Bilder från förr

Jag är med i en grupp på Facebook som där man kan kolla och lägga ut på bilder från förr som kommer från Staan.. Min kusin har lagt ut en hel drös bilder från 60 och 70-talet. Tänkl vad mycket man minns och ännu mera som man glömt


Om vikt

Jag har ätit ångkokt torsk med pepparrot! Faktiskt riktigt gott. Och magert. Jag hörde på vetenskapsprogrammet om bantning idag. En forskare hade kommit fram till att p g a hormoner så vill kroppen alltid sträva efter den högsta vikt man haft. det är därför så många kan gå ner i vikt  men sällan behålla den. Dessutom riskerar man skrumplever av socker!!! Oroväckande! Jag tar en avslppnande bild i stället, eller två och glömmer det hela!


Öppet spår

AK och S har åkt i helgen. Trevligt för Lasse och mig som fick nöjet att följa med. Båda åkte jättebra och AK fällde en tår när hon kom i mål bara för att hon tyckte det var så roligt! S har nu gjort en klassiker!

före start!


Mot Mora

Jag har inte löst mina funderingar på jobbet än....
Imorgon kommer S och sedan bär det av mot Mora på lördag där AK ansluter. de ska åka öppet spår och vi ska vara hjälpare...


Beslutsvånda

Ibland får man tänka länge innan ett beslut fattas. Idag har jag jobbat med samma fråga halva dagen och trodde jag var klar men icke...
Igår när jag hade lita att göra kollade jag gamla bilder och där fanns ett och annat...Gissa vart detta är?

Vila och på biblan!


Har varit hos doktorn idag och blivit rekommenderad några dagars lugn så ikväll blir det ingen simning. Trist och frustrerande så nu sitter jag här och glor. Faktiskt var jag förbi biblioteket och lånade böcker för första gången på 15 år! Två Italienböcker och en Margit Söderholm! Här ska slappas!
Såg denna bild på facebook, jag tycker dom är så fina! Bilden är tagen i Portugal i somras, tror jag!

50-års uppvaktning

Vi har varit på 50-års uppvaktning hos Karin. Trevligt och mycket folk.

Risk för demens

Hörde idag att de som går långsamt löper större risk att bli dement! Hur nu det kan hänga ihop. Men om det är sant så är jag i riskzonen.
Idag har jag också bestämt mig för att inte lita på rättsstavningskontrollen: Jag skrev ett meddelande på engelska och skulle skriva transportation men det blev transpiration! Jag skäms!
AK har simmat snabbt på tid idag och jag har simmat 2200 m på lunchen! 

Slarviga amerikaner

Hörde på radion att man tappat bort 51 miljoner människor i sina röstlängder i USA. Ganska slarvigt tycker jag. Jag trodde att jag hört fel men man sa det faktiskt två gånger på radion idag! Så jag fick kolla hur många dom är egentligen och de är ju över 300 miljoner!

Långsam simning

Det gick otroligt trögt att simma idag fast det kändes inte så. Antingen tappade jag räkningen eller också simmade jag REKORDSAKTA!!!


Bra skidåkning och en båt

Åhhh vilket före det var på Södra!!! Härligt men det blir ju lite jobbigt att orka!
Jag har varit ledig en extra dag men det känns som jag varit borta från jobbet en vecka!
Ute till havs ligger det sedan i lördags en båt som syns hemifrån. Enligt tidningen vet man inte varför den ligger för ankare där. Jag undrar! Som ni ser verkar den i alla fall inte vänta på isbrytare. (undra inte, båten syns inte på bilden men den är strax utanför)

Inget badväder än

Ingen skidåkning idag men en söndagspromenad. Kan konstatera att det inte är badväder än...

Sömlös

Av någon outgrundlig anledning är jag vaken och har vait det sedan 05.30. Nu håller jag på att baka rågbullar!
Kanske det beror på att jag var ledig igår och sov till 10! Därefter åkte jag skidor och simmade så det blev en motionssemester.
Anledningen till att jag tagit semester var att jag varit på Medelpads idrottsgala tillsammans med ett antal andra Stockvikare. Stockvik fick pris som årets arrangör!


Kallt och blockpolitik

Jag fryser på jobbet och också här hemma. Pysslade med statistik till justitie så att jag nästa glömde spinningen men jag hann om än jag kom lite för sent.
Tidningen Advokaten hade ett antal artiklar om rättshjälp i senaste numret. De hade b la frågat alla politiska partier om vad de tyckte. Alla svarade utom V. Vad man kan konstatera är att det finns en majoritet för förändringar av t ex inkomstgränsen . Men moderaterna vill inte...och varför händer då inte något. Moderaterna är ju inte i majoritet. Detta med blockpolitik är faktiskt ett demokratiskt dilemma.

Ingen pension och ingen Norra

Någon pensionär blir man nog aldrig. Dels snackade Reinfelt idag om pensionsålder vid 75 och dels fick jag mitt oranga (stavningen ser skum ut men ni fattar, brandgula) kuvert idag och det var inte kul! Inte för att jag längtar till pension men ändå....
Läste i Norran idag att en person i Staan anmält Norran för ofredande då han/hon fått Norran i brevlådan. Man har lagt ner utredningen!

Frusen julmust

Det var helt fantastiskt uppe på Södra ikväll.
 En mindre rolig sak var att i kylan har två julmust som stått i kylskåpet i garaget  exploderat! så kylen var full av frusen julmust!

Vintersim

Funktionär på skidtävling i kallt väder och trevlig middag hos Anders o Birgitta har varit helgens sysselsättning.
Men kolla på Norran.se, i Staan har man haft vintersim-SM. Tro det eller ej men det kanske skulle vara kul att testa, i alla fall är det riktiga friskusar som gör det! Hur vet de att hjärtat håller?


Kallt

Det är kallt men snöar, ovanligt men så blir det puder också. Vi ska vara funktionärer i helgen om det inte är för kallt!
Anders ringde och vi ska till dom på lördag det är alltid roligt men allt för sällan...

Otäckt våld o semesterersättning

Otäckt med fotbollsvåldet i Egypten och otäckt med våldet i Malmö. En våldsam dag i världen alltså.
I Norran kan man idag läsa om den livstidsdömde kvinnan som vill ha semester och semesterersättning från arbetet i fängelset. En ny tanke minsann...
Här hemma har det varit lugnt med skidåkning och lite städning.

RSS 2.0