Åska

Regn o åska hindrade mig från en simtur idag. Slipper vattna idag.
Nu har vi sködat två gurkor! Och jag har ringt Agneta så får vi se om hon kan hjälpa mig med våtdräkt. Under åskvädret då jag var på stan och inte kunde gå ut handlade jag en våtdräkt till S och vips så passade den.

Lorry o sälfett

Idag har jag pratat med en som troligen var brorsa till han i Lorry som brukade gå till patentverket med sina uppfinningar och avlutade med "Tänkte inte på det"!
Ett vitrinskåp har rasat i lillstugan och krassarna jag satt utanför igår slokar.
Jag saknar våtdräkt och vet inte om jag törs lita på att det inte blir så kallt, eller ska jag ringa Agneta och be henen hjälpa mig. Vi har annars en flaska tran från säl i graget. Kanske kan hjälpa, men hur luktar jag sedan?
S ligger och tittar på fotboll, tror han kanske men egentligen sover han!

Ny husfärg

Vad tror ni? Stugan är nu ommålad (inte riktigt, gavlarna saknas) men i alla fall...

Gamla färgen
och nya med vårt nya energisystem!


fast spaljen är inte där än...så lite orättsvist är det kanske


Dur o Molldag

Sing Sing är nu gul. Vad ska vi trycka om det? Jag läster Stad serien igen och skulle helst inte vilja göra något annat.
AK ringde och bokade hemresa men troligen med retur...

Midsommar 2010

våra Kubbmotståndare, Spontons


Midsommarbukett

Imorgon

Imorgon blir det midsommarafton. Vi hoppas att S äter lunch med oss. Annars blir Lasse o jag som ena stackare bland hela klanen Sponton!
Det har varit en fantastisk kväll med middag på uteplatsen vilket inträffar sällan.

Ingen tvätt men ingen latsida

Det blev ingen tvätt idag heller- S o jag städade och smorde köksbodet, utan reslutat samt la in strömming o sill. Puh! Är just färdig. Jag tvättade trasan som jag putsat bordet med tillsammans med skjortor o tröjor så nu luktar det kemikalier om tvätten. Hoppas tork ute hjälper! 
Jag skulle ju ta det lugnt o kurera mig , jag har inte blivit helt frisk från fredagens strapatser än men men.... Har försökt få en tid på vårdcentral men det är helt omöjligt.
Nya försök imorgon!
Syrenerna blommar!



Latmaskar

S o jag skulle tvätta lillstugan idag men nu ids vi inte. det blir nog finare väder imorgon.
Jag har köpt öl o snaps idag så nu saknas bara lax o sill! Skall grava ikväll...........................................................................nu har jag gjort det. Etersom jag inte hann frysa en färsk lax så köpte jag en fryst stillahavslax (det var det enda som fanns fryst) och nu har jag läst på nätet att den inköpta Chumlaxen kallas hundlax för det var hundmat. Undrar om jag inte måste köpa en bit gravad också??? Spännande, men själv äter jag ju inte så mycket så eventuellt misslyckande drabbar mest Lasse. Och just nu hör jag att man kan köpa färdiggravad på Coop för 99 kr/kg! Hmmmmmmmmmm

Trädgårdsdax

En trädgårdsdag dvs klipp o rens och vatten. Jag försökter spruta bort bladlössen med kallt vatten. verkar inte funka. Sedan tog vi bort tallar för att ge Rosenskäran plats!
Gräsklipparen funkar ej så nu måste det bli en ny.
S är på volleybollträff men i morgon ska nog han o jag tvätta lillstugan inför målningen.

Lite bilder...

Här kommer en bild på jordgubbslandet. Tänkte AK ville se som satt plantorna


Här kommer också en bild på det sedvanliga pysslet med vindkraften, nu med golfklubbor



Trist slut på dagen

Tentade åt sill med jobbet, hade möte o sedan lite spa på det nya Himlabadet. Sedan fick jag åka hem för jag känner mig inte kurant. Trist.

Åter från Östersund

Hemma från begravningen. den var annorlunda. Liljor i stället för jord! Och så sjöng hela församlingen och i ett tonläge som också jag fixade.
Nu är det hysteriskt tentaplugg som gäller!

Mormor

Idag skulle mormor ha fyllt 117 år! Med andra ord är det länge sedan!
Om ni saknar hennes plastsugrör med olikfärgade skedar på så har jag tagit dom. Jag hittade dem när vi flyttade åt pappa. Tror ni hon diskade dem mellan gångerna? En är jag säker på att jag använt i alla fall för den är gnagd på!
Imorgon åker pappa o jag till Östersund

Stackars pappa

Jag plågar honom med mitt historieplugg. Han vet väldigt mycket faktiskt om allt möjligt men det är ju inte säkert att han är intresserad av Weimarrepubliken

Ledig pluggdag

Har varit ledig idag för att kunna plugga. Resten av veckan har jag inte en minut över o tentan är på fredag! Strax kommer Anna-Lena som är på väg söderut. tror hon ska till Stockholm.

Bröööölllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllölllllllllllllllllllllll

låter det i Sydafrika på matcherna. Jag skulle också vilja ha en sådan där bullerblåsare.
Vi har vattnat, planterat,  ätit rabarberpaj hos Karin o Kenneth och pluggat under brölandet.
och så har jag fotograferat potatislandet...

Inget besök

Vi väntade och väntade på vårt besök (Christinas mamma med syster o dotter) men de kom aldrig. Till sist ringde hon i alla fall och de hade fastnat hos Inga-Kajsa och de stannade där. Det var säkert jättroligt för Inga-Kajsa att få besök så det unnar jag henne. Här blev det fotboll i stället. Vi hade gjort glass så nu blir det rabarberpaj i morgon i stället.
Dessutom har vi valt färg! (kanske, vem vet...)

Tentaresultat

Näst sista tenta avklarad. Jag fick lite sämre betyg än tidigare vilket är förargligt. Men det är himla svår att plugga i sommar. Hur skal det då gå med den sista. Efter den har jag i alla fall fixat Historia A efter den tentan. Då blir det nog lite skumpa...fast jag är ensam hemma så det får vänta.
Nu ska jag plugga en stund i alla fall...

En ganska vanlig dag

Städat o planterat små små basilikaplantor samt pluggat till nästa tenta.

Årsmöte

Årsmöte på Stockvik. Jag var mötesordförande, det är väl sådant man får göra när man är avdankad. Men det är en lagom uppgift.
Jag har ett ärende på jobbet som jag tänker på nästan jämt. det är ovanligt och ganska jobbigt!

Kompostkörsbär

Vårt kasserade körsbärsträd mår bra i komposten



Har planterat en Dragon jag fick av Susanne också. Bearnaisesås nästa år också alltså!
Har bråttom att hinna plugga till nästa tenta! Pappa o jag ska på begravning dagen före så kanske jag skulle ta ledigt en dag och plugga!?

Uterummet

Nästan klar o mera dagsljus. Vårt ny/gamla uterum



Snart tenta igen

Tentan närmar sig men min pluggenergi är  noll.  Hoppas på enkla frågor

Måla o plommon

Nu är uterummet vitt och nu väntar vi på att det ska torka


och sedan igår blommar plommonträdet dvs en vecka senare än i fjol

RSS 2.0