Sidensvans

Aldeles som Britt säger så är det en Sidensvans som brakat in i väggen hos oss. Kanske är det med den som med Sidensvansen man kan läsa om i DN idag. den var så full att den blev polisanmäld! Stora saker händer i Västerås!
I helgen var vi och hämtade  AK:s paddel i Fagervik. Så här såg det ut i skymmningen!

Fint besök

AK har varit hemma och förgyllt vår helg. Vi har plockat ohyggligt mycket svamp


I natt har en fågel flygit i väggen hos oss men vad det är för en sort har vi ingen aning om....

Hört på radion idag

En journalist (P1 idag) ringde en person för att fråga  om en lite underlig verksamhet.
- Hej, jag söker Henrik Arvidsson
- Då har du kommit fel
- Men du låter som Henrik Arvidsson
- Nej du har kommit till min kompis!


70-tals debatt

Idag blev det spinning efter några veckors uppehåll!
Jag såg ett program om Palme på 70.talet och en debatt mellan Palme och Fälldin. Då fanns det visioner men vart har de tagit vägen. Har moderutterna lagt beslag på den rättigheten?
Föresten hade ganska snygga utsvängda jeans ! 70-talisterna alltså inte moderutterna.

Moderat propaganda

Med förvåning har jag läst om moderaternas idéprogram och Sofia Arkelstens historieuttalanden som faktiskt delvis blev stöttad av någon Uppsalamoderat. Jag läste faktiskt delar av deras idéprogram och om man läser det så påstår de mer eller mindre att de också bekämpat nazismen! Samtidigt var det ju ändå högern som flitigast var inne på att Sverige skulle stötta nassarna i inledningen av kriget och före kriget! Man undrar vad moderutterna håller på med? Vilken propagandamaskin! och ingen säger något!  De borgeliga är neuttraliserade med lite makt, miljöpartiet  flirtar för fullt med regerigen (varför?) och sossarna verkar ha lagt sig!Snart är Lars Ohly den enda opponenten i Sverige! Vad händer??? Oroande!
Kanske V kommer att få framgång med den proteströrelse mot banker och egentligen det rådande ekonomiska systemet som är under uppsegling!

Vegetariska räkor

Veckans vegetariska dag blev med räkor..det får bli en vegetarisk lunch imorgon i stället. Räkor är i alla fall bättre än de vegetariska bacon S o Lasse alltid pratar om!


Trattkantareller

Det finns oändligt med trattisar i skogen men vi tror att en del av det vi plockar är trumpetsvamp!

Arga människor i telefon och glada i Libyen

Har haft en del ilskna samtal idag. Någon var så arg att han skrek för att vi inte hade någon advokat anställd hos oss. Någon annan skrek för att vi skickat ett brev som han inte ville ha! Undrar varför folk hetsar upp sig så..
I Libyen skjuter man i luften i glädje över att Kadaffi är död. Kanske Libyeerna äntligen kan få bli fria .Men man verkar ha aldeles för många vapen att skjuta med. det är bara att hålla tummarna att det går bra för det Libyska folket.
Hur kommer det sig föresten att västvärlden haft goda relationer med Kadaffi under senare år. Västvärldens politiker är ganska syniska, jag antar att de goda relationerna handlar om egen vinning!
Nåja idag kan man glädja sig åt en AIK seger!

Äntligen avklarat!

Det är över! Tungan är krullig av alla försök att förklara rättshjälpsystmet på engelska. Man kan förundra sig vad olika förhållandena kan vara i länder som lilgger så nära. Och vilket lugnt och tryggt land vi lever i!


Förberedelser

Har ägnat hela dagen åt att förbereda inför besök från det lettiska justitiedepartementet imorgon. Kommer jag att få tunghäfta? Att prata engelska en hel dag är en riktig pärs vet jag sedan tidigare!
Jag har gjort en powerpointpresentation idag men jag är inte säker på att jag själv fattar alla ord där!
Längtar efter mina barn!

