Demokratiproblem

Är Eurokrisen slutet på demokratin i Europa? Hux flux är det andra än folket som bestämmer och till och med har det framförts att intressenterna tycker att de privata lönerna i Grekland skall sänkas dvs helt nya parter börjar ha åsikter. Är det så att vi utan att fatta det har tråcklat in oss i ett system som minskar de demokratiska inslagen...


Gnälldag

Åter arbetsdag. Jag har skrivit ett  gnäll-l PM om Domstolsverket. det är faktiskt ganska inspirerande att få gnälla lite. De har dessutom bett om det....
Så här ser vintern ut i vår skog just nu, bilden är tagen igår...

Helgen är över

De Euroasiatiska studenterna har åkt och vi är smått utmattade. Men ikväll blev det en trevlig middag med AK. Hon har dessutom åkt en motionstävling så vi har tillbringat dagen på södra berget!

Möte o gryta

Ledningsgruppsmötet tog väldigt lång tid idag och sedan blev det fullt upp resten av dagen. det är svårt att hinna med ibland. Jag har nu kokat köttgryta till Euroasienstudenterna men köttet var mycket ojämnt en del väldigt möra och en del ganska sega!
Skidspåren på södra var kanon idag också!


Karius och Baktus

Nu är det storstädning på gång inför Euroasienstudenternas invasion i helgen fast jag vet inte om jag orkar städa mer idag.
Jag har varit hos tandhygenisten idag! Med allt mer vitnade knogar funderade jag över Karius och Baktus. Var de snälla eller dumma egentligen? I vilket fall var det synd om dom när tandläkaren spolade bort dem...Är det någon som kommer ihåg vem av dom som var rödhårig?

Italien

En vårresa till Italien är bokad! Något att se fram emot. men det är ganska härligt med vinter också. Kanke vi hinner se Rom igen!

Skidspår

Åre var vintrigt och fint men det var detockså i skidspåren här hemma ikväll! Bättre än såhär blir det inte.
Men varför i friden snamn promenerar folk i spåren`?

Åre

Strax förvandlas min vilohelg till en vistelse i Åre!

Hockey

Årsredovisning på gång, lika knöligt varje gång.
Lasse och jag har fått biljett till Timrå.Luleå så vi fick heja på Timrå så att Luleå halkar efter AIK och Brynäs och tänk Timrå vann för första gången på evigheter!

Remisser

Tidigare fick vi svara på ett antal remisser (utredningar angående lagförslag) Det händer nästan aldrig just nu och de remisser vi svarat på genomförs aldrig. Undrar om det är regeringsens taktik att inte göra något alls. Kanske monterar vi ner sociala förmåner och investerar eller utvecklar ingenting???

Lyxkryssare på grund!

Hur i hela friden har den italienska kaptenen lyckats köra på grund! Han måste ha varit jättefull!
Just nu bakar jag frallor

Åter vardag

Efter en helg med besök av Anna Lena och Lars och skidtävlingar är det åter vardag. Vi sitter här och glor på idrottsgalan!
För övrigt tycker jag Hellner borde fått Jerringpriset!


Vansbro o skidtävlingar

Nu har jag anmält mig till Vansbro, Lasse, AK och S också så nu är det bara att träna!
Dessutom har jag varit ungdomsskidtävlingsfunktionär ikväll. De är ganska söta, barnen.

Åter hemma

Hemma igen efter en snabbvisit i Staan. Jättefin vinter och roligare att köra nu när vi har fyrhjulsdrift. Tänkte stanna och ta ta en fin vinterbild men parkeringsplatserna är inte så vackert belägna...

Det blev en trevlig lunch i Umeå också med S

När jag kom hem hade Lasse hängt upp AK.s tavla som här syns med blixt i fast det var snyggt i verkligheten...



Stopp

Här blir det inga inlägg på några dagar. Jag ska hem till Staan och planera vård med pappa!

Skidor o slut på julen

Vi har skjutsat AK till Uppsala och träffat mina systrar. b la en god middag, allt var gott men särsklt Abborren!
Vi har åkt skidor idag. jag åkte på AKs tävlingsskidor vilket gör mig nervös. Jag tror jag ska köpa egna! Jag har åkt på AKs de senaste 7 - 8 åren!!
Annars har dagen handlat om skidor o skidskytte, vi har imponerats av Markus Heller, viken upphämtning!
Vi har tagit bort julsakerna! men kanske man hittar en ensam tomte någonstans kring midsommar!

Oro för pappa

Vi tror att pappa inte är riktigt frisk. När jag ringde idag hade han tryckt på larmknappen på morgonen och hemtjänsten hade varit förbi men lämnat honom i tron att han var ok vilket han inte alls verkar vara.
Nu är Mats med honom på sjukhuset och där har han varit ett längre tag. Nyss fick jag ett sms där det stog att de väntar och väntar...

Malmö

Det är otäckt det som händer i Malmö. Enligt radion P1 har 5 personer mördats på en månad och av dem är det två under 2012 varav en 15 årig pojke!

Svarta vinbär

Konstigt, jag har kokat svartvinbärssaft ikväll och nu är vinbärens slut. Jag som trodde att vi plockat mycket. Hoppas på en stor skörd från de nya buskarna nästa år.
Nu har dessutom snart hela julen gått och jag som tänkte att jag skulle bjuda barnen på alla möjliga goda bärefterrätter och inget blev det.

Nytt år

Nya året firades Lasse o jag med Karin, Kennet och Ingrid hemma hos oss.
Idag är det lite segt och också lite tråkigt. Barnens besök hemma närmar sig slutet


RSS 2.0