Sjukdom och elände

är det på jobbet just nu. Jobbigt och svårt!
och oväntat. Vi som alltid varit så friska.
S gör resttenta i helgen utan att ha pluggat och AK ska på tävling. Jag håller tummarna allt jag kan medan jag står på ängen och noterar i vilket spår de går i mål på sprinten!
Titta gärna på SM på TV imorgon. Lasse o några till har verkligen slitit för att det ska bli bra.

Tidtagning o tatuerad pojke

Jo då jag satt i tidtagningen och det var ok. Faktiskt är jag lite stolt att jag fick med alla 65 killar vid första varvningen (3 km) , det var masstatt och inte ens det elektroniska systemet fixade det!
det var en klass från ledarskapsprogrammet (1:or) som hjälpte till. En kille som skulle vara måltryckare visade upp alla sina nya tatueringar, och dom var många och häftiga. Han var ganska cool. och gav ett ganska nonchalant intryck.  När vi träffades senare sa jag att det gick ju bra och då var han så himla angelägen om att få veta att det verkligen gjorde det!!och var inte ett dugg nonchig! Ja vad man kan missta sig!
Om ni nu tror att han visade sina nya tatueringar för mig så tar ni fel. Jag råkande bara sitta bredvid en klasskompis till honom som han visade mästerverken för.
Det var jättemycket folk på tävlingen! KUlL

Finns det något tristare än att bli bortglömd...

Jag skulle på möte idag kl halv åtta. Hoppade över träning och jobbade till dess det var dags. Jag åkte upp på berget och väntade och väntade, ingen kom, till sist ringde jag. Jo då de hade ställt in mötet men glömt tala om det. Det är sådana gånger man känner sig jätteviktig! Arg o less fick jag åka hem o titta på TV istället.
Nu har jag ingen lust alls att vara med o ta någon tid alls och ångrar att jag tog semester! Den kunde jag spara till typ bilden nedan!
Undrar varför man reagerar som en sjuåring ibland...men det går inte kontrollera. Kansek det blir bättre av att skriva av sig...

Istället för ....


SNART SÅ. ....

Idag hade jag tur som fick tag på S när han var inne på "luckan" Han får både sportlov o påsklov. Och sedan kommer AK 11 maj. Något att se fram mot.
Glömde berätta att jag anmälde mig till en crawlkurs igår. Den börjar i april och startar 06.45 varje tisdag! Det blir tungt men jag får väl lita på att Lasse väcker mig när han åker på jobbet. Jag behöver i alla fall fräscha upp mitt crawlande,

Strax ska jag upp på berget på knapptyryckarkurs inför morgondagens tidtagning.

För mina amerikanska läsare

Visserligen har vi inte så mycket snö som ni men ändå....bilderna nedan visar ett Sundsvall med ovanligt mycket snö och...det är PUDER!


Det är åtmistone inte aktuellt att hänga tvätt

Annars har jag nyss kommit hem från nummerlappspackning. Hoppas det blev rätt. De flesta åkarna är sådana som åkte junirocup på den tiden då vi kuskade runt!

Jag åkte skidor idag trots litte kill i halsen men åkningen var mer som en promenad. Det var jättehärliga spår!

Mot huset


Sing Sing (Saltviks annex) i vinterskrud


Tänkte träna

men det känns lurt i halsen så jag avstår idag så att det inte blir någon mer sjuka!

Undrar hur  mina barn har det. bra hoppas jag.

Nu laddar vi för SM. Lasse är på berget hela dagarna. I natt har två personer irrat omkring i skogen  vid Medskogs. De hade åkt vilse och kunde inte hittas för än vid tre-tiden. Hur man nu kan åka vilse och sedan inte kunna följa spåren tillbaka! Visserligen snöade det men ändå! Nåväl allt gick bra!

Snö i massor och talibaner

Har vi fått. Det var ett lite kraftigare snöoväder än i Chicago och även ett litet stopp i backen upp mot södra.

Jag har varit på funktionärsmöte inför SM. Roligt att träffa alla igen! Och det ska bli roligt med SM nu när vi har snö! 

Ser ett program om hur talibanerna kom till makten! Så enkelt och sedan så svåra att bli av med. Och hur lyckades amn införa regler om t ex burkan som måste ha varit helt främmande för många! Det är mysko hur människan fungerar och vad de kan tro på och luras att tro!

