Vansbro nästa

Lasse o jag har nu betalat och anmält oss till Vansbro.
Annars har jag mest pluggat och skickat in ett uselt PM ikväll.
Fyra AIK-spelare skall till JVM. Det blir tufft då!


Skyltsöndag i Umeå

blev det. Vi levererade S barskåp och åt lunch där.
Alltid kul att träffa S så det var värt resan!

Lite seg dag

Igår var det årsfest med jobbet hemma hos mig. Idag är jag trött!
Nåväl jag har lyckats ställa fram en adventsstake. Och så har Lasse och jag plockat en knapp liter gula kantareller! Det blev till middag dvs kantarellpasta!

Roddprat

Är detta syndafloden?
Idag har jag varit på gym. Jag kan fortfarande inte förmå mig att gå på spinning... Jag rodde i roddmaskin. Britt M satt bredvid så det blev ett långt roddpass medan jag fick färsk info om skidvärlden! Nu har jag träningsvärk.
AK har thanksgivingslov...troligen hennes sista men hon har lovat fixa thanksgivningsmiddag åt oss nästa år. Det blir väl kalkon då, vilket får mig att tänka på hur Mr Bean lagade kalkon!

Det är jobbigt att flytta

Vi plockade in grejer i skåp hela dagen. Fram mot eftermiddagen kom pannorna så vi kunde äta!
Myrorna hade fått en alrot som vi försökte köpa tillbaka men tji fick vi, det blev såld omg!

AIK vann idag

Glömt möte o historiska metoder

Imorgon blir det Gävleresa igen. Idag har vi på jobbet kollektivt missat ett möte. Hur kan åtta personer glömma samtidigt?
Historiska metoder är svårt. vet någon vad en tolkningsram är så säg till!


Gävleflytt

Nu har vi varit i Gävle och pysslat med flytten. PÅ tisdag åker vi tillbaka och packar upp. Här har vi också pacakt upp och burit in möbler men vart ska vi ha allt?

Nu har jag testat...

jag simmade 3100 meter idag. det tog ganska lång tid och jag fick skavsår på ena armen. Bra att veta!

Kollar på lite bilder

till både mig o S. Dags att göra lite tavlor

hittade denna på AK i Marquette. snart är hon hemma! Jag saknar mina barn!
S ringde och pratade om något case de hade. det är så kul när de delar med sig av sina funderingar! S läser organisationsteori och en hel del av detta känner jag faktiskt igen från alla kurser jag gått på senaste tiden. Fast mina kurser är nog flummingare än det ha läser.
Den här bilden är också från Marquetteresan

Smokey

Hittade denna bild på Smokey alltså en gammal bild. Jag kommer faktiskt inte ihåg när vi var där (det var när Lasse bodde i Atlanta)


Den har nu blivit skärmsläckare på jobbet i alla fall.

Det blev ett lång samtal med AK om både ditt o datt och sedan ett kortare med S. Det ska bli kul att de kommer hem ett tag i jul.

Jippiii

Jag klarade tentan! dvs ingen omtenta utan jag kan i lugn o ro koncentrera mig på Medeltidens alla krig. Egentligen tror jag att Europeerna och för all del också andra världsdelar krigat sig genom epokerna. Trist!

Idag fösökte vi crawla fort och då blir man ju helt slut!

Ingen spinning

Inte idag heller lyckades jag förmå mig att gå på spinning. det blev promenad i stället

Staan o Umeå

På fredag var vi till Umeå och åt middag med S. Åhh vad mysigt. Vi var på en restaurang som hade någon gästkock hos sig, S åt pilgrimsmusslor, Lasse någon grismuskel o jag åt oxkind! Det var faktiskt gott men då var ju också sällskapet oslagbart!
I Staan på lördag blev det hockey. Familjerättvist blev det 2-2 mellan AIK o Brynäs.- Efter hockeyn blev det god risotto hos Mats o Britt. Lase o jag gick hem till pappa på natten i en jättefin vinternatt med härlig kallsnö som nu troligen är borta.
Idag har vi uppvaktat S och åkt hem! Lille S blir 20 i morgon men har är ju änså alltid min lille plutt!

Lite hängig

Jag har svinflunsa light p g a sprutan. Hoppas det är över till imorgon. Jag borde packa idag...S vill ha skidkläder och också skridskor!

Fjäril, sprutor och skidor

I simläxa skulle vi kolla på simningen idag för att kolla på teknik. Såg just Alshammar slå världsrekord i fjäril! Men fjäril är nog över min förmåga! Hur i hela friden skulle man få till kickrörelsen?
Jag har tagit flunsaspruta idag! Det var ganska mycket folk.
Lasse ropar just att han på TV ser att de har mycket snö i Umeå. Kanske vi ska plocka med skidorna till S?
Träffade KG idag som berättade att skidtävlingarna i Sverige börjar nu och AK berättade att de hade shortsväder hos henne i US
Med lite tur ser det ut som nedan i vinter hos oss!

