Varmt

Nu är det värmebölja här över 16 grader!!!Jag tror att solen värmer lite.


Guld igen

Jamen visst ett OS-guld till
Snart är det tenta så nu är det dags att snöa in på frälsebönder o kronobönder och allt vad det nu heter.
S ringde idag och tänkte stiga upp o se Kanada-Ryssland mitt i natten!

Kallt

14 grader på övervåningen och 14,8 nere. Jag tror jag ska koka varm saft och försöka ringa någon som kan laga värmeanläggningen imorgon! Men snart är ju detta över!

Silver

Silver idag...skidtjejerna är jätteduktiga. Det är lite roligt att jag sett dem sedan de var juniorer och i Haags fall tidigare än så...tänk att de blivit så bra! men himmel vad de drog på!
En del av AK:s skidliv är nog över och det är inte utan att jag känner mig nostalgisk. I helgen pratade Lasse o jag om att vi skulle sätta upp en lapp på Stockvik
SÖKES
barn som vill ha , valla, skjuts, tidsupport och någon som håller i överdragskläderna!
'Sedan skulle vi klippa dragflikar med vårt telfonnummer!
Men det blir nog aldrig så roligt som det var när våra egna höll på!

Journalister

En slödag..men vi har nog sett herrarnas jaktstartslopp 3 gånger i repris. Det går lika bra varje gång! Har just läst AB: s sportkommentarer. Men varför har de så bråttom att använda ordet fiasko.Jag fattar inte varför sportjournalister tror att deras uppgift är att komma med elaka påhopp. Är det roligt? Jag trodde att deras uppgift var att referera inte recsensera. I dagens AB var både Helena J:s masstartslopp och curlingtjejernas förlust fiasko! Har inte ordet fiasko fått fel betydelse då? eller? Dumma etiketter som detta kan man kanske sätta hemma i soffan men som rubrik i en tidning? Något överdimensionerat!

Till Finland

Nu är det kallt igen. Såg på israpporten från SMHI. Man kan nog skida till Finland, i alla fall från Staan.
Lasse är på fest och jag sitter hemma och skriver PM. Tyck nu inte synd om mig, det är självvalt! PM:et blir dessutom dåligt!

En undran?

Man kan inte låta bli att förundras över vilka hatiska människor som skriver onyanserade kommentarer i tidningarna. Både då det gäller politik och sport. Är folk verkligen så arga, bittra och generaliserande?

Inte så lyckat i OS men väl i övrigt

En mindre bra OS-dag men S är hemma o AK har fått sitt stipendium för sommaren så i övrigt är det ju en bra dag även om det betyder att AK inte kommer hem för än i höst eller sensommar


en os- dag till

Livet består just nu mest av jobb o OS. Konstig skidskyttetävling....
S är hemma. Han o jag skulle äta lax, potaitis o stuvad spenat. När jag tog fram laxen visade det sig vara kallrökt men det gick äta det också! Sen blev det semlor förstås!
Är trött efter den tidiga morgonen p g a simträning


Skidgolf

Det blev skidåkning på golfbanan i dag p g a solen. Skönt men ganska jobbigt att bara åka slättåkning, ingen chans till vila. Annars är det mest OS

Myrvår

Kan ni fatta att myrorna redan visat sig!!!Borde dom inte ligga och sova i snön!


Bamse

Vaknade sent som vanligt i morse och hade alltså lite bråttom. Hafsade i mig filen läste framsidan på tidningen och en lapp om en bortsprungen katt. Ja ja tänkte jag den har väl blivit lodjursmat. Men när jag backade ut bilen ur garaget såg jag ett par ögon blänka långt inne i verktygshyllorna och där satt katten! Först försökte jag säga åt katten att gå ut men den var som paralyserad så jag ringde telefonnumret på kattlappen och när  kattägaren kom kröp Bamse (katten hette så) fram. Den var ganska medtagen och har nog suttit i garaget sedan söndag mitt på dagen.  Då stog Lasse o jag på balkongen och lyssnade på en ylande katt som vi inte kunde lokalisera!
När jag kollade efter i garaget så har kattskrället gjort alla sina behov i sandhinken!


Bankfacksöppning

Oj oj, vad stum jag är efter simträningen.  Efter detta var jag på banken och tittade poå när de borrade upp ett bankfack som vi tappat nyckel till. Dynamit-Harry hade det nog inte så lätt!

Holländskt besök

Idag kl 13.00 skulle jag ha besök av en holländare som utreder rättshjälpsfrågor. Han kom för sent eftersom han stog på fel perrong i Stockholm när hans tåg skulle gå.
När han väl kom var han väldig förvånad över att man inte fick rättshjälp i förvaltningsrättsliga frågor.  Kanske det bara är vi svenskar som tror att mydnigheterna är opartiska i sina beslut.

Stum

En timmes skidåkning med stumma armar? Varför? jag skyller på min nya simkurs med intervallträning, ryggsimmet är mördande!
Jag satt på balkongen i sol en timme o pluggande!

Lite sol till sist!

Jo då det har snöat lite idag också men sedan blev det sol en stund!  Lasse o jag åkte skidor på Södra där man inte lyckats spåra ordentligt men dock...
Här kommer lite Tellusbilder





och så Sing Sing i sol

Morgonsång

Ännu mera snö, nu är vi i närheten av rekordåret (94 tror jag dvs man ser inte de förbipasserande). S ringde halv åtta i morse och sjöng gomorron, gomorron! Han hade varit och simmat.

Nostalgi

När jag åkte skidor idag mötte jag Stockviks 12 åringar åkandes på slalomskidor i serpentinbacken. Naturligtvis fick de åka upp också men lika glada var de för det. Jag blev lite nostalgisk och tänkte på hur kul det var med Polkagristiden! Åtminstone för mig, hoppas ungarna hade kul också!


Simma o högmod

Simträningskursen har börjat! Intervaller o 15 sek vila mellan....flås, flås men kul.
Jag läser om frihetstiden vilket är intressant. Just nu lyssnar jag på vad Sissela Kyle säger om högmod, intresant! Men vad är högmod?  enligt henne en dödssynd!

Mera snö

Det har kommit ännu mera snö och Lasse har satt extrapelare i uterummer för att stötta upp taket. Vi har just sett ett program om skidåkarnas slit inför OS men det är inte utan att man tänker på alla som lägger samma slit utan biljett till OS...dvs de flesta drottare!


RSS 2.0