Skidor

Idag var det jättefint i spåren. En sådan dag som bara händer någon gång per år. Lasse jobbar med SM och i morgon ska jag börja!
S är i Sjöbotten i kväll men han har gudskelov inte lånat Mats bil!

Chanslös

AL var här och var så glad över att få jobb. Hon hade fått ett halvtidsjobb till en så låg lön att facket inte tyckte att det var riktigt schysst men hon ville ha jopbbet och hade ju ingen chans att säga nej. När hon kom hem så berättade hennes nya arbetsgiovare att hon skulle få jobba 75 men till en ännu lägre lön!!!!!Snacka om att utnyttja chanslösa människor! AL var ledsen och jag känner att jag blir riktigt arg!  hoppas att det inte får gå tillså!
Om man som företagare har så små marginaler att man inte kan betala riktiga löner så ska man kanske inte ha något företag!  Hu rmånga gånger händer detta tro?

Sjukhus o skidor

Idag var Susanne o jag på sjukhuset och hälsade på. Det är inte underligt om det är svårt med sängplatser där då rum o ytor används till en massa annat. Överhuvud taget är det en deprimerande miljö. Man borde ialla fall få ha eget rum. eller är det trevligt med sällskap?
Idag har jag åkt skidor igen. Jättehärliga spår är det. det är många vintrar sedan vi hade så här gott om snö!
S är hemma hos pappa i helgen och AK är i Minesota på tävling!

Middag ute

med AL och en massa prat förstås. Vi gick på Casinot där Lasse hämtade mig lagom till att se The Tudors vilket nog är den enda TV-serie jag är fast för. Undrar bara hur länge detta skall hålla på.Om jag inte minns min historia rätt hande Henrik VIII 8 fruar och än har han bara haft två!

Besök

Al är här på besök såp imorgon blir det en sväng ut.
Brita har ringt och undrat över om blixten har resulterat i någon böter!

Idrottsgalan mm

Idag var det dags för idrottsgalan. Det var väl bra att Kalla fick Jerringpriset. bra för skidsporten också! Och det var tur att inte Settman pussande henne i år. Alla vi som haft barn med i skidcirkusen vet hur känlsigt det är med infektioner!

AK ringde och var upprörd över sin religionlektion. Jag undrar vart hon fått allt sitt engagemang från. Även om jag och min släkt är diskussionsmästare när vi träffaså trodde inte jag att det låg i generna!!!! Och så var det mamma som trodde på rättvisan i alla sammanhang!

Idag har jag åkt skidor, äntligen!

Trist dag

har det varit idag. Det är inte så kul att bara sitta och glo på TV en hel helg. det ska bli kul att pyssla med SM om två veckor i stället!
USA förbereder presidentinstallationen. Vilka förväntningar på en människa!
Ak har, som ni kanläsa på hennes blog, gjort palt. Jag är imponerad!

Hoppet

från trampolinen är inte gjord än. Idag när jag simmade klättrade två stöddiga gubbar i 40-års åldern upp. En hoppade och den andra tvekade och tvekade...och så gick han ner igen. Sedan ägande han hela resterande badtid som jag hörde åt att förklara varför han inte hoppade!!
S skulle ut och traska med stridsväst eller vad det heter idag. Hoppas han inte fryser! Tydligen skall de åka skidor som fysträning, kul!

VC i Whistler

visades på TV idag och det såg jättefint ut allt enligt AK:s beskrivning.
I första heatet var Morgan (AK:s kompis med). Jag har bara hört talas om henne så det var kul att se henne tävla även om hon åkte ut.
S ringde och verkade ha det bra i kylan även om han klagade på alla obekväma kläder o skor!
och visst AK, imorgon ks jag leta tröjor!

Motionspremiär

Äntligen! Jag simmade en halv timme.  Men inte är jag riktigt pigg men det kommer väl.

Lasse verkar piggna till också.

och jag har skrivit  utkastet till årsredovisningen som blev samma gamla svammel som vanligt!
Här är kallat i Marquette är det kallt och i Boden är det nog kallast!

Soldater och Winnerbäck

Idag var det om Winnerbäck på TV och då är det inte svårt att tänka på sommarens konsert som AK o jag var på. Den var jättebra! Men jag undrar också vad låten heter som spelades 04 och som jag för alltid förknippar med Anders Jonsson!

