Rädsla

När jag frågade pappa (ganska länge sedan alltså)om farmor och farfar var rädd för att Tyskland skulle dra in Sverige i andra världskrigen sa pappa attt det enda farmor var rädd för var att ryssen skulle komma! vilket är tänkvärt för vad är vi nu rädd för?

Krig

Så blev Ukraina attakerat, väldigt ruggigt. Det känns overkligt och sorgligt. Allt påminner om  1939...
Lite läskigt är det med uppmaningarna om att vara vaksam på den infomation vi får. Det är väldigt svårt att värdera.

Halvtid

Så fick Jag höra att jag nog kommer att få frågan om att jobba halvtid ett tag...lite frestad men ännu mer frestad att vara med småbarnen, men det blir kanske så

Konflikt

Jaha så ökar konflikten. På något naivt sätt har jag inbillat mig att det skulle komma nära ....
 

Mobilhjälp och krigshot

Ledig dag igen, skidåkning och simning och numera. korsordslösning. Men hur lyckades folk lösa korsord utan hjälp av mobilen?
OS är slut så nu blir det trist på tv igen.
och över allt skuggar Ukrainakrisen....hur ska man lyckas undvika krig?

Arkivfrågor

just nu ägnar jag mig åt att leta bland gamla handlingar för att lämna ut beslut. Ganska besvärligt då it systemen inte riktigt håller vad det var tänkt ur arkivsynpunkt. Man undrar hur det ska bli med arkiven infraljuden. Vad kommer att vara läsbart om 100 år. Kanske inte så viktigt för rättshjälpsfrågor men det finns ju andra saker man kan behöva forska om att eller hålla reda på. alltså jag undrar om vi har en övertro på nuvarande teknik.
 
 

snöoväder

Snöoväder idag. Jag missade träffen med träffen med mina gamla arbetskamrater för att hinna skotta.

Slutligen

Har jag sagt upp mig!

Helgen

Mycket OS i helgen och fina spår på. Södra.
Oroligt i Ukraina, hur ska det gå?
 

Läget i Europa.

Det är svårt att tolka läget i Ukraina. visserligen rapporteras det men samtidigt är det stora rubriker om "mello"och en hel del annat som får större rubriker så hur orolig ska man vara.?

Ledig dag.

Har varit testpensionär idag. En skidtur till södra och en simtur. Det är inte så vanligt arr vi kan åka hemifrån numera vilket kanske är tur. Det är väldigt svårt med utförsåkningen, jag blir trött av att ploga.! Men det är ändå en trevlig sträcka. Och soligt och skönt var det

Hjälpsam personal

Idag har jag haft samtal från både förskollärare och lärare som ringt föra att hjälpa barnens föräldrar att förstå de brev vi sänder. Det är ganska sorgligt att det inte finns andra lösningar.  
Jag fattar att våra brev är svåra att förstå men det finns också andra faktorer som dåliga språkkunskaper. Men det borde finnas andra som kan hjälpa.

OS

Men så roligt med OS-guld i sprint. och alla andra medaljer också förstås.

Tillbaka

Efter en ledig fredag och ledig helg är det åter arbetsvecka. Men också den här veckan ska jag ha en semesterdag.
På ledningsgruppen idag diskuterade vi återgång till det vanliga efter coronarestriktionerna. Kan ju åtminstone verka hoppfullt.
Just nu hör jag en debatt om kärnkraft. Jag tycker det låter som debatterna på 70-talet.

Konsulttjänster

Men hur är det möjligt att anlita konsulter för att skapa en ny logga och en annan för att kolla att det inte blir varumärkesintrång och misslyckas så fullständigt som Frölunda? Vad är det som gör att man inte ens ifrågasätter det mest uppenbara när man köper en tjänst? Det är faktiskt något man mer allmänt kan fundera över. Det har ju hänt tidigare, som t ex liberalerna.

Dåtid, nutid

Jag läser en bok "Intill slutet vill jag vittna" av Viktor Kemperer. Det är hans dagböcker från 1933 -1945 i Tyskland. Har nu kommit till 1938 och Sudetkrisen. Det finns mycket som påminner om utvecklingen i Europa just nu...Hoppas bara att det inte blir samma förskräckliga kosekvenser.
Boken är över 800 sidor lång och min ambitiopn är att läsa ut den på ett år så det blir inte så mycket varje kväll

Sparkad biskop

Lyssnar på nyheter om en biskop som fått sparken för att han haft en utomäktenskaplig relation och lyssnar på min f d chef som sitter i ansvarsnämnden.Eller sparken fick han inte, han får inte vara biskop.
Men med tanke på flera andra händelser så trodde jag inte att det var möjligt.

RSS 2.0