Varmt och avtalstolkning

Fortfarande jättevarmt och bad både i Dyket och på Sodom dvs ett av baden hemma. Mycket skönt. Men jag är så orolig för avtalet med Turkiet. det verkar inte bra och ettidag nya bud om hur många Turkiet vill ha utlämnade.  Man kan fråga sig varför man träffar ett avtal som så tydligt uppfattas så olika....och om Sverige eller Finland gör som Erdogan vill så får man skämmas oerhört..
 
 
 
 
 
 

Utlämning

Ett halvt dygn gick det innan Turkiet begär att Sverige ska lämna ut ett antal personer. Det funkar väl inte så att man kan träffa ett avtal utan att varje fråga om utlämning prövas enligt vår lagstiftning. Och den har inte förändrats.Det här känns inte bra!

Pion

Varmt men lite molningt. Även vår fulaste pion levererar i år!. Och nu har Sverige träffat avtal med Turkiet, bara väldigt oroligt om vad Sverige lovat. mycket oroligt faktiskt.
 

Varm dag

Varmt varmt så det var lika bra att jobba, 

S på utflykt

S o M har varit i   Kramfors. Det ät länge sedan  han bodde där nu. Själva har vi jobbat en stund. Och nu köpt dyra tofflor...

Löran

S och M kom igår för midsommarfirande. Vi åt middag på Löran enligt min och S tradition sedan många år. Vi brukar åka dit en gång per år när L är på tjänsteresa men i år fick han följa med.
här är årets version av Pion

Sandalsökning

Inget jobb idag. En dyr dag alltså då jag ännu inte få mer pension än 1500 kr. Det gör inte så mycket det var skönt i det fina vädret. Cyklade upp till södra och drack saft sedan hem och åkte jag till Dyket för ett dopp.  Jag har också varit i Birsta och letat skor. Jag kan inte gå i sandalerna utan att få vansinnigt ont i fotlederna (ett inte så trevligt släktdrag tror jag). Nåväl, jag kom hem med en blommig kjol och tre randiga tröjor till småbarnen, men inga sandaler.

Arbetslöshet

Lyssnar på rapport om långtidsarbetslösa. En problemgrupp är tydligen hög ålder. Är det inte underligt att man kan bli en problemgrupp på grund av ålder och samtidigt vill man att vi ska jobba längre. Men med vad? Personligen kanske jag inte ska klaga men ändå???

Vägen noprrut

Funderar lite på hur det blir om SAS går omkull. Man kan bara hoppas att någon flyger till alla orter i norr som nu ska expandera!  Hur ska man annars få folk att ta sig dig på ett bra sätt. Järnvägarna är ju långt bort och jag antar att det inte är några järnvägar för höghastighetståg man bygger norrut.

Trasig tv

En lång dag på jobbet med både jobb för RM och DV.
Nu funkar inte teven vilket är mycket frustrerande

Premiärbad

En lugn helg med fint väder och idag har det blivit årets första bad och på kvllen det andra.  Vattentemperaturen hade ökat från 18 till 20 under dagen!

Mast på

Masten är på. Bara seglen kvar. Det är ganska  omständigt att sjösätta en segelbåt men lyckligvis hjälper Anders och Birgitta oss
 

Mer jobb

Ikväll har jag varit på avtackningsmiddag på Dolcetto. Trevligt men jag har också lovatt att jobba på RM igen några timmar då och då när jag kan. Gissar att det blir ganska mycket

Virrvarr

Nu har det poltiska virrvarret om misstrodendet mot Morgan Johansson slut. Ingen kan väl ha vunnit på detta. 
På jobbet är det oclkså ett visst virrvarr då det är mtycket nya som inte får hjälp p g a sjukskrivningar. Men vi har fått båten i sjön ikväll, dock återstår att få på masten.

Nationaldag

En lugn dag efter en hektisk helg. Reseplaneringen och middag med Anders och Birgitta på lördag och 60 års.kalas hos Spontons igår. 
Men idag har vi förvånat oss själva och målat färdigt Sing Sing,

Jobb hemma

Det är ganska ensamt att jobba hemma och också att vara ledig hemma utan sällskap. Idag har jag i alla fall kommit igång med motionen igen och imorgon ska jag till jobbet. Då kommer även min kollega Susanne som slutat för ett år sedan vilket ska bli jättetrevligt
 

Ingenting

Försöker att inte jobba för mycket så jag känner mig lite rastlös nu när jag inte kan simma eller cykla.
 

RSS 2.0