Väntar

Lasse stickar Lovikkavantar och vi väntar alla på LR, mest AK o M men det lär väl dröja några dagar till...

Dagens dikt

En bilverkstad i Stockholm avbryter jobbet varje dag för att lyssna på Dagens dikt. En intressant idé. vad man än tycker om dikterna (som jag hör då och då) leder de i alla fall tankarna åt oväntade håll ibland.

Snö på annat håll

En helg i Staan. Trevligt och mycket snö, lite avundsjuk faktiskt, Här Vitbergets elljusspår.
 

Två fåglar

Idag har det varit snurriga frågor på jobbet men det är ju lite roligare än vanliga frågor.
Blev lite inspirerad att kolla Costa Ricabilderna igår...många fåglar blev det...
 
 

Matfusk

Men nu är det ett program om matfusk igen. Hur ska man fixa att vara en bra konsument? Asiatisk mat som ompackats och råttor o insekter i lokalen. Fy!
Dock frågade jag efter oekologiska bananer i affären häromdagen och det verkar vara omöjliga att hitta. Fast i Costa Rica påstod de att det var omöjligt att vi åt ekologiska bananer i Europa med tanke på transporter.
Denna bild är från Costa Ricka men som ni ser är det ingen banan
 

Kjol och påsk

Testade en kort kjol på lunchen och funderar nu på hur kort kjol mn kan ha när man fyllt 60 utan att det ser skumt ut? Jag har ett litet behov av att inte utmärka mig...
Påsken har vi firat med S som varit här och ätit gott med oss fast han var ganska förkyld!
Men huvaligen nu står det 2-2 mellan Brynäs och HV så nu blir det förlängning. Jag orkar inte höra de skrikande tv-kommentatorerna!
 

Domada

Agneta har lagt ut en bild på "fejan" idag där hennes barnbarn och Hans äter Domada. Jag undrar om det verkligen är så gott som jag kommer ihåg det...

Reklam och rättegångskostnader

Hur kan någon hålla reda på alla konstiga rabatter som dyker upp på mejl och sms mm. Det är väl kanske inte meningen heller men reklam är ganska trist!
Kollar på TV-programmet om domstolar och idag var det om rättegångskostnader. Jag tror att man glömde att det till stor det ersätts av försäkringar!

Terror

Tråkig helg med terrordåd på Drottninggatan i Stockholm och också en attack i Egypten. Hur ska man komma till rätta med detta? men kanske Göran Persson har rätt att det är viktigt att bygga samhällen med rättvisa och jämlikhet! Bortglömt fenomen i det individualiserade samhället!

Om mat och förtroende

Idag har jag lyssnat på en man(radion, Gunnar Rundgren) som knappt hinner andas mellan orden men faktiskt har mycket vettigt att säga om vår mathållning, enkel men mycket tänkvärt. Han har skrivit en bok som kanske borde läsas
Har blivit firad av Agneta och Lena idag med trevlig middag och fina plantor som jag nu ska vårda, tomat och chili.
 
Det företag eller myndighet som svenskarna har mest förtroende för, enligt en undersökning som publicerats idag, är Systembolaget! det kan man väl ändå tycka var lite förvånande. Lite bättre vore det om det var domstolarna eller Försäkringskassa eller nåt annat som kanske är lite viktigare!

Deklarerat

Deklarerat och satt in min skuld till skatteverket på deras konto! I alla fall får de pengarna snart!
Numera är det svårt att bry sig om delarationen, den 'är ju i alla fall redan ifylld och klar.
 

Sprätten och namnsdag

Idag har jag fått veta mycket nytt! På radion idag hörde jag att det faktiskt finns en barnbok som handlar om sprätten på toaletten, så nu vet jag vart jag fått det ifrån. Ett rim som dyker upp i mitt huvud då och då!!!
Ska visst vara en 70-tals barnbok som handlar om kapitalismen!!!! Ja där ser man!
Dessutom har jag visst namnsdag idag, alltså Mariann har namnsdag. När det nu blev så. Mamma sa alltid att min namnsdag var på Marianadagen dvs Valborgs men ok då! Det spelar ju inte så stor roll eftersom den inte firades.
I vår familj firades endast Karindagen och det mest på kul. Karin det var alltså mamma, Agneta, Kajsa o AK
Här Karin nr 1!
 
 
 

Ny årstid!

Kollade lite på skidstadion idag och nu är det definitivt slut. Sista skidturen kanske blev i söndags och det är bara att börja drömma om nästa vinter! Men först ska vi förstås ha en bra sommar!
Här mina vinterkompisar på årets kanske sista tur!
Och så här såg det ut på Ängen i lördags! Fortfarande fint alltså men svåråkt!
 
 

RSS 2.0