Brända kroppar

Var på hockey och såg AIK förlora. Trist!
Läste om människorna under medeltiden som trodde att man kunde bevisa om någon var skyldig genom att stoppa ner delar av den misstänktes kropp i kokande vatten. var de skyldiga brände de sig!
De trodde på det på fullaste allvar. Och då undrar man ju vad vi tror på som kommer att framstå som fullständigt galet om 500 år!

Ingen spinning för mig

Just nu är jag sååååååå less på spinning så jag hittar på alla möjliga ursäkter. Det blev en kort promenad i stället!
men snart måste jag skärpa mig!!!

Trasig kamera

Min lilla kamera är trasig. Jag trodde den höll tanternas fall i rilltrappan i Wien men icke! Synd.

Jag har läst om medeltiden idag och Lasse o jag har plockat svamp igen. Jag tror vi har svamp så det räcker nu! men det går inte låta bli!


Regn o rusk

är vad som gäller.
Vi har simmat och lagat mat. Inblakad gravlax blev det i kväll, ganska gott.
det är 20 år sedan Berlinmuren föll och ändå minns jag inte mycket av det. I mitt liv hände något för mig ändå större just då! Jag kommer  ihåg  en kväll på BB då jag förvånat såg på TV att folk stog på Berlinmuren!
Innan dess kommer jag ihåg att första snön fallit här och att Ak o jag var ute vid havet och tittade. Hon hade en rosa regnjacka och var jättefin!

Tentan är gjord

Tentan är gjord. det kan ha gått hur som helst! Jag svamlade i alla fall lite om varje fråga.  Men det är osäkert om det räckte. man skulle diskutera problemställningar och det kan jag inte då jag inte vet vilka dom är!
Efter tentan har jag köpt baddräkt o stövlar som jag lovat mig själv. Stövlarna ör nu impregnerade och väntar på att få komma ut i rusket.
Jag försökte också vaccinera mig (för andra gången) men vaccinet var slut!Jag åkte alltså ändå ända till Bergsåker i onödan igen!

oj oj oj vad pinsamt

Det är bara ett sammelsurium i min skalle. Jag kommer inte ihåg ett enda årtal och inte heller de olika rikena! Selukiderna? vad är det för ena??? Jag skäms att gå och tenta imorgon men vad sjutton!
Lasse o jag simmade ialla fall ikväll så lite nytta belv det!

Assyrien och gamla lagar mm

Läste just en annons innan jag loggade in! Man kan försäkra barnet redan innan det är fött och sig själv också! Alltså  jag har svårt att fatta detta men men...Konstigt...Nåväl jag är ju mer inne på Västroms fall och min egen favorit Corpus Iuris Civilis dvs lagsamlingen som kom till i Östrom si så där på 300 -talet. Eller folkrättens föregångare! Skulle vara kul att läsa lite mer rättshistoria.
Lasse ser just nu Assyriska spöa Djurgården! Målgöraren i Assyriska heter Marklund vilket  ju mer låter som Staan än Assyrien!
Leif fyller år idag och enligt uppgift går deti nte åka skidor till hans kalas!  Tiden är ur led!
Det svininfluensdrabbade Sundsvall Hockey förlorade bara med 5-3 mot det fuskvaccinerade Leksand. Olle Alvebjörk stog i mål!

Nytt system och Sparta

Idag har vi installerat nya funktioner i vårt ärendesystem (Räven). Som vanligt var inte allt perfekt utan det måste justeras. Susanne o jag kunde åka hem efter halv åtta!
Idag är det hellenism som gäller. Visst ni att 400 f kr fanns det ca 4000 spartianer i Sparta och 100 000 slavar! Lasse tror inte att spartianerna plockade bort disken själva!

Pust....en ny erfarenhet

Inatt vaknade jag och hade huvudet fullt av sumer, fenicier, romare och galler i en salig blandning. Jag har tenta-panik.
På den tiden jag var student på riktigt så läste jag ordentligt 8 timmar varje dag utan hets. Nu har jag förvandlats till en sista-minuten-student! Vilken tur det inte var såhär när jag pluggade! Fast egentligen varför bryr jag mig???om jag missar så spelar väl inte det någon roll heller. Jag anmälde mig ju bara för att det skulle vara kul att läsa inte för att jag skulle fixa en massa tentor!

RSS 2.0