Äktenskap i Egypten och dåliga juridiska ombud

lyssnade på radion om en egyptisk tjej som hade en blogg om sitt eventuella kommande äktenskap. Hon eller åtminstone helles släkt letade en kille med lägenhet! Släkten hade presenterat 20 kandidater men de saknade  de värderingar hon letade...
Hon tycket inte att det var ok att systrarna städade och tvättade åt sina bröder! Det låter ju osannaolikt att det ska vara så men jag kommer faktiskt ihåg att mamma var inne på att man i Sverige för inte så länge sedan också tyckt att det var ok!

Ekot kör en grej om att domstolar godtar dåliga juridiska ombud...och det gör det., Behöver man hjälp av en jurisit så bör man göra en ordentlig koll. En del är dessutom kanske inte dålig men har så många ärenden att de inte hinner med ärendena på ett bra sätt. I alla fall är det många som ringer oss och säger att de inte får parata med sin advokat!

En annan sak: Heter det begick äktenskapsskillnad? Läste det på en ansökan om rättshjälp (ifylld av advokat)och tycker det låter konstigt!

Lite av varje

Jag letar min batterilddare till kameran. En ny kostar 1200 kr!!!
Snön ligger kvar
Snart är det långhelg dvs 1/2 dag längre än vanligt.
Ingen av ungarna har hört av sig

AIK leder elitserien!!!!!

Glömde en bra sak i går kväll! Kolla själv, första snön!


Oroliga tider

Börsen är som ett jojo ochj  arbetsmarknaden rasar. Jag tänker på hur det ska gå för Anders om Boliden skall göra sig av med människor.MIna barn jobbar ju inte än så för deras del kan man ju hoppas att det löser sig innan det är dags för dom att ge sig in på arbetsmarknaden


USA och Timrå

I kväll fastnade jag framför ett program om USA inför valet. Ett fallfärdigt land kan man tro om man ser alla hus som mätts ut och enligt programmet var 50 miljoner människor utan sjukförsäkring! Enligt några damer som uttalade sig så var man i Minesota så rädd att ta ut skatter att man inte ens lagade de mest riskfyllda skadorna på vägarna och vattenledningarna! Men samtidigt så kunde man ana att amrikanska folket nu ändrar uppfattning lite och kanske man kan anse att samhället måste ta vissa kostnader. Och vi svänger åt andra hållet!
Lite orolig blir jag av repotagen och de bristfälliga underhållen av de vägar som jag vet att AK färdas på.

S ringde och var himla glad för att Timrå vunnit över AIK i sudden. Inte kul alls tycker jag!


Trist dag

var det idag....jag har lite långtråkigt, efter jobber blir det träning och sedan hem och äta och glo på teve.Fast i kväll fastnade jag för en dokumentär om ett countryband som sa vad de tyckte om Irakkriget och sedan blev de utfrysta!

S är ledig och ringde efter receptet på paprikakyckling! Pappa och jag oroar oss för om han pluggar ordentligt, men detkan man aldrig veta med honom.
AK kände sig hängig,

Idag var tv4-sporten ovanligt trist

Det är därför jag sitter här istället!, det handlar bara om fotboll!

Mitt sprotnytt:

Sk Lejons a-jun vann med 8-2 mot Kågedalen (jag tror att det var Kågedalen de mötte) S var ganska nöjd!

Lasse o jag gick in till stan och var på auktion i stadshuset. men detr är roligare med auktion ute på landet på sommaren. Här var det alldeles för många äkta mattor!



Hopp

Simmade igen! Och det var bara några i simhallen. Jag är så ruggigt sugen på att hoppa från trampolinen men endast skammen hindrar mig!
hur skulle det se ut om en lagom tjock tant över 50 började tränga ut smågrabbarna och hoppa! Jag ska vänta till den dag jag är ensam i hallen!

After work

After work på jobbet., det var trevligt..  Sedan blev det en kväll framför TV:n!

Den som tittar på morgonsoffan måste ha sett Sonja Slevinskys dans! Väldans kul faktiskt.

S skall ut ikväll.

Jag var och simmade idag och fick ha egen bana!


En vanlig torsdag

Jag har varit på spinning och blivit trött igen! Men torsdagspasset är lite kul fär där handlar det om att råköra, inga finesser vilket passar mig.

Eftersom Lasse är borta passade jag på att äta fiskpinnar! och såg skoldebatten på TV. det är tur att det finns lärare som verkar klokare än skolministern!

AIK slog Rögle med 1-3 ! eller var det 1-2, ja dom vann i alla fall!

