Pension

Det var svårt att logga in här igår men nu funkar det!
Igår kväll var vi några stycken som tog en sväng på "krogen" med anledning av att Susanne nu går i pension. Hon säger att det känns konstigt men det är konstigt för mig också. Vi har jobbat ihop så mpnga år och nu är det bara jag kvar ...och så några nya förstås men det blir inte samma sak,
Jag kommer att sakna Susanne väldigt mycket

Jobb igen

Åter på jobbet, faktiskt riktigt bra. Det blir lite enahanda att vara så pass isolerade som vi alla är.
Just nu ser vi en deprimerande nyhetsårskrönika!
 

julafton

Ja så blev det julafton. Vi har digitalt varit mad och sett våra små barnbarn få lite julklappar på morgonen. Trevligt .
Det blev en skidtur på södra också ganska tidigt men det var ändå mycket folk..en jultomte, ett antal VM och OS medaljörer som rörde sig en aning snabbare i spåret än vi....(Kalla,Smirnoff m fl)
Ooh nu väntar vi på den digitala middagen med S.
Vi saknar våra barn!!!!!

Dan före....

Nu börjar denna underliga jul uta barn och vi alla ska helst inte träffa någon. Idag har vi i alla fall åkt skidor och ikväll ska vi testa den lilla skinkan. Och så ska vi väl äta all lakritsgodis som Lasse gjort.

Om senaste boken

Nu har jag läst ut Ödesmark av Stina Jackson. Den var bra, men jag undrar lite varför det just nu finns en massa nya böcker om  disfunktionella kvinnor boende i inlandet eller landsbygden som ligger med en massa sluskar och så en drös skummma typer som super hela tiden...Det är liksom samma tema på ganska mångs böcker...
 

Glögg och julgran

Vi har varit hos Karin och Kenneth och druckik glögg samt umgåtts i deras uterum. Det gick så bra och ingen frös! Vi var 6 st som inte träffat särskilt mycket folk i höst, så vi var alla så glada att få träffas!.Men nu blir restriktionerna värre!
Dessutom har vi tagit in årets julgran som får duga ett år som detta när det ändå är bara Lasse och jag som ska titta på den!
 
 
 

Det tar aldrig slut

Covidsmittan bara ökar. Hur ska vi få stopp på detta.
 

Hur ska vi klara allt

Här sitter vi i soffan och lyssnar på allt som blivit fel.Det är vård och omsorg, skola och allt vad man kan tänka sig.Lite deprimerande. Själv tror jag att det är svårt att förbättra så länge vi inte vill betala....hur ska tex en glesbygdsfrågorna som Västernorrland kunna hålla efterfrågad standard om inte skatteunderlaget är tillräckligt.
 

Jag har ändå tur

Det är en ynnest att få gå till jobbet i dessa tider då de flesta ska jobba hemma. Men att få gå till jobbet och träffa sina arbetskamrater är faktiskt något att vara glad över även om vi har gräsligt mycket jobb.
En annan sak att vara tacksam över är att det finns skidspår där man kan harva runt en stund utan att riskera att smitta någon.
Sedan är det förstås ganska osäkert hur mycket jag smittar då jag har antikroppar, och hur länge hjälper det om det nu hjälper???

Hårda kakor

Helg med lite sällskap på söndagen då vi hade en träff med Nicke, Lena, Agneta o Bosse i en park. Trevligt att umgås en stund.
Dessutom testade vi att baka glutenfria pepparkakor som visserligen blev goda men hårda och buckliga. Det mesta glutenfria baken verkar fakiskt hårda!
 

Inte rätt känsla

Jullunch och glögg på jobbet men någon särskild jul- eller adventskänsla vill inte infinna sig. Om jag kunde låna de små på Hammarö skulle det nog vara lättare att hitta känslan
 

Dags för lutfisk

Anna- dagen. Om man hade möjlighet skulle lutfisken nu läggas i blöt. Jag vet inte om jag minns fel men jag tror mamma gjorde det i en stor tvätttunna....
Jag noterar att pandemin får mig att skriva mer om mat men det beror väl på att det åtminstone är ett nöje att tänka på

Blöta

Trots värme och duggregn kunde man åka en 1,6 km-slinga på Södra idag..
och vi har ätit blöta vilket inte riktigt passar in i mitt test av  vad jag mår dåligt av men nu är det ju strax jul så blöta och julkorv fick det bli

Cykel i december

Det går inte bra med covid...och inte heller med klimatet.
idag cyklade jag t o r jobbet i fyra graders värme. Det är endast på senare år jag ens kommit på ideen att cykla i december.. Förutom när jag gick i skolan hemma i Staan för länge sedan förstås men då cyklade vi ju i alla väder året om. Hur mycket snö det än var. 

TV nöje

Vilken tur att det finns skidskytte att titta på när man inte får träffa andra. Och så roligt att svenskarna är så bra1

Stängt

Nu stänger Österrike ner så vår julresan till alperna blir inte av.Just nu verkar det bli en jul hemma med bara Lasse o jag och S i ett nedstänkt Wien. Det känns inte kul

Äntligen skidor

Äntligen årets första skidtur! Numera blir första turen på konstsnö så idag blev det många varv på en 700 -meters slinga

Fiskpudding

Covid-19 verkar bara bli fller och fler.. Hur ska detta gå?
själv försöker jag just nu att göra en foodmap för att komma på vad jag inte tål, det är ganska trist, men uppenbarligen tål jag fiskpudding. En rätt jag ärvt från mamma som ärvt receptet från mormor
Sej, grötris och ägg i en blandning. Jättegott

RSS 2.0