Umeå t o r

Det tog 2 minuter att röntga foten! Men ganska trevligt att halta omkring i Umeå några timmar. Fortfarande har inget fult köpcentrum konkurrerat ut stadskärnan men jag antar att det är på gång nu när IKEA också etablerats i Umeås utkant. det blir väl som här i Sundsvall där centrum succesivt dör ut och Birsta växer .
Under tångresan hann jag avsluta en bok, läsa ut en och påbörja den tredje.

Röntgenresa

Idag skidor och Fröken Friman imorgon tåg till Umeå för att röntga foten...några minuters röntgen och 6 timmars tågresa

Skejt??

Det blev en skidtur ikväll också. Jag är nog den som lyckas skejta saktas i hela Sundsvall! Men jag kan inte åka klassiskt p g a min onda fot och min skejtteknik är ju inte som om jag skejtat sedan barnsben. Inte finns det så många tanter i min ålder som skejtar heller!

Juldagen

Julaftonsmiddagen avåts i vårt uterum, en del av oss hade jackor på andra tyckte det räckte med skjortan.
Idag skidåkning på konstsnöspåren på Södra och sedan hem för att  hänga tvätt.!
Det torkade bara bra!
 
 

Inför julen

Lite vemodigt är det att inte AK är hemma på jul och vi är inte heller på Johans kalas ikväll. S sa i afton att han trodde att detta skulle bli den tråkigaste julen i hans liv (fast han hoppades att vi inte skulle ta illa upp och det gjorde vi inte heller) .
Saknar också bardomsjularna även om jag alltid var avundsjuka på mina kompisar som fick så fantastiska julklappar men som vuxen har jag fattat att de var avundsjuka på mig för att jag hade så stor familj! och så här i efterhand så var det nog jag som var vinnaren, skivspelare, skivor och en massa annat kan inte ersätta förmånen med många syskon!
 

Terass

Idag på fikat har vi diskuterat skillnad mellan veranda, altan och terrass och då kan man inte låta bli att längta till terrassen på Torpvägen 8...

OS

Kollar OS-sammandrag från ett OS vi aldrig såg p g a TV-tider och leverantör av programmen. Intressant

Kakbak

Makalösa o bondkakor fixade! Nu kan det bli te i mammas koppar till jul i alla fall

Lite julstök

Hemma igen efter en helg i Staan med Marianns begravning träff med släkt och också trevligt umgänge med syskon. Mats o Britt var snälla nog att ge mig sitt sista paket ljusungnsbröd så nu är julen räddad! Ikväll har jag dock bakat Sagas limpa inför julhelgen , Lasse har gravat både lax och ren så får vi se sedan hur det blir...

Jobbig dag

Jag tycker det är så jobbigt när människor blir avslöjade med pinsamheter. det är som när man ser en film där det är spännande. Jag har lust att försvinna och så var det idag på ett möte...men det var bara att sitta kvar och lida
Lite avkoppling med skidåkning ikväll

Halkigt

Skrivit rapporter och räknat ersättningar hela dagen och nu på kvällen har vi besök av S som åkte med Lasse hem i det glashala vädret,

Julbord

Julbord på Knaust och nu proppmätt

Yttrandefrihet

Kollar på ett tv-program om yttrandefrihet! Skrämmande vart vi är på väg i världen, och så alla krig och gräsliga saker som händer! Har föresten beställt riksdagens skrift om yttrandefrihet med anledning av att den svenska firar 250 år.
Och än finns det nya saker som hotar nu tex näthat och falska nyheter. Fast farligt är också att vi numera kan välja att läsa och tar del av åsikter som liknar våra egna
 

Frisk och arbetsför

Någonstans har det smugit sig in ett nytt synsätt i vårt samhälle. Förut önskade man att sjuka människor blev friska men numera säger alla makthavare att de ska bli friska och och snabbt komma in i arbete! Varför måste man säga det hela tiden? Räcker det inte med frisk så ger resten sig själv! Idag sa socialförsäkringsministern säkert 5 gånger att man ska bli frisk och komma in i arbete. Det är som frisk har fått en underordnad betydelse!
 

Stöcksjömordet

Strax ska GW i Veckans brott berätta om Stöcksjömordet. En historia jag alltid berättade för AK o S på vägen hem till Staan när det var små. Intressant och höra hur nära sanningen jag var. Enligt vad jag hört så visste i alla fall Ernst sanningen sa han!

Lite hopp

Det är inte bara mörker i Europa. I alla fall Österrike lyckades efter många valstrulomgångar rösta fram en alldeles vanlig människa och inte någon högerpopulist till president.

Flunsaspruta

Flunsasprutan fixad, hoppas det hjälper. Sedan en liten simstund.

RSS 2.0