Lite att tänka på!

Fastnade vid en dokumentär om två bröder som farit illa i livet och var ovänner. Mycket intressant och programmet slutade med texten "hatet är en lat form av sorg". Tänkvärt.
Har idag också läst om USA som inte låter barn under 18 rösta men de kan dömas till livstidsstraff och