Tillbaka från Stockholm

Har varit på EU-kurs med en massa människor från landets domstolar. Intressant men som enda förvaltningsmyndighet blir man lätt utanför. EU verkar faktiskt vara grymt byråkratiskt! Visste  ni att alla 27 domare i domstolen har egnen chaufför!!!!
Jag var och simmade på Eriksdalsbadet. det var jättefint och jättestort!

Seminariet

blev av. Jag lyckdes (efter inköp av mikrofoner o hörlurar mm för 500 kr) att fixa seminariet. Jag har glömt att det var så kul att plugga men svårt!!!!

AIK

Agneta, Hans o jag var i Läkerol Arena i lördags och såg AIk slå Brynäs. Kul!

Jaa jag säger då det....

min uppkoppling kommer närmare och närmare ...idag hörde jag ljud!!!!
Det blev ingen hockey i kväll. Vi ska simma i stället!!!

Projekledningsgrupp

ägnade jag en del av morgonen åt...jag vet inte det känns ganska ineffektivt men kanske det funkar. Vi tittar i en massa papaper men jag är helt säker på att åtminstone några i gruppen inte har en aning om vad vi vill åstadkomma.

Nåväl projektet går ju bra

Jag gick till mötet efter ett samtal med en gammal tant som bara skrek rätt ut!!!Frustrerad o arg!

Jag har lyckats installera konferensprogrammet inför seminariet på måndag men nu vet jag inte hur jag ska använda det!


Slut på studerandet och snart slut på besöken i Strömsbro

är det nog. P g a bristande teknisk förmåga. Jag kan inte installera konferensprogrammet!!! och då kan jag inte delta. detta måste fixas till måndag.
Lasses mamma sålde huset idag så nu återstår flyyen sedan är den epoken slut. Det var ett fint hus!

Usel stuent

Det äör bara att konstatera att jag är en ringrostig stuent. Jag håller på att skriva ett PM och det är svårt att veta och sammanfatta! Kanske jag aldring någonsin varit bra på detta. jag kommer inte ihåg!

Har ni sett min nya båt?


Trattisar

Här ligger ca 1/3 av dagens skörd och väntar på att bli torkad!
 

Sallad

Nicke o Lena har varit här på middag. Vi kunde ståta med en sallad bestående av bara egenodlade grönsaker. det är kul och salladen så ut såhär...

Jag saknar en bok mm

Idag har jag grunnat på offentlighet och sekretess på jobbet. Hemma har jag läst historia men jag vet inte om jaghinerskriva något PM nästa vecka. Jag tänkte gena lite och läsa en bok jag läste när jag pluggade juridik, men...ÄR NDET NÅGON SOM VET VAR BOKEN MAKT O RÄTT TAGIT VÄGEN???eller kan jag verkligen ha kastat den?
Lasse hängde med på simningen idag!!! Fast han fick ju köpa nya mer simvänliga badbyxor.

Här nedan ser ni en illaluktande flod i staden Bosa


och här är mitt resesällskap som just ätit lunch


Skäll

Idag har jag fått ta emot skäll för hela rättssystemet. Det började med en vanlig konversation men sedan skrek mannen i ca 45 minuter. Därefter lugnade han ner sig och bad nästan om ursäkt men han hade provat alla metoder för att komma fram i systemet, sa han men nu återstod bara att skrika. I någon mening kan man ju förstå att man kan bli frustrerad om man tycker sig ha rätt och aldrig får det! I alla fall så påstog han att odret rättshaverist är misstolkat. Enligt honom (han hjänvisade till Allén) kommer ordet från tyskans recht haben ich (ellr något liknande, min tyska är inte superb) dvs jag har rätt! Tja i alla fall så är det ju så att det är de s k rättshaveristerna som håller oss myndighetsutövera alerta!

Skogsskaffferiet

Idag när jag kom hem från jobbet tog jag ett havlitersmått med mig en bit in i skogen och plockade  lingon men mitt egenntliga syfte var att fixa mig en kantarellmacka till soppan. Jag lyckades! Jättegott! Om jag dessutom plockar en halvliter lingon per kväll i veckan så har jag fixat det årliga beovet av lingon! dvs lingonsylt så det räcker när AK äntligen kommer hem!

Dagens Sardinienbild kommer här....