S ringde och meddelade att han har det bra. Han hade fått tillsägelser för att han hade oputsade skor och var orakad! Hm, jag trodde att försvaret slutat larva sig och ägnade sig åt det de skulle! S skäggväxt kan inte vara mycket att tjafsa om! men han tyckte att grabbarna på luckan verkade ok!

På nyheterna var det en iraelisk mamma till en 19 årig pojke som berättade. Och visst är det vansinnigt att gamla 50 åriga gubbar bestämmer att de ska skicka halvvuxna ut i krig. Gubbarna som hittar på kriget borde få kriga själv! Det kan låta naivt men är sant!


Strandskydd

Nu tänker regeringen lätta på strandskyddet: Det är tråkigt om man vill "tumma på" allemansrätten som åtminstone för mig är en del av de fri-och rättigheter man bör ha rätt till! och den här regeringen är ju inte så mycket för fri-och rättigheter verkar det som.
Jag har inte hört från varken S eller AK idag men hoppas de mår bra.
Imorgon blir det Stockholmsresa för möte med rättsskyddsutredningen igen. Tågtaxin kommer kl 06.30.Huvva!

Undrar hur de mår

mina små barn? S kanske sover på luckan i en järnsäng. Jag har sovit i en sådan en gång på en personalfest. det var inte skönt! Men de kanske vänjer sig.
AK kanske får sova i sin säng i natt
Lasse var hos doktorn idag. han har lunginflammation och har fårr antibiotika så nu änligen kanske han kryar på sig.

Själv har jag planer på att börja träna i veckan! Efter ett så här långt uppehåll känner jag mig som en slahas!

S packar

för 330 dagars militärtjänst! Han ringer lite då och då dvs han är i Staan o packar.
Imorgon kommer AK tillbaka till Marquette och då är inte tidsskillnaden så hiskeligt stor längre! Skönt!
Lasse har feber igen (lite).
Imorgon är det dags att skriva årsredovisningen för RM. Det är inte många meningar per år som ändras, men å andra sidan undrar jag om någon mer än jag själv läser den!

En halvtrist dag

L är fortfarande ganska sjuk och jag är ju inte riktigt kry heller men jag åkte till Matfors o kollade på möbler ialla fall. Mest för at komma ut en stund. det var en fin vinterdag...
 så här såg det ut vid Ljungan.  AIK förlorade mot Brynäs på ett feldömt mål! Hörde att Agneta o Hans är sjuka så de slapp åka till Gävle o se eländet som planerat.

Jag undrar lite om polisen skall höra av sig om den blixtrade kameran utanför Robertfors på vägen hem från julfriandet dvs om de lyckades idetifiera föraren som inte var jag!

Eskimåer eller inuiter

Jag vet inte vad jag hade trott men inte var det att det bodde eskimåer i Alaska! Men där ser man vad man lär sig (se AK.s blogg)
Nu vet jag i alla fall det och också att ord som anorak och parkas är ord som kommer från deras språk!

Det är mycket elände och sjukdomar på jobbet. och här hemma verkar det segt med tillfrisknandet. det var dumt att skriva att jag var på g i går för sedan blev det trögare igen,
Kajsa tar sjuksköterskeexamen idag, tror jag! Grattis Kajsa!
Jag har tappat kollen på hur man hitter AK:s tävlingar nu...

Vapenskolor för barn och krig

har de i USA. Jag såg ett program på TV om detta. Överhuvudtaget var det en massa idioter som lekte med en massa vapen.  Vilken miljöförstöring de åtsdkom! För att inte tala om vad alla krigen skall åstadkomma för skit miljömässigt!
Vad är det för människor som krigar! Vill de inte leva? hur är man funtad? Hur kan man ta sig rätten att beordra andra att döda och hur är det möjligt att det funkar!  AK! kanske någon av dina kurser har en teori!

Undrar om Ak skall tävla idag? Och S har klippt sig men det får jag väl inte se för än det är långt igen! Lasse är jättedålig igen och gick och la sig 19.00!!!

På nyheterna sa de att nu kommer flunsan till Sverige! Vad har vi då haft? Jag tror att vi måste ta en spruta om det inte är flunsan! Varken Lasse eller jag tror just nu att vi skall fixa skimarathon i Svalbard!

