Cykling här och skidor där

Igår la Johan ut ett Instagraminlägg om att han åkt skidor på Vitberget i Stan, de har 1,5 km spår och nu vill jag flytta hem.
Men själv har jag skaffat cykellyse och cyklade  t o r jobbet idag. Ganska kallt men skönt

1989

På radion idag uppmärksammande man alla historiska händelser 1989. Berlinmuren, Sammetsrevolutionen i Tjeckoslovakien mm. Intressant att höra all bakgrund som man inte visste då. T ex att Putin var KGB-agent i tyskland och satt och brände dokument och fick ingen hjälp hemmifrån.
Och jag kommer ihåg att jag satt på BB i Sundsavll med en färsk bebis (S) och såg hur folk satt på Berlinmuren.
 

Barnbarn

Har svårt att sluta tänka på mina små barnbarn. Så fina...här ser ni fiaste tjejerna som blivit lite större och vaknare än i augusti
 

Cykla?

Vi bor för långt bort från våra barn.
Och lite segt var det att komma tillbaka till jobbet!
Och nu funderar jag på hyur jag ska klä mig för att kunna cykla till jobbet i kylan

Sista dagen på Toverud

Sista dagen innan hemfärd. Kommer att sakna dem alla.Astrid och Linnéa är små finingar och  deras storebror en riktigt underbar 2-åring som vill undersöka det mesta. Nu blir det länge innan vi ses men förhoppningsvis finns tillfälle till vila för AK. Hon behöver det.

Mamma Mu

Alfred har varit på förskolan en stund idag och jag har försökt mig på lite stavgång men jag är inte alls form.
Nu har jag sett filmen Mamma Mu fyra gånger !   Och läst bok om Mamma Mu si så där 10 Gånger, men vad gör man inte för en charmör som Alfred. "ryck mig en fjäder!"
 Kråkan i Mamma Mu kan man ju  ha vissa sympatier för
 

utflykt

En hemmadag på Hammarö fast vi försökte oss på en skogsutflykt som inte föll så väl ut (trött barn) så utflyktsfikat blev på AK s altan

Rulltrappa mm

Hios AK sedan I lördags. Och idag var vi på biblan. Alfred och jag läste böcker och hälsade på Selma (Lagerlöf) och Gustav (Fröding) men roligast var nog att åka rulltrappa medan AK försökte få Astrid och Linnéa att somna

Julklappsköp och narkotikahandel

Vi kräver in analyskostnader från de som blivit dömda för narkotikabrott på jobbet. Det är obegripligt många som göder de kriminella gängen som springer omkring och skjuter varandra! För det är väl så det är?
Lasse och jag har köpt julklapp till Alfred, skidor med tillbehör och lite tossiga är vi väl men vi vill ju så gärna att han ska tycka det är roligt!

Framtida pension

Enligt dagens pensionsberäkningar kan Astrid och Linnea gå i pension vid 72. Hoppas de är pigga och glada då!

Läget

Efter minst två veckors försening har S fått sina köksgrejer till Wien
AK verkar jättetrött
Och på jobbet får vi diffusa besked om vad som ska hända.
Men mest oroande är vad som händer i Syrien?

Svamp

Trevlig helg med Lena och Martin. På lördag plockade visvamp som fylld Lasses papperstork och nu ser det ut så här...det krymper
 

Lite glad får man vara i alla fall

Visst måste man oroa sig för hur livet ska bli för Alfred och hans små systrar men man måste ju också vara jätteglad att dom finns.
Kanske S flyttlass når honom imorgon...några veckor sent och än är det oklart
H

Dystert

Jaha så gick Turiket in i Syrien
Läste en artikel att iq-nivån stiget för varje generation men sedan några decennier sjuker den. det är väl det som visar sig i valet av preidenter och andra ledare runt om i världen. Att vi tappar förmågan att välja klokt!

Idag

Birgitta och jag funderar på vår nästa segelresa. Så få vi se vem som kommer med.
S har inte fått sina grejer  från flyttbilen . Jag går stavgång lika fort som jag springer (tror jag).
Alfred vill titta på vår traktor och Astrid och Linnea ser allt mer välmående ut!
Men i världen är det mest bara elände
Turkiet vill gå in Syrien!
Ingen vill ta emot flyktingar
Och D Trumph härjar på
 
 

Hur ska vi klara tekniken?

I kväll funkade inte Cromecast och vi blir som yra höns med alla möjliga förslag innan vi ringer S. Visserligen lyckades vi få igång det hela med att starta om men vi får nog skärpa oss nu när S inte finns i närheten med rådg och dåd

Snö

Det har kommit lite snö inatt...det närmar sig!

Kaffepriset och sjukgymnastik

Visste ni att kaffeproducenterna får lika mycket betalt för sitt kaffe nu som på 70-talet. Så prishöjningen hamnar i andras fickor än producenternas. Ett bra argument för att handla rättvisemärkt.. Allt enligt en kaffeexpert som pratade i radion häromdagen
Sjukgymnasten hittar på en massa övningar åt mig så snart får jag ägna hela kvällarna åt diverse skumma rörelser. Inte tror jag att de kallas sjukgymnast heller men hur var det de nu tituleraddes?

Småflickorna

En dryg månad har småflickorna blivit och vi kan bara se dem på bild, men de verkar ha vaknat till. Storebror kan vi ju prata med och det är väldigt roligt
 

TV-tittande och äpplen

TV-tittande med stavhoppsfinal var kvällens sysselsättning efter ett simpass.
Och så har jag bakat äppelmuffins av några av de sista äpplena på trädet. Till skillnad från andra har vi haft ett riktigt äppelår.
En intressant sak med vårt äppelträd är att jag inte är allergist mot äpplena men de man köper tål jag inte. Vad är skillnaden?
 

RSS 2.0