskt mellan varandra i brottmål men man har inte tänk på hur domstolsväsendet skall kunna hantera detta internt. Skumt!
S och jag åt kinalunch idag. Trevligt. S handlade också de vinterskor han skulle ha handlat i julas. Bättre sent än aldrig.
Vi har skickat inbjudan till RM:s 20-års kalas. Anna-Carin svarade omg (inte bara hon) men vill att vi hoppar över punchen!!!vilket påminner mig om att vi kanske måste köpa punch.

Hockey

Vi var och såg AIK förlora mot Timrå, ändå tycker jag att AIK egentligen var bättre. det tyckte inte S som är hemma och såg matchen.

Inkomstgräns

AK har fått jobb.
Jag har idag skickat en förfrågan till Domstolsverket om de inte kan tänka sig sänka inkomstgränsen för att få halva rådgivningsavgiften betald. 2001 bestämde man gränsen till 75 000 och det är den fortfarande....

Ett roligt besked!

S ringde och meddelade att han kommer hem i helgen. Jätteroligt! det roligaste som  hänt i höst.

Denna bild är dock tagen på ett café i Chicago

Spring o slöande

Idag har jag jobbat och ätit kanelbullar (kanelbullens dag) S har bakat bullar med sina internationella studenter.
Efter jobbet sprang jag på band dvs det känns som jag springer men när man ser på tiden heter det nog lunka.
Väl hemma fastnade jag i soffan framför TV:n men varför gör man så ibland.
Det var ett väldans palaver i riksdagen idag om tillsättande av talman! Ovanligt


Nymålat hus o ny färg på dörren


Kanske vi ska måla om dörren i vår. Eller vad tror ni, Lasse säger att dörren har samma färg som soptunnan!

Här är vårt nya trattkantarellställe

och än blommar luktärterna


RSS 2.0