En bra helg

Helgen har varit supertrevlig. Middag med barnen i Umeå på fredagkväll. Hockey med familjen på lördag samt middag med vänner i Staan efter en fin AIK-vinst och dessutom umgänge med pappa. Trevligt.
Som grädde på moset ringde S idag och hade klarat JÖK:en

VM-guld

Ja men jag säger bara det, vilken sprintfinal på WM!!!! Hellner var otrolig!
Jag har också själv åkt skidor men inte i sprinttakt precis. AK har varit ungdomstränare på Stockvik idag så jag fick sjutsa henne och dessutom vänta precis som förr! Trevligt.

Sällskap

Svinkallt igen. Imorse blev det tidig avfärd till jobbet då AK fick jobb på hemtjänsten (de ringen 7 på morgonen) så jag fick en långdag på jobbet.
Lasse är ute och reser mycket nu och då är det ganska trevligt att inte vara ensam i huset!


Surdegsbröd

Har bakat surdegsbröd idag. det var ett helt företag att göra surdegen. Brödet blev kanske gott! Men av någon anledning inbillar jag mig att surdeg är nyttigare, men är det det?

Demokratiproblem

Är lite upprörd idag. Läste i Norran om politikern i Staan som måste hoppa av sina politiska uppdrag därför att han blivit arbetslös och inte kan få deltidarbetslöshetsersättning efter 55 arbetslösa dagar. det är bara att välja mellan att inte få a-kassa eller hoppa av sina politiska uppdrag! Man kan alltså inte vara politiker och arbetslös! om man inte är heltidspolitiker förstås men då är man ju inte arbetslös! Hur många personer är det då som egentligen inte kan ta politiska uppdrag?

En kall dag

Att jag sitter här och skriver beror på att jag rymt från hockeymatchen på TV. det går illa för AIK så jag kan lika gärna göra annat.
Vi skall till Anders o Birgitta och planera vår Kinaresa strax. Det är så kallt ute att jag simmade i stället för att åka skidor. Men det finns ju mycket att se på TV. Skidor först o sedan hockey.

Etta i elitserien!!!!

AIK leder elitserien igen!!! Kul
AK o jag har åkt skidor. Föret var lika kärvt som på Svalbard.
Nu ska vi skotta


Soppa o annat pyssel.

Bottenhavet har frusit och det ligger båtar utanför Sundsvall som inte kommer loss! Annars snöar det intesivt!
Anna Karin har kokat ärtsoppa, jag har bakat vitt bröd och vi ska snart skotta. Det blev ingen skidåkning. Det snöar för mycket men snart blir det nog fantastisk skidåkning.

AK skottar

Kallt o koll på hot

Det var kallt i vattnet idag, alltså i simhallen. Men det är kallt ute också.
Jag hörde på radion om kronofogden som räknade antalet gånger som folk sa att de skulle ta livet av sig om de måste betala. det kanske vi också skulle göra. Tydligen var det något som säkerhetsansvarig hos kfm har koll på och det händer då och då hos oss. Senast idag!
Lille Alm spelar idag och då blir jag så nervös!
AK har åkt skidor i mörker. Lamporna var släckta p ga nattorientering!


AK är hemma

Äntligen!

Ja men kolla!

bild från nmu:s hemsida

En mäktig och en viktig

AK skakde hand med Obama idag!!! Lasse o jag försökte se henne men på CNN visade de bara Obama så här kommer en bild på AK (om än två år gammal så ändå..)

Och snart, snart får vi se henne igen!!!

Något att se fram emot

Det var ganska snabbt före i skidspåren idag och många orienterae i skogen som tränade. Men hu vad läskigt att åka omkring i skogen med bara pannlampa!
Eftersom vi ska få barn (vuxet)i huset igen så är det dags att börja göra i ordning. Vi har pratat om att fixa både AK:s o S rum i vinter men det har stannat vi att vi flyttat några grejer men inte mer! Det blev bara rörigare igen . För övrigt ser vi väldigt mycket fram mot att få ha AK hemma ett tag! ÄNTLIGEN! Men jag undrar vad hon säger när hon inser att vi använt hennes mössor, stavar mm. Jag får nog tvätta i helgen.


Stockholm t o r

Resa till Stockholm t or för att i 2,5 timmar lyssna på vad Domstolsverket ansåg om lönesättande samtal. På tåget hem sov jag som en klubbad säl. Men det var inte så konstigt då flygtaxin kom 05.40.

Stickning

Jag har köpt garn och stickor! Allt för att inte bara sitta och glo på TV. Nu ska det bli en halsduk. Något annat kan jag inte sticka men jag undrar hur man gör fransar sedan?
En skidtur hann det bli ikväll också. Men jag ska nog gå och lägga mig strax. Taxin kommer 05.40 imorgon bitti. Jag ska till Stockholm för att lyssna på DV:s information om den kommande löneförhandlingen.

Slut på SM

Nu ska jag sova! Efter en vecka med tidtagining och skid-SM. Det är ganska roligt och engagerande. Allt händer så intensivt och sedan är det slut, bara över och ingenting! Både skönt och tomt. Man borde bara utvärdera direkt när alla tankar finns kvar. Om några dagar är SM långt borta.
Jag har suttit och studerat några ganska grova missar som resulterade i ingen tid i TV-sändingarna. Nu skyller alla på alla dvs vi hade utomstående leverantörer som nu skyller på varandra. Något att lära sig till nästa gång.
Var på en mycket trevlig sponsormiddag igår!

Reserv

Semester och  en dag i tidtagningen. Det är ganska jobbigt att knappa in 20 åkare som kommer på rad. men jag kan inte tänka mig annat än att min funktion kommer att försvinna. Idag är vi (Ove P och jag) B-klocka dvs men kör ett system med chip som huvudalternativ och vi är reservklocka. I framtiden har man nog andra lösningar. Dock har man haft nytta av oss när Rikardsson glömt sitt chip! Tråkigt för Rikardsson men kul för oss att vi behövs!  Man kan också märka att det digitaliserats. I år är jag  t ex för första gången ensam kvinna! eller kanske det är en fördom från min sida att när man kommer till sådant som inte handlar om registrering så tar man med man gubbar, i alla fall så är de väldigt intresserade av att få vara med!
En väldigt framstående gubbe inom den svenska skidvärlden trodde att Maria R lyft sin skidåkning i år därför att hon när hon fick barn lärde sig vad smärta är. Det tror faktiskt inte jag men däremot kan ju andra saker spela in som har samband med att få barn.
Snart ska jag ha en semesterdag igen!!!!

Teamsprinten

Teamsprinten avklarad! Det blev ganska spännande men själv satt jag och hamrade på ett tangentbord. Alla kom på en gång! Mora vann på damsidan och Sollefetå på herrsidan. Brynte var skäggig och glad. Nu hade han både vunnit ett SM-guld och skjutit en tjäder i skägg!

SM o G

SM drar igång. Imorgon blir det tidtagarkuren! Jag tror att det är femte eller sjätte SM.et jag tillbringar i tidtagningen på Södra. Ska bli kul. Imorgon är det team-sprint dock. Inte det roligaste tycker jag....de åker runt runt innan det händer något.
Lasse hade lagledarmöte ikväll. Själv avverkade jag 2000 meter i bassängen.

Idag var det över 1 miljon pers på torget i Kairo och man har avviserat att presidenten ska göra ett uttalande...

Jag blev godkänd på kursen om mellanöstern, Jaaaaaaaaaaaa! Hoppas AK fick ännu bättre!

Häromdagen blev jag sugen på att göra iordning uterummet så vi kan fika där...


RSS 2.0