GOTT NYTT ÅR

Här en bild från landskyrkan i jul

Skidor igen

Åter så pass frisk att jag kunde åka skidor i kväll även om serpentinbacken kostade på!
Här är Lejonströmsbron på julafton! samt Rogers hus! Min skolväg en gång i värdeln men då fanns inte trafikljusen

Nu är glada julen slut

Vi är hemma igen efter en bra jul i Staan. Fast lite sjuka har vi varit särskilt Lasse.
På julafton blev det årligt gravbesök men gravarna måste skottas fram!

Arkiv

Efter en alvedon så pallrade jag mig ivg till jobbet och det var tur! Domstolsverket meddelade att vi 1 januari 2013 ska ha ett nytt arkivordning vilket de tidigare sagt kunde dröja till senare 2013. de har därför inte låtit oss utbilda oss som domstolarna har. De trodde vi skulle få dispens men det fick vi inte så nu blev det akutinsatser. Nu tror jag vi löst det och egentligen så gillar jag när det händer saker så här men det blev lite hastigt och lite krångligt framöver!
Detta måste piggas upp med en bild! Vad tror ni om min lille glada prins!
 

Halvrisig

är både Lasse och jag idag men jag har semester. det blev en lugn dag med saftkokning, pepparkaksbak och alvedon

Lite av varje

Jag har gjort en papparkaksdeg!
Georg i Stengeorg har avldid så nu är de döda båda två!
Läste en intressant  krönika i Aftonbladet av Ronnie Sandahl om Disneyfigurer och Sverigedemokraterna! Tänkvärt. Också han tar upp frågan om närhysteri vilket ju varit ämnet för dagen i Göteborg

Skottning och lekstugan

I helgen har jag skottat! Egentligen är det det enda jag gjort. Lasse är sjuk så han har inte varit till särskilt stor hjälp. Det var ok så länge det var kallsnö men nu på slutet har det varit blött och tungt:
Lite har jag scannat också, bla detta
Det var tider det, måste vara omkring 1965 med tanke på att voltstången finns där! men av någon mysko anledning ser man inget skidspår!

Spruta

Nu är gulafebernsprutan fixad och recept på malariamedel finns att hämta. det närmar sig. Besöket på  infektionskliniken var ett gruppevenemang med vi fyra resenärer, två läkarkandidater, en läkare och en sköterska i ett litet rum där kandidaterna satt som små skolgossar och försökte reda ut alla frågor.
Fortsatte scanningen igår och hittade denna bild på mina godingar!

Plogen och Rut och en telefon

Mitt skottande ikväll fick ett lyckligt slut. Plogen kom och som vanligt plogande han hela gatans snö till gatans högra sida dvs vår  Alla vi på högra sidan gick ut som vanlig och började jobba med snövallen. Kort därefter passerade en traktor som skulle ta bort snöhögen längst bort på gatan och just vid min uppfart satte han ner bladet och skrapade bort vallen i ett huj! Tacksam och glad i hågen kunde jag lämna mina skottande grannar och gå in i värmen i stället.
På fikat idag undrade vi om man kan göra rutavdrag om man hyr en tomte som delar ut julklappar?
 
Föresten har jag skaffat ny telefon idag. Nu är det slut på sms-andet ty mina fingrar är för tjocka för att lyckas få dit någon bokstav alls. Över huvud taget är det helt omöjligt att fatta alla funktioner!

Mera skidor

Anna-Lena är här.Jag har också hunnit åka skidor i kylan. Men roligt i alla fall!

Skidåkning och AK

I lördags trodde jag att jag var 100 år när jag gav mig ut i skidspåren, orkade knappt 2,5 km men idag gick det bättre. det var dessutom fantastiska spår! Dessutom var det magiskt fint i skogen!
Och så har jag fått lösningen på vem som var barnet jag frågade efter i mitt senast inlägg, På grund av min fråga då kommer här men bild på AK som liten, några månader, kanske ett halvår.
 

Ledningsgrupp och frågan vem är barnet?

Ledningsgrupp till kl ett vilket är rekord! Lite oroligt....
 
som sagt jag scannar bilder och då hittade jag detta. Jag gissar att det är Kajsa som sitter på pappas mage men någon kan väl bekräfta!

Mina lekkompisar och mina klänningar

Det är inte lätt att träna när det snöar så här mycket hela tiden. Nå jag har i stället påbörjat scanningen av mina gamla bilder och se här, jag hittade en bild på vad man måste säga är mina första lekkompisar
eller den här bilden från familjen Boströms första semesterresa som gick till Gävle. Här kan man se alla tre likadana klänningar som jag fick ha. Det fanns dessutom flera modeller!

Åk-knapp

Kylan håller i sig så än har det inte blivit skidåkning men jag har köpt Åk-knapp två t o m och en har jag köpt till hälften på krita! Igår när jag skulle hitta en bild på mamma fann jag några ganska somriga också. det är inte fel det heller!

Hemlängtan

Lite prat om gravar, kyrkor och kyrktuppar på fikat på jobbet idag blev till längtan hem! Det känns fortfarande som hemmamiljön efter 33 års frånvaro!! Här landskyrkan juafton 2010.
 
och så saknar jag mamma. Här är hon och pappa
 

Illamående o skratt

Undrar vad jag nu gjort för fel. I alla fall mår jag illa men har dock lyckats simma 1500 m men sedan blev jag så matt att jag knappt tog mig hem.
Nåväl gladare blev jag när jag återigen såg de skrattande damerna på FB!
AK är i Berlin med UD vilket Aftonbladet visst uppmärksammat alltså att UD är där inte specifikt AK. Tidningarna intresserar sig ju väldigt mycket just nu för hur vi statsanställda använder våra pengar.
 

Illamående o skratt

Undrar vad jag nu gjort för fel. I alla fall mår jag illa men har dock lyckats simma 1500 m men sedan blev jag så matt att jag knappt tog mig hem.
Nåväl gladare blev jag när jag återigen såg de skrattande damerna på FB!
AK är i Berlin med UD vilket Aftonbladet visst uppmärksammat alltså att UD är där inte specifikt AK. Tidningarna intresserar sig ju väldigt mycket just nu för hur vi statsanställda använder våra pengar.
 

Snön kom kvickt i år

så skidorna är nu avsicklade
 

RSS 2.0