Positivt idag? Ja kanske jag är lite bättre och S säger att han är ok!

Hosta

Jag hostar o hostar. AK ringde och jag kund knappt prata.
Hon verkar ha de ok i kylan i alla fall.
Nu är det bara en halv vecka inna S tar på sig "gröna kläder" Hoppas att han får det ok men militärlivet verkar inte så himla vettigt. Vi lever ju i en slags tro att det inte kommer att hända något, men tänk om....

Hoppas Ak är rädd om sig

De tävlar i det svinkalla vädret och det kanske inte är så nyttigt! Läs hennes inlägg från tävlingen så kan ni förstå att vilken mamma som helst skulle bli ororlig!

För övrigt så är det trist här i sjukstugan. Jag undrar om vi någonsin kommer att friskna till? Träningen känns långt borta!

Nästa år ska jag ta influensavaccin!

Inhalator

Ikväll har jag varit på sjukhuset och andats i en ihalatorsmask. det hjälpte lite. Lasse och jag är ganska eländiga. det blev lite eländigare när S åkte. Han förgyllde vår flunsa mycket.

AIK vann!

Nu får det vara slut på sjukandet

Äntligen får jag gå på jobbet imorgon. det är påfrestande att sitta still så här länge. S och jag gick runt kvarteret idag och det var vad jag orkade.

Lasse är jättesjuk och S åker imorgon. Vi får ingen kontakt med AK men ser på tävlingshemsidan att det är svinkallt och att tävlingarna ställs in i Alaska.

Jag har skickat mejl till IKEAS inredare så får vi se om de kan hjälpa mig med allrummet.

Idag känner jag mig ganska nedstämd men kan man vara annat efter nyhetsrapporteringarna pfrån Gaza. Jag vet inte vad jag skall säga och inte heller känns det rätt att nämna det i samma andetag som jag pratatar om inredare  o dyl men jag måste bara säga att jag är chockerad!

Handla aldrig strax efter en "flunsa"

Det gjorde jag idag. S och jag åkte på Expert och kollade på TV:ar. Säljaren visade o visade och plötsligt kände jag att  jag inte klarde av mer för kallsvetten som dröp, så jag köpte exemplaret han just då visade.

Jag har köpt enn jätte-TV! som knappt ryms på TV-bänken.  S finissar glatt och om jag fattar det rätt så passar TV:hos en Tv-freak modell värsting,, men hemma hos oss???TV:n är definitivt mycket större än vad jag tänkt mig men nu behöver jag inga fler möbler i rummet.

L är sjuk idag, stackarn!

Man ska inte gå när det är som roligast!

var en av uppmaningarna som framfördes i en intrevjuv med Stefan Einhorn av Fredrik Lindström på TV ikväll. Alltså jag tror att det var Stefan Einhorn men är säker på att den adra personen var Fredrik Lindström. En annan sak som den potentielle Stefan Einhorn sa var att underskattade egenskaper för framgång är
Snällhet
Tacksamhet  och......
Nyfikenhet

Jag tror att det är sant,, kruxet just nu är bara att det finns för många som framhäver tuffhet som en bra egenskap eller så att säga "hård i nyporna, men det kanske är sant att de tre underskattade leder till framgång som man kan må bra av!

En tredje sak som sades var att "god gärningar är världens billigaste drog"!

Idag har S och jag orkat vara uppe och dessutom ätit både frukost, lunch o middag!

Takida

Sitter här hemma och kallsvettas. Susanne fick det tvivelaktiga nöjet att vara själv på jobbet!

Såg  nyss en video till en av Takidas låtar. Helt suveräna bilder! Om jag vore marknadsförare av mellannorrland skulle jag absolut använda den! (AK! endast mopeden i Borgsjö saknades för att ge rätt stämning) Den var faktiskt jättefin.

Eländes elände

Jag undrar om detta kommer att vara ok till imorgon då vi skall göra bokslut. Susanne är på gång att bli8 sjuk och då är det hon eller jag eller så får bokslutet vänta. Friskast får gå. Men om man mår som jag gjort dessa dagar så blir det inget jobb.
Jag såg på AK:s väderprognos. Jag tror att hon fryser!
S fryser med det beror på att han är sjuk och det verkar inte fixa sig.

RSS 2.0