Finansoron

Vad knäppt ordet finansoro så ut i rubriken!!!
Det är nog ganska skakigt.Aktuellts sänding var förlängd en timme för att prata om KRISEN.

AK ´som är i US ringde och var väldig ororlig! Kanske det inte är så tilbakahållet som här. Jag ringde dock banken idag men de tyckte inte att man skulle röra något just nu. Att jag ringde banken kanske är ett tecken på lite oro det också! men just nu, JUST NU, ska vi skriva om ett lån, typiskt!

Idag har jag burit upp 20 hinkar jord till baksidan av huset. Jag tor att jag kommer att känna det imorgon.

Här nedan kommer en bild på AK när hon har mer roligt än är orolig!

Sommarbild, AK och hennes kanot!


Fototapeter

Lasse och jag var och kollade på tapeter idag. Man kan göra sin egen fototapet om man vill!!!Easy up och allt! Men jag undrar hur det skulle bli med tex bilden nedan på en hel vägg?

Om bliden kan sägas att den är från Grönfjäll!

Igår skickade jag en äppelkaka med pappa som jag tänkte att han och S skulle få till söndagskvällsfika. Idag har jag hört att S åt upp allt själv dvs 4/5 av en kaka. Pappa tyckte att det var så bra...han hade ju fått en bit här hos oss dvs vi var 3 på 1/5.


Kanske en tapet?


Det blåser

men inteladdar vårt vindkraftverk särskilt snabbt inte!

Det blåser också om världsekonomin! Amerikanske skattebetalrna får betala 700 miljarder dollar för att rädda Wall street och sina banker! Kanske det hjälper ett tag, men vilket ekonomiskt system funkar i längden?

Lördag....

Vaknade alldeles för tidigt. Vi bar jord och pappa ioch Lasse byggde terasserna eller vad man skall kalla dem.Vi letade lite trattisar igen och hittade så det räcker till middagen i alla fall.

Jag har fotograferat lite idag, vilket man b la kan se nedan .

S har spelat match men de förlorade med 7-3. Men S gjorde två mål i alla fall! AK tävlar och vi håller tummarna.

I skogen träffade vi Sylvia och hennes mamma. Sylvia är dagis- och skolkamrat till AK. Jag kände inte igen henne men hennes mamma som sa att de inte var så konstigt för barnen blev bara äldre och äldre medan vi bara blev vackrare och vackrare!

Höst


Rudbeckian blommar än


Arbetsledaren vid vårt "terassbygge" (pappa och vår enorma jordhög)


Sing Sing (Saltviks annex) med vindkraftverket


Efter fönsterbytet men inte klart ändå!


Före fönsterbytet


Dessa blommar på nytt (fast inte så mycket som på denna bild)


Idag har jag bytt några sommarblommor mot ljung. Denna har vissnat för länge sen!


Denna person vill inte vara med på bild i min blogg!!


Mycket på gång!

Lasse o pappa har varit hemma och satt in glasvägg i allrummet idag. det blir ett projekt som nog tar hela hösten. Dessutom ringde vi efter ett lass matjord som vi fick levererat idag! Ganska mycket skottande kommer det att bli!

AK ringde och ångrade nog att hon skulle stanna i Marquette i jul i stället för att åka till Faibanks med Kristina. För oss är det bara trist att hon inte är hemma men vi får försöka göra det bästa av situationen!

Positiva saker idag!
Skellefteå vann över HV idag!!!!
De lovar blåst i helgen så nu kan vi testa vårt vindkraftverk!
Lejons A-jun slog Byske igår!

Samtal till jobbet

Mycket ofta ringer det till oss på myndigheten, de flesta vill fråga om de kan få rättshjälp men många vill prata om sina avgifter eller advokatkostnaderna. Senast idag fick jag ett mycket otrevligt samtal som gränsar till hotfullt, men jag fick också ett ganska trevligt:Det ringde en kille:
-Hej jag heter xx
-Hej
-Du har beviljat mig rättshjälp
-Jaaaa
-Tack så mycket, tack så jättemycket
-ehhh
-Tack, tack, Hej då.


Inför lönesamtalen

Vi skall ha lönesättandesamtal med all personal. Jag var idag på det fjärde eller femte mötet i ämnet och vi är långt i från klara!!! Idag var mötet med facket centrlat. Vi satt i domstolens nya videokonferensrum avsett för en. Vi var fyra och jag svettades som jag var på ett spinningpass!

Dagens fråga på jobbet som vi ännu inte är färdiga med. Vilken status har bloggar rent juridiskt? Vad är yttrandefrihet och va är förtal t ex?????

