Dörrinstallation

Idag har snickarna Niklas och Niklas installerat en ny balkongdörr. Ursprungligen hade vi hopp att de skulle lösa mina allergiproblem men det tror jag inte längre. Så nu får jag spana efter nya orsaker

Snö

Ja så snöar det igen! det finns hopp om några vinterveckor till!
 

Webinarie

Idag har jag pratat på ett webinarie dvs man pratar in i en kamera och det sitter människor på olika av platser  i landetoch lyssnar. De kan bara kontakta via chatt! Mycket hemskt och dessutom skickade Domstolsverket en  länk med min prat efteråt. det var det värsta jag sett, tror inte jag tänker prata offentligt mera! Jag lät inte riktigt klok och så också lätt knäpp ut! Allvarligt, så har jag gått omkring och skämts sedan jag såg filmen i morse!
Nu ska jag ut och testa klister på skidorna i stället!

Dagens fiffiga tips!

Ett mycket bra tips ..att rengöra våffeljärnet har väl alltid varit ett krux så detta läste jag i Expressens nätupplaga värt att spridas (om det nu funkar):

"Du rengör helt enkelt järnet genom att göra en så kallad ”diskvåffla”. Diskvåfflan drar själv ut smuts och smak, och ska inte ätas.

Gör så här: Bland 1/2 dl vatten, 2 matskedar salt och 1 deciliter vetemjöl. Grädda smeten precis som en vanlig våffla. Om ditt järn är väldigt smutsigt kan du behöva upprepa proceduren. Torka av med en fuktig trasa efteråt. Klart!"

 


Snörapport

Det snöar men är nästan "tabortsnö"... men det har varit en fin vinterhelg. Tyvärr  har jag varit lite hängig eller i alla fall var jag helt orkeslös vid lördagens skidtur! Men fint har det varit!
 

Nya pjäxor

Efter ungefär 11 år har jag nu nya pjäxor! Spännande. De nu avlagda köpte jag en gång i Jönköping då vi var på tävling och AK hade glömt ena pjäxan!
Fortfarande har jag vänner som påminner mig om det, att jag köpte nya pjäxor åt AK, vilket de tyckte var uppseendeväckande men det var väl bra, de fick ju vara med länge! Faktiskt tänkte jag tanken idag att jag kanske inte köper så många pjäxor till!
Fast denna bild är från JSM i Härnösand och hon har skatepjäxor men ändå...kul var det

Fiskindustri

Har läst ett hemskt reportage om fiskeindustrin i Thailand. Snälla köp inte tonfisk på burk , hund o kattmat vars innehåll är fiskad i Thailand. Arbetarna lever i slavförhållanden och många dödas, piskas mm.
Icas och Abba tonfisk, kattmat från Whiskas, Doggy och Sheba, är några exempel.som nämns

 


Plogträning

Skidtur hemifrån! Det var inte så plogvänligt som jag trodde utför backen hemma! och då är det svårt särskilt som små Stockviksbarn tränar utförsåkning och svischar förbi i en strid ström!
Egyptenbesöksplaneringen fortgår. Jag gruvar mig!!
 Och så har jag skänkt årets hundring till wikipedia. Tycker det är bra om det finns en ickereklamberoende informationskälla!

Bokhyllans vara eller inte vara

Vi är ganska omorderna. Hörde på radion att inför visningar på Hemnet rekommenderas att man tar bort bokhyllorna som betraktas som ofräscha

Koll på rättvisa

PÅ radioprogrammet meny idag fick man veta att om man tycker det är viktigt att det man äter producerats av människor som har ok villkor så ska man hålla koll på plantageodlat dvs kako, kaffe, bananer mm. Så nu blr det att spana efter fairtrade!

Näthat

Ser UG om näthat. Konstigt att det finns så många arga människor och vad ska man göra för att folk inte ska bete sig så illa? Jag hör en del av dem på jobbet också, alltså arga och många gånger handlar det nog om utanförskap...alltså hur löser man det

Fettisdag

Bilen uthämtad med nya vindrutetorkare och lita annat smått och gott för 8 000 kronor.
Har lyckats crawla drygt 800 m!!! Lite mallig.
Två semlor blev det idag en som bakelse och en riktig med varm mjölk!

Besök på jobbet!¨'

Det regnar och så verkar det som vi ska få besöka från Egypten på jobbet! Spännande!
Vi har målat hallväggen med en färg som jag trodde var mycket ljust grön men väl där så ser den mer turkos ut. Skumt!

Fonder

Jag har lite fonder och det är just nu en mycket tråkig läsning. Hur mycket kan det sjunka egentligen?
Vi har köpt tapeter och färg, hoppas bara Lasse är frisk nog.

Svårt att hänga med

Kulturnyheterna är varierande, först om en poet som dömts till 800 piskrapp och sedan melodifestivalen!
Det är svårt att ta till sig Camilla Läckbergs melodifestivalsdebut efter nyheten om det saudiska poeten.
Hur kan Saudiarabien för övrigt sitta i FN:s råd för mänskliga rättigheter.

Södra igen

På Södra igen med AK:s pjäxor som är svåra att ta av! Men det blir kärringskate  i de stora backarna, jag måste öva!
Lasse är inte riktigt frisk ännu så han får sitta hemma och glo på hockey!

Skidoåkning

Men oj vad roligt det är att åka skidor när det är bra förhållanden. Igår tog jag skatepjäxorna jag ärvt från AK o hennes gamla skateskidor och for upp på södra för att öva. Jätteroligt Och nu snöar det lite

RSS 2.0