Jag blir badsugen!!!!


En bekännelse från en klatskalle

Nu skulle jag berätta om Sardinien men först måste jag , efter viss tvekan, bekänna mitt misstag i dag.
Vi kom ju hem och efter 4 dagar på en dammig parkeringsplats var bilen genomskitig. Jag åkte alltså på macken hemma och köpte en tvätt. Slog in koden körde in bilen och klev ur för att ställa mig i solen under tvätten (tycker inte heller det är så trevlig att sitta i bilen under tvätten).  Där jag stog och väntade tänkte jag att det var en lustig synvilla. det såg ut som bilen rullade bakåt när bostarna kördes  och sedan vände det och herregud! den rullade framåt! Bilen brakade rätt in i garageporten samtidigt som Aidas mamma som jobbar på macken tryckte på nödbromsen. Tvättautomaten stannade när bilden var tätt tryckt mot garageporten och borsten tätt tryckt till bakluckan! Sedan gick inte maskineriet att starta., inte heller gick garageporten att öppana. Efter många försök fick jag packa ur mina kassar och traska med beskedet att någon kunnig kille skulle komma imorgon och få kanske jag skulle få hämta bilen. Om den kom loss!
Med tankar om att jag skulle få betala en helt ny tvättautomat till macken var stegen ganksa tunga. Väl hemma ringde Aidas mamam och sa att hon ringt "Sparris" (en kille i området som jobbat på macken) som åkt ner och tryckt på några knappar och vips så var garageporten öppen och jag var räddad från ödet att inhandla en tvättautomat! Någiot generad och lättad fick jag åka ner och hämta bilen. Och kan bara konstatera att jag nog är den klantigaste jag vet!


Här kommer en bild på kyrkan i  ett varmt Olbia


Mer kommer sen...men kolla badet!!!


Semester

Imorgon är det semester!!!
Får se om Ryan air godtar vår packning. det verkar komplicerat

Fel tid

Idag har jag testat hela dagen. Och sedan varit på spinning. Spinningledaren ljög om tiden. Ni vet,,,man ska köra järnet i 20 sekunder, säger hon och så är det 40 egentligen. Jag räknade till sist. Irriterande!
Mina historieböcker har inte kommit än. Hur skall jag hinna. Kanske historia i en solstol på Sardinien!!!

Några sommarblommor o en gurka


Vi har faktiskt lyckats vara självförsörjande på gurka


slutligen kom Ringblommorna...mycket senare än väntat
men Rudbeckiorna


behöver ingen extraskötsel de kommer hur man än bär sig åt...fast de är ganska trevliga, tycker jag

Dom här blommar än

om än lite slitna numera. Men hösten är ju nära. Vi skördade och frös in dragon idag. Är bara gott i Bearnaisesås!

Fotboll och plommon.

det är sällan jag tycker foboll är kul men igår var slutet på Ungern-Sverige matchen helt otrolig!!!
Matchen sågs till efterätten som förutom choklad bestod av ost och hemgjort plommonmarmelad. Vi har helt otroligt mycket plommon och det mesta blir inte uppätet.
Vår gräsklippare gick sönder så nu kommer handjagaren jag köpte ifjol väl till pass. Och jag kunde hoppa över att träna styrka...tack vara gräsklippningen

Lördag

Jag undrar vad S gör. Han skulle på sittning! Lasse o jag haråter igen hämtat hem kantareller till middagen. Gott med kattfisk till! Men när vi var ute och hämtade kantarellerna var det störtregn. men det finns massor!

Nu har det kört ihop sig

på jobbet alltså. Jag tycker att jag sprungit som ett skollat troll mellan olika uppgifter + att jag har kaffevecka så det har varit diskplock också

Värdegrund

skulle vi hitta idag,.Vi kom en bit på väg men kan ni gissa hur det blev när 7 jurister skulle hitta fyra gemensamma ord....just det vart finns ordet som duger????

Kallsupar och klippning

Idag har jag påbörjat höstsimmningen. det blir fortfarande många kallsupar i vändningarna!
Jag har klippt mig!!!!och det var nödvändigt

Kallsupar och klippning

Idag har jag påbörjat höstsimmningen. det blir fortfarande många kallsupar i vändningarna!
Jag har klippt mig!!!!och det var nödvändigt

RSS 2.0