Klappgröt

På TV ska man laga klappgröt strax. En rätt jag inte kommer ihåg med bara förtjusning! Men det bjöds på sådan när tant Annie kom och hjälpte till mes sömnaden när vi var små. Jag kan fortfarand komma ihåg hur jobbigt det var att stå stilla medan klänningen skulle provas

Biltur på höstvägar

Ytterligare en bil testad, nu åkte vi en bit efter Indalsälven. det är fantastiskt vackert så här på hösten.

Helgens små händelser

Anders och Birgitta var här på lördag. Vid diskningen efter gick min favoritkanna sönder ,lite tråkigt men en världslig sak
På söndag inventerade vi ett av våra trattkantarellställen vilket resulterade i någon timmes rensning.
 

Ljus

Man kan köpa lampor som ger vårljus men ännu bättre är de med det äkta som man kan längta efter i höstmörkret.
Här en bild som visar att vi seglat ifrån spinnakerseglarna I Kroatien, eller hur det nu var????
 
 

Inkomstgränser

Mörkt redan före halv åtta. jag har tagit in tomater.
På nyheterna pratar man bara årets budget och inte i år heller verkar det bli något för att höja inkomstgränserna för rättshjälp. Då och då har man utrett frågan sedan 1999 men ingen förändring har skett. Kanske en liten fråga i sammanhanget men vill man att alla ska ha samma möjlighet att få sin rätt prövad har det betydelse.

Gräsklipp

Nu ska det bli ett stort hotell till i Sundsvall. Och man har byggt så många nya lägenheter i Inre hamnen att det inte finns hyresgäster, så kan det gå
'Jag har klippt gräset på framsidan, gissningsvis sista gången detta år!

Ååå en sådan gullunge

Jag är såld! Efter en förlängd helg så kan jag inte låta bli att tänka på A nästan jämt. En sådan gullplutt kan jag inte tänka mig finns förutom A!
 

Mot Hammarö

På E4 strax tankning i Gävle, slutdestinationen är Hammarö och Alfred med föräldrar!  äntligen! 

Tester

Idag har det varit test hela dagen! Lasse och jag har testat en Volvo inför ett eventuellt byte. En stor och fin bil! och ibland saknar jag vårt liv som Volvoåkare, då var det ju för att kunna lasta skidor och allt som hörde till det och så säkerheten!
På dagen har jag testat en stol- pall som vi får prova på jobbet. Jag hade en sådan när jag jobbade som konsumentvägledare men så blev det lite felbalans när jag väntade S och magen växte!
 
 

Träning, demens och svamp

På TV:n talar de om demens och det är tydligen jättemånga som har. frågan är när man ska oroa sig eller när det bara är hårddisken som är full. Nyss tänkte jag at jag skulle skriva något  men det är borta nu!
Jo just ja, har påbörjat höstens styrketräning för att råda bot på mitt onda knä och fot och usch så svag man blir utan kontinuerlig träning.
I helgen har vi plockat bär och svamp igen men nu tar vi bara fina svampar och faktiskt så gjorde jag en jättegod kantarellsoppa
 

Om både onsdag och torsdag

Fy för Nordea, tur att jag inte har den banken!
Igår var det dags för surströmming igen tredje gångeni år nu hos Mariann och med Anna-Lena också. Gott och jättetrevligt men nu har jag nog ätit nog surströmming för i år.
Vi fick också en fin bild på lillgubben!
 

Inga bilder

När jag skaffade drop box försvann mina möjligheter att tanka hem bilder. Jag behöver hjälp av någon av mina barn men det lär dröja...
I brist på detta kan man ju förstås kolla på gamla och drömma...
Fjolårets pioner

Oro

Det är oroligt i världen. Hur i all sin dar ska det gå i Korea?
Jag har drömt mardrömmar i natt efter olyckan på Kusten...

Trafikolycka

Strax efter olyckan passerade Lasse och jag Kusten och undrar hur det är möjligt att köra av gamla E4:an och hamna ovanpå två bilar rakt mot väggen! Så otroligt gräsligt också att en liten pojke fick sätta livet till! Det verkar helt otroligt att man kan lyckas köra så!

RSS 2.0