På jobbet har jag haft allmänna frågor idag! Nu var det så länge sedan så det var kul. En hade uppgivit högre inkomst än vad han verkligen hade när han söklte rättshjälp!!??? Många var arga på försäkringskassan och en tingsnotarie vågade inte fråga domaren på sin tingsrätt om en rättshjälpsfrågaså han ringde oss i stället. Alltså en vanlig dag.


En bild till från Rovöpromenaden...


Simning och tv-tittande

blev kvällens aktiviteter.Det var grymt trångt första halvtimmen i simhallen. det var som man simmade på varandra! Något borde göras om efterfrågan är så stor!

Tv-tittande är ganska meningslöst. Men sportnytt har något tema om vilka enorma summor och vilken tid familjer lägger på sina barns idrottande. Vi har i stort sett inte lagt tid på något annat i ca 15 år och det har varit värt det! Allt roligt man varit med om....Stockvik, Nolby och Fagervik! det har varit jättekul! och fantastiska tillfällen att dela med sina barn!

Ak ringde och hade mycket plugg. Hon skall på springtävling i helgen och sedan börjar det väl snart bli vinter..
Typiskt föresten att dollarn stiger nu när vi snart skall till US...fast vi ska ju inte dit för att shoppa!

S ringde också och ville veta hur mycket vin det skulle vara i såsen till rökta lxen med pasta. Han och pappa äter gott!

Lettiskt och litauiskt besök

Min engelska är inte vad den borde vara. När jag skulle berätta om rättshjälp blev min tunga tjockare och tjockare. jag tror knappt den rymdes i munnen till sist.Lyckligtvis hade jag en sufflör även om jag inte kan låta bli att dra på munnen när jag tänker på det.

Vårt besök kom och vi började med lunch på brandstation. det var tre personer från Letteland och en från Litauen. denLitauiske mannen kunde inte engelska och inte heller förstod han och letterna varandras språk!! Dessutom såg han ut som en spion.

en höstbild till, även Klintforsån kan brusa!


Jobb igen

dvs helgen är över!
 På kvällen tog L och jag en promenad i skogen. De släckte lamporna när vi hade 15 min kvar. Jag har dåligt mörkerseende!

L kom hem från Malaysa och var röd på näsan och hade jet lag.


En bra helg

blev det..

Ibland undrar jag om jag inte skulle trivas bättre om jag flyttade hem. Där finns människor jag gillar att umgås med och på något vis känns allt mer okomplicerat. Jag vet inte kanske det bara är inbillning! Det är inget fel på männinskorna här heller men det är någit som saknas och jag vet inte vad?

Kanske jag bara har en ensamhetskris för att jag saknar ungarna!

AK verkar ha haft en trevlig helg och S verkar ju stortrivas!

Som ni ser nedan var pappa och jag ute och åkte och promenerade. På Rovön sprang Sunnanås fotbollslag förbi och ja, Hanna Marklund verkar vara tillbaka!
Pappa berättade en hel del intressanta sakner bl a om hur han byggde leksaker som liten. vem minns inte Mats träslastbil som pappa gjorde. Dess förlaga gjorde pappa  25 år innan Mats fick sin. Undrar jag om Mats har kvar den eller vart den tog vägen?

Landskyrkan


Lejonströmsbron


Ovanför Rovön


"Falket" idag Blir ni badsugna?


Hockey

Jag skriver med S dator som har amerikanskt tangentbord vilket saknar de tre sista bokstaverna ni vet...

Jag fick tag p[ biljetter till AIK mot Lulea. AIK vann i den ombyggda gamla isladan som numera heter Skelleftea Kraft Arena. Det var i alla fall ett himla drag! Lena o Martin hade en bra biljett over.

Kvallsfikat blev hos Mats o Britt dar Johan ocksa var. Han vet ALLT om varldens hockeyspelare!

juli nästa år blommar det igen!


Olycka och löneförhandligar

Nu är jag nästa klar med lönerna! skönt. det hela är som ett ok över en

Susann och jag åt på lunch på bowlingen.På väg ut missade hon sista steget och föll handlöst. Hon kunde ite stödja på ena foten efterår och jag var säker på att hon brytit foten men nu ligger hon hemma hos sig med en kraftig stukning. Hoppas hon blir bra snart! Det såg väldig illa ut.Och så här efteråt har jag grubblat lite på trapporna som var gråa i oliak nyanser. Jag tänker på pappa. Han skulle inte ha en chans i världen att se.

Imorgon åker jag till Skellefteå för att träffa främst S men också A-L och pappa.