En felbeställning i Italien


En semesterbild (Torg i Toscana)


Skogspromenaden...

igår var jättefin. Men stor-tall´n var inte så stor som jag minns den från min barndom. Pappa blev lite nostalgisk och berättade att när han och mamma just träffats gjorde hon i ordning en kaffekorg och så gick de till stot-tallen eller tall´n (undrar vilket det är). Hon tyckte att tallen var så jättestor och pappa minns att han tyckte det var roligt. I hans uppväxt fanns det betydligt större träd än så!


Hemma i Skellefteå och Västerbottens TV-pucksversion

Har varit hemma en sväng. Staffan verkar ha det jättebra. Vi var också och kollade in Anders nya fina lägenhet. Sklellefteå förlorade mot LUleå vilket jag olyckligtvis bevittnade via TV. Pappa Lasse o jag gick en sväng i skogen. detvar det värsta vilka mängder lingon det finns!!! Vi rafsade ihop två liter till papap på 10 minuter!
Västerbotten gick till final i TV-pucken men förlorade finalen! Men såg ni lineupen???Lagkaptenen. Jag ler ännu 10 minuter efter jag sett det.Johan Alm var en kopia av sin pappa även genom sitt glada sätt att presentera sitt lag!!!En mycket rolig påminelse om sin ungdom faktiskt och samtidigt så roligt för Alm att ha en son som spelar TV-puck!!!

Skimaraton på Svalbard

Nu verkar det bli av! Vi skall åka till Svalbarnd på skidtävling! Dags att öka träningsdosen!  I alla fall verkar det behövas om man ser banprofilen! Men man behöer inte ha eget vapen med sig för att skydda sig från isbjörnar!


En sommarkväll


i Fagervijk



Darrigt på börsen och bankväsendet i USA

Faktiskt är det lite oroligt och svårt att veta vad det innebär för oss vanliga!!! Kanske blir papperskorgarna på stan pensionsförsäkringar för många av oss!

S ringer när han cyklar hem från skolan. Det är lätt att föreställa sig vart han är! i tunneln och uppför lasarettsbacken, han flåsar inte så mycket som jag tyckte att man gjorde på min tid i Staan. Kanske backen har krymt!Han skulle laga rökt lax och pasta idag
 AK ringde strax efter S och berättade om en svårbegriplig historelärare.


Trattisar

Efter en tre timmars promenad hittade Lasse o jag änligen trattisar som vi nu försöker torka med olika metoder! <men nu vet vi var de finns!!! Hoppas vi!

AK efter Indalsledsloppet, juni i år


Saknar AK o S

Det är lördag morgon .Lasse har gått för att rensa ogräs på Stockvik eller vad de nu ska göra. Själv kan jag intre förmå mig att gå dig.Jag behöver en paus från föreningslivet. Dessutom är detr inte lika kul när inte mina egna barn finns med i bilden. Jag saknar dem oändligt mycket men det är bara att vänja sig. de verkar ju må bra och det är huvudsaken! M


Besök i Stockholm och UD

Försenade av tåget kom vi till UD. Diskussionerna var givande och lunchen god. Det blir en gemnsam skrivelse om Haagärendena så småningom!
Efter besöken blev det två timmar på stan. På Indiska hade man ett klädställ med ekologiska kläder där produktionen skett under drägliga förhållandent angavs det  på skylten(eller något liknande). Jag undrar bara under vilka förhållanden alla andra kläder är producerade???

Kajsa o Niclas


Måndag, en dag i september

Har förbrett mitt besök på UD imorgon. Vet inte riktigt vad de vill men det är ju allatid bra att veta vad man kan förvänta sig av olika institutioner.
Lasse och jag har flyttat bokhyllan till AK:s rum, ett helkvällsjobb. Vi har köpt fler lagerhyllan Ivar på Ikea (vi kommer aldrig ifrån dem) men denna gång har vi betsat gavlarna röda. Det blåser inte och snart är det inget ljus i lillstugan!
När vi flyttade böckerna hittade jag S loggbok från 6:an. Varför flyttade vi inte honom? Det var så upenbart att det var jättestökigt!
Här släkten kommer en liten bild från Kungsbacka!!! om jag lyckas med publiceringen!


Länge sen

men hösten är här ochkanske jag skall försöka hålla bloggen vid liv.
Vi är nu ensamma igen, Lasse o jag, inga barn hemma. Skellefteåbesök i helgen dock. Trevligt. dessutom har Lasse insatllerat ett vindkraftverk till lillstugan. Det har också slutat blåsa!!! Inte en vindpust på hela dagen!

RSS 2.0