Mycket jobb

Länge, länge har vi inte varit fulltaliga på jobbet. Kan bli lite jobbigt till sist. Det är sådana här gånger man blir lätt irriterad när det kommer extra frågor att  ta hand om, eller irriterad lite stressad kanske!
Jag försöker få tag på S men han svarar aldrig måste vara en upptagen kille.

Riskakor

Innehåller arsenik, är en av dagens nyheter. Ingen förlust om man inte kan äta dem!
Men det är klart att det är trist att tänka på alla små barn som fått detta till mellanmål! Varför riskakor när det finns frukt och bär?

Olycksfall i hemmet

kan hända när man minst anar..
I lördags skulle jag mixa ärtor och skrapa loss puren från knivbladet när jag råkade komma åt startknappen! Så nu har jag ett lätt skadat finger och en trasig nagel
Mera segelbåt i Nice
 
 
 

 

Glasögon

Det är en glasögoncirkus...idag har jag köpt läsglasögon att ha till linserna, Kanske jag ser bättre så i väntan ¨på
mina nya...Kanske det också var tur att jag tappade  glasögonen...jag gjorde ögonhälsoundersökning i samband
med utprovande av nya och nu ska jag tillbaka och kolla synfälten igen....känns inte bra.
Har haft ett rumänskt hovrättsråd på besök idag. En del dagar är engelska inte särskilt bra, jag sluddrade!
 

Kör

Kördags igen! Det är för  lite altar men det gick ganska bra, tror jag.
 

Grattis Mats

Mats fyller år var han här skulle jag bjuda honom på en sådan här dricka som han o Lasse sa var mumsig men
jag undrar jag...en slags fransk grappa????
 
 

Utan glasögon

Hemma igen från en trevlig resa till Nice! Dock utan mina glasögon som tappades bort någonstans i Antibes. Det blev solglasögon hem! Mina gamla räcker inte riktigt till för att titta på skärmen så det blir svåra dagar innan de nya kommer som jag beställt idag.
Stranden i Nice
 

Höst

Det är ändå ganska härligt att cykla till jobbet men nu är det nog på upphällningen! Hösten är här efter en inte så varm sommar. Få se om vi får lite värme i Nice men också där spår man regn.
Men visst svajar budskapen från EU om hur man ska ta emot flyktingar? Öppna armar en dag och stängda gränser den andra!

Härnösand

En del arbetsdagar är bättre än andra! Eftermiddagen tillbringades i Härnösand med möte med myndighetsnätverkets juristgrupp. Mötet hölls i residenset i en fin sal med fin utsikt och fika med landshövdingens porslin! ! Efter avslutat möte blev vi visade residenset och sedan Qvistska samlingen på konstmuseet! mycket trevligt!
 

Kör

Kör igen! Men fortfarande har jag svår med en del texter som jag skulle vilja säga är ganska fanatiska, fast kanske man bara ska strunta i det!
Och så var det mingelmed advokaterna  idag, arrangerat av tingsrätten!
Imorgon åker AK o M och jagar ripa, spännande!

Registrering

Höstens första simning och mycket att göra på jobbet. Jag registrerar lite domar, jag fattar inte hur någon över huvud taget kan göra det 5 dar i veckan i flera år utan att få ont! Jag känner av högra armen redan!
Många flyktingar kommer och äntligen verkar förståelse finnas där! Antagligen kommer vi att få fler begäran om ersättning för nedsatt rådgivningsavgift (det har ökat konstant senaste åren) men vi får hoppas att vi får något slags IT-stöd för det snart!

Sista seglingen?

I helgen blev det nog årets sista segeltur. I ganska fint väder med lite vind seglade vi till Storholmen med Anders och Birgitta. Sillunch och sedan en regnig seglats hem men i stan var det mera översvämning än regn så vi kom undan lindrigt

Flyktingsituationen

Idag kan jag inte skriva om annat än flyktingsituationen, det är så sorgligt. Och de flesta politiker skämmer ut sig genom att fortsätta att käbbla med varandra! Elisabet Svantesson o Morgan Johanssons debatt i Aktuellt var inte särskilt bra. det kanske är dags att sluta tjafsa och göra nåt i stället! Liksom EU politikerna! Som någon på mitt jobb sa. Det är väl för detta vi har EU och inte bara för att håla koll på gurkornas form!
Men visst finns det en och annan politiker som visat medkänsla och vilja att göra något annat än att tjafsa som t ex Angela Merkel och Margot Wallström.
Den idag publicerade bilden på den döde pojken är så hemsk men har också, tror jag, fungerat som den väckarklocka vi behöver.
 

Kvällsutflykt

Vi tog en tur ut till vårt trattkantarellställe ut mot Löran  och hittade några trattisar, jätteblåbär och såg två älgar
 Dessutom gick vi till klapperstensfältet, ett konstigt naturfenomen!
Klippt mig har jag också idag så jag är utan självfall!  Varje gång rakar de ut håret? Konstigt tycker jag!

Bra

Jag är en priviligierad människa som har denna vy sista 150 meter innan jag är hemma efter skogspromenaden eller lufsstunden!
 

RSS 2.0