Vinprovning

Vinprovning på jobbet! Lite stolt att jag lyckades identifiera alla fyra viner. Men Karin var ännu bättre som kunde identifiera de prismässigt också

Förvånande händelser

Förvånande nog verkar det som Justitie funderar över rättshjälpsfrågorna och de förslag som lämnades i fjol. Men å andra sidan brukar de ju fundera och sedan inte göra nå´t. Så har det i alla fall varit de senaste 15 åren.
Lika förvånande är att Lasse o jag städade träningshyllorna idag och köpte förvaringslådor till vantar och handskar.

30 år sedan

30 år sedan Tjernobyl...själv var jag höggravid och det var nog mycket bättre än att AK varit nyfödd när vi stod i ösregnet i Uppsala på Valborg
 

Blixtvisit

I helgen har vi varit hem till staan och hälsat på pappa. Lite eländigt är det att se förändringen sedan i vintras. Men talet verkar ha kommit igen och inte är det något fel på minnet!
God middag och trevligt sällskap fick vi hos Mats och Britt också!
 

En dokumentär

Ensam en fredagkväll har jag sett dokumentären om Hanna Arendt och önskar att mina barn, släktingar och alla andra yngre personer skulle ha förmåga, intresse och tid att se den och reflektera över vår samtid...

Bemötande

Idag blev det cykel till och från jobbet! Skönt.
De flesta på RM har gått bemötandekurs idag, låter vettigt och det skulle nog jag också behöva! Hur hanterar man hot egentligen?
 

Girighet igen

Ser Uppdrag Granskning om fusket i byggena! Så vansinnigt  Återigen, hur girig kan man vara?

Nya skor

Nya springskor och skavsår! Inte kul. Gav mig ut på en runda i solsken och kom hem dyblöt efter en riktigt rejäl regnskur! Bron  till vår tomt blir glashal så man får hålla sig i grankvistarna! Dags att bygga ny!

Här är den dock torr!
 

Om avgång mm

Ser Aktuellt om Kaplans avgång. Kanske riktigt men det blir lite tjatigt med alla frågor.
I övrigt är det vilodag från hockeyn idag!!! pust...
I helgen har mina arbetskamrater varit hos mig, kul och trevligt...så trevligt att jag var trött resten av helgen.
Oro för pappa med sin stroke också och Agneta!!!!!
 

Missbedömning

Hörde idag om socialministern som berättande om familjer som har det så knapert att barnen gruvar sig för att komma hem när de tappat sina vantar! Och då tänker jag på då jag på 60-talet tappade träskon i Kvistforsdammen och simmade ut till dammluckorna och hämtade den!  Bara för att jag inte tyckte att man kunde komma hem utan sko!

En gamma soffa

Någon som vill ha mamma o pappas gamla soffa (den vita) eller så bränner vi upp den! Den är i bitar...

Konstiga reaktioner

Jag läser Kriget har inget kvinnligt ansikte som är en ruggig bok om Ryssland under andra världskriget och deras kvinnliga soldater. Har svårt att slita mig men mycket ruggig. Vaknade orolig mitt i natten och då kunde man ju tro att det var boken som störde men inte alls....jag var arg över AIK:s förlust igår! Känns faktiskt dumt och oviktigt när jag kom till sans!
Boken är i alla fall fantastiskt intressant och hemsk

Jobb

För mig som började mitt yrkesliv med arbetslöshet och svårighet att få ett tryggt jobb är det en bra dag idag då AK tydligen fått fast jobb! För mig innebar avsaknaden av ett fast jobb att jag pluggade i stället vilket i och för sig inte var så dumt. Följden av det blev b la att jag i dag deltog i Myndighetsnätverkets juristgrupps möte och fick en rundvandring i Sundsvalls nya teaterlokaler! Jättespännande!
Här kommer en bild av Bredsandsbäcken igår!
 

Kankse sommar

Än spårar de på Södra men jag har gett upp skidåkningen för i år. Nu är det snöfritt på tomten (nästan) och kanske blir det sommar i år igen! Dags att tänka på frön i alla fall!
 

Ljudkänslig?

Kan det vara så att det är åldern som gör att det är svårt att höra när det finns en massa biljud. Lunchen idag var bara ett sammaelsurium av ljud som jag så fort som möjligt ville komma från eller så har vi ett väldigt dåligt lunchrum på jobbet!

Jag har läst Datainspektionens tidning

om detta...
Privacy Shield är tydligen ett nytt avtal mellan Europa o USA som ska garantera att USA inte massövervakar oss som deras lagstiftning tillåter dem att övervaka sina medborgare. Jag har svårt att föreställa mig hur det ska gå till. Analys pågår om detta ska funka…Dessutom läggs 96 procent av alla anmälningar om näthat ned, allt enligt BRÅ  

Giriga mäniskor, tv-bekymmer och frimärke

Men hur snål får man vara. Idag toppar nyheten om en massa skattesmitare världen över som nu blivit avslöjade. Bara människor med överflöd....men varför? B la fotbollsspelaren Messi som säkert har så han klarar sig 100 gånger om! 
I helgen har vi försökt få fram svt:s öppet arkiv o netflix på tv:n men då visade det sig att vår tv 'är för gammal. Inget fel på den annars och köpt januari 2009, vilket faktisk inte är så länge sedan
Idag har jag köpt nya frimärken bara för att Lejonströmsbron är avbildad!

RSS 2.0