Tolkningar

S kommer ikväll.
Jag har haft ett jätteroligt seminarium, många engagerade om vad man kan tolka ut ur en förteckning från en nödhjälpskassa 1838. Det var inte alls vad jag kunde tro!

Semi o nytt valfläsk

Jo men det blir semi.
Annars läser jag mest om Sverige under andra världskriget. En hel diskussioner om vad vi egentligen visste???Regeringen vill stasa på infrastruktur till stora städerna....hela Sverige skulle funka bättre om man satsade på infrastrukturen i övriga landet.

Önskar ny musik

S ska nog flytta till egen lägenhet...
Jag har spunnit i 32 minuter idag men S måste snart hjälpa mig att ladda ner bättre musik, men han kommer ju på torsdag!

Våfflor

Imorgon är det våffeldagen och jag som ska äta middag med våffelmannen i Umeå. Hur hittar man våfflor där?

Ett perspektiv

Funderade på en sak idag...
På hösten -80 var mamma o Greta i Stockholm och fixade med Hans lägenhet. De kom till Uppsala sedan. En mycket minnesrik helg, för Agneta också tror jag. Vad jag kom på idag är att mamma faktiskt var lika gammal som jag är nu och Greta var ungefär lika gammal som Agneta....vilken tanke...30 år sedan. Vi är nog kraftigt på gång mot tantstadiet
Men jag undrar om mamma åt kräftor efter det, om man nu kan påstå att hon åt kräftor! Hon tog kräftan och slängde den sedan ifrån sig med ett skrik! fast i övrigt var det mycket skratt.

Bacon ????

Läser om Sveriges förhållande till nazisterna, intressant.
Men såg också just en stand up snutt på facebook. Tänk att bacon kan vara så kul!
Tänkte skriva nassesvin o bacon som rubrik men det gör man väl inte?????

Upphävt straff

Igår fick vi in en dom från en av hovrätterna.
De upphävde fängeslestraffet för en person p ga att han dött! Tur det för hur skulle det gå annars?
Hans anhöriga kunde väl i alla fall få ett illila kuvert hem á la Ask!


Trångt

Trots illamående och yrsel simmade jag 2200 m idag. det spelade inte någon större roll men det var tvärfullt  i bassängen. Sundsvalls kommun bygger ett jättevattenland men kan inte bygga en motions o träningsbassäng som räcker till. Konstigt!


Dagens mat

Ätit god stekt strömming idag till lunch och lagat äcklig torskgratäng till middag. Kanske det inte blir fisk imorgon men vem vet?

Kurs

Jag har varit på en kurs idag som i och för sig var bra men..det var 7 kursdeltagare och 6 kursarrangörer varav två konsulter.... 


Plugg

Lasse o jag tog en halkig promenad på kvällen. Nu är det dock dags att göra ett pluggryck. Nästa vecka är det seminarium och sedan ett 10 sidigt PM om några veckor. det är faktiskt ganska mycket.
Britt upplyste mig idag om att samma helg som jag åker på begravning är det Skid SM! Kan vara en trevlig fritidssysselsättning.

Kalas

Det blev två födelsedagskalas i helgen. Matilda i fredags o Ingrid idag. Trevligt

Hur

Ett långt mörkt samtal med en deprimerad kamrat har varit kvällens huvudaktivitet.  Hur kan man trösta?

Danskar o gamla gubbar

Äntligen kontakt med AK. Hon verkar ha det bra i Colorado.
Läser Nordisk historia a la sekelskfte 1800-1900. Visste ni att Islänningarna ville uppfostra sina barn att hata danskar!
Såg på TV om undersökningen av ett antal gubbar över 80 som åkt skidor hela sitt liv. Ingen av dem hade besökt läkare och de hade kondition som 40 åringar...Martin Lundström 92, såg otroligt fräsch ut. Visserligen hade han OS guld 1948 men nu åkte han olka distanser 5, 10 eller 15, 5 gånger i veckan! Det är väl bara att ge sig ut i spåren!

Vad heter blomman

jag kom inte ihåg i helgen och nu tror jag att det är Petunia eller????



Moster Greta

har gått bort.
Det känns konstigt. Hon har alltid funnits nära utan att man alltid egentligen haft så mycket kontakt. Vem minns inte mammas och hemmes timslånga samtal.

Inget bad än!

Saga o jag var och kollade isläget på Löran idag


Tentaångest!

Tenta igen. Varför är det alltid lika hysteriskt? Det spelar ju inte ens någon roll egentligen...men det känns som jag inte har fattat något...igen. Vi får se. I alla fall så fick jag en lektion i Napoleonkrigen av Bengt till lunch. Det var välbehövligt.
AK är på väg till Colorado, för sportlov,låter härligt!

Vad tycker ni?

Omoraliskt, vad tycker ni?
Antag att jag inte gillar tv-licensen som är fastställd i lag. Ärt det då omoraliskt att låta bli att betala licensen?

eller

Antag att jag haft städhjälp (vitt) länge. Sedan införs RUT avdragen. Vilket jag inte tycker är ok.principiellt Är det då omoraliskt at ändå använda sig av det beslutade avdraget?


Plugg

Plugg o plugg samt sista omgången av simkursen. nu blir det inget mer...
S har magsjuka, hoppas någon kan titta till honom!

Om Greta och farmor

Pratade mid kusin Gunnar idag. Om Gretas amputerade ben och hennes elände. Han berättade också om hur det kom sig att deras skiften ser ut som det gör. Bra att få lite verklighet i skiftespluggandet. Gunnar är alltid en inressant person att prata med också..
Jag berättade för pappa om Greta och då citerade han min farmor som när hon var nästan 90 sa att
- man vet aldrig hur det blir när man blir gammal,..
Mamma tyckte visst det var väldigt kul sagt.

RSS 2.0