På mediakursen kunda man ju både se och höra sig själv. Att se sig själv var mycket hemskt och skall inte upprepas men att höra var ännu förvånande....vad mycket dialekt jag pratar! och jag som inte bott i staan på länge!


Mediakurs

Nu är jag tillbaka från mediakursen. En bra och tänkvärd kurs, alltså hur få man ut sitt budskap. En frågeställning var
Vad gör man man en fredag kväll sitter hemma och dricker vin och så ringer det på dörren och där står ett gäng journalister som vill ha ett uttanalde om ett beslut!!!!
På kursen  var det personer med väldigt olika syn på saker och ting!


Idag har jag varit på hockey ensam

ja det var 4500 fler där men utan sällskap. Det känns faktiskt just ensamt!

Imorgon bär det av till Stockholm där jag ska kursa i hur man bemöter mediafolk! Ska bli spännande.

Helgen är över

Vi har varit i Gävle och hälsat på svärmor samt varit och tittat på Brynäs- Södertälje. Det bästa med den matchen reslutattavlan från andra matcher, Skellefteå vann.

Det ekonomiska sytemet svajar rejält! `Hur ska detta gå. Om alla besparingar försvinner så kanske man kan trösta sig med att de flresta av oss sitter i samma båt! men det alvarliga är ekonomisk kris + lågkonjuktur med alla uppsägningar!

Ak har sprungit tävling och är missnöjd och S skridskoskena har gått sönder.

Vi tar nya tag nästa vecka.Jag ska gå mediakurs tisdag onsdag!

Skola och träning

Vi hade avslutning på kursen jag gått sedan förra hösten. En gubbe pratade om vad vi skulle kunna tro om It-utvecklingen...kommer vi alla att kompletteras med ett chip så att vi kan allt! eller kommer nya aktörer att påverka politiken (bloggare, mm)

Annars hade vi utvärdering och jag måste nog meddela att jag är på gång in i glömskans dimma. Jag kom knappt ihåg någon föreläsare eller vad de kan tänka ha förmedlat. Ändå har jag tyckt att innehållet i kursen varit bra. Och nyttigt att träffa folk från andra förvaltningar! och att tänka på vad man håller på med ur ett mer teoretiskt perspektiv.

Efter kursavslutet gick jag till jobbet och pysslade med lönesättning en stund innan jag gick på ett jättetufft spinningpass. Men detta torsdagspass passar mig. Egeltligen är det bara att köra järnet! Efter detta gick jag över till simhallen och vände 80 gånger (2000 m). Skönt och faktiskt avkopplande!

AIK-Brynäs 5-2 !

Tisdagen

Men kan ju undra om det inte sitter någon gubbe någonstans och blir väldans rik på krisen just nu?

Jag var på vårdcentralen idag. Besöket varade en minut sedan kunde jag åka ner till apoteket och få antibiotika! Snabba ryck! 150 kr eller om det var 200 var inte billigt för det besöket.

S spelar visst back numera! Undrar hur det går?

AL ringde idag.Hon hade vissa tips om hur man kan få tag på hockeybiljetter!

Och så glömde jag mejla Britt och gratulera på namnsdagen!


Jag kan inte träna

just nu och det betyder att jag snart blir hysterisk! Om någon tror att det beror på stegtävlingen så tror den fel. Det beror på mina egna mål, som att jag ska snitta 30 minuters träning per dag, och då kan man inte missa flera dar i sträck!

Jag har också misslyckats med att få tag på hockeybiljetter  i Skellefteå, ja det finns men de är på en skymd plats! Vad ska man då gå på hockey för?

Tänk att få stå i en backa och tittar på när hon åker 8 gånger uppför den! det saknar jag!


Så var det slut på helgen

Vi har skottat jord! och 10 kubik tar aldrig slut! Fast igår hann vi se Timrå -Rögle vilket var en bedrövlig historia.

Vi har också köpt färg till allrummer uppe som får en ljungfärgad fondvägg och i övrigt vitt. Kruxet är bara att soffan inte passar! Kanske man skulle sälja den på blocket!

faktiskt så har vi ganska tråkigt utan barn! Jag saknar dem!


Besök

Sista middagen i uterummet för i år (troligen) blev surströmming.


Kakbak

Efter dagens träning tänkte jag baka kakor till fredagsfikat på jobbet.Jag hade införskaffat en ny form till äppelkakan. Resultatet blev en ganska god men bränd kaka så det blir nya försök imorgon!

Kakbak är också ett ganska kul ord

Världen håller andan inför senatens omröstning i USA i natt!

RSS 2.0