Camp Nou eller IP

Så var det dags igen...fotboll för andra gången i år. Jag har på en månad fördubblat mitt livs fotbollsbesök! Denna gång var det Giffarna mot Åtvidaberg, förlust och ännu ingen allsvenska. Nåja jag är inte så engagerad! men visst vill jag att Giffarna ska vinna.
Ibland dyker sådana där oväntade saker upp. Ikväll fick jag stifta bekantskap med Giffen! Verkligen den galnaste maskot jag sett!
Detta är en tecknad bild men han ser groteskare ut i verkligheten! tja verkligheten men utklädd då!
Fotbollen på Camp Nou var häftigare men faktiskt så var Giffarnas klack bättre! Sen saknade ju Giffarna en spelare som Messi! Nåja jag tror jag väljer Camp Nou nästa gång!!!
Lases företagskort har för övrigt blivit skimmat.

Telefonprat

I kväll har jag pratat med en hel del släktingar, Anna-Lena, AK, S, Brita och Ingrid. Så kvällen har gått under tiden AIK har vunnit mot Luleå!
Undrar hur det ska gå för Juholt?

Norrans blogg

Norran har en trevlig blogg som jag tror måga fler än jag själv läser dagligen. Man kan få veta en massa smått o gott t ex att nästa vecka kommer GeorgeI och GeorgeII från Kanada för att titta på GeorgeIII....helt ovidkommande men ganska trevligt...
Här är utsikten från tomten som vi missade att köpa, det svider lite...


Pinsamt

är det med Juholts bidrag. Svårt att förstå....
Jag har kontaktat en riksdagspolitiker om bristerna i rättshjälpslagstiftningen och fick svar idag. Hon sa sig också tycka att det var under all kritik men tyckte det var bättre att myndigheten drev frågan än att man motionerade i riksdagen!
Var och klippte mig i dag och då nästan lovade jag Anna (frissan) att jag ska gå och kolla på Giffarna på måndag. Vi får se. Kanske det inte är riktigt som fotboll i Barcelona.
Har kollat lite på bilder som ligger i datorn och hittat en del smått o gott. Våra blommor tex var finare för några år sedan än i år.


För övrigt är Sverige klar för EM i fotboll!

Sena blommor

AIK vann!
Jag cyklade hem men det känns i luftrören så här års. Blommorna är på sluttampen!

Men rosorna har varit som pånyttfödda!

Här kommer också en skogsväg mellan Sundsvall o Kramfors

Fisja

Lasse o jag har slingrat oss via skogsvägar tur och retur till Fisja (Kramfors) där vi haft en trevlig lördag med god mat och tunnbad! Eftersom vi kom till Kramfors tidigare än beräknat åkte vi och letade vägen demonstranterna gick 1931 men den finns visst inte kvar men det gör Sandöbron


Stora bokstäver

har sabbat vad jag ville säga så här är bara nonsenstext. Jag vet inte hur man kan få bort dem men egentligen ville jag bara säga att enligt tidningarna har Skellefteälven svämmat över och jag kommer ihåg en gång då den gjorde det och jag mamma AK och Kajsa (tror jag) cyklade i vattnet på Rovön till mammas, AK:s och Kajsas förtjusning. Mamma kunde konsten att göra fest av en händelse som ingen annan fattade det roliga i!!! och det blev roligt!

Cykeltur

Anna-Lena gästade oss igår kväll. Hon cyklade från stan och ut så imorse blev det gemensam cykeltur och jag måste säga att hon cyklar fort! Någon cykeltur hem blev det inte då det kom en störtskur. Kanske var detta sista cyklingen till jobbet för i år
Ja och så vann AIK ikväll!!!

Missad spinning

AIK vann ikväll men usch så nervöst!
Jag satt på jobbet och tänkte gå på spinning kl 18, strax före kom jag på att jag glömt skicka ett mejl till en advokat och vips så missade jag spinningen. Lite trist!
Nu är det inte bara en drös Eurostater som skakas av ekonomiska problem utan också banker. Jag undrar hur detta skall sluta!

Bokläsning

Lasse tittar på hockey och jag ska strax läsa ut Bockfesten, en hemsk bok om Dominikanska republiken under diktatorn Trujillo men mönstret känns igen från andra totalitära stater och här i Sverige läste jag för några månader att många yngre skulle föredera en ensam härskare i stället för demokrati!
Idag har jag varit och vecklat ut mina åsikter om organisationen på jobbet. Efter förra gången så känner jag mig lite skeptisk! Men vi får se!

Söndag

Vi har plockat en drös kantareller och Ingrid o Matilda har varit här och ätit med oss.
Lite segt är det efter festen igår, det blev aldeles för sent!
Här kommer en bild på en liten flamencodansös i Barcelona!


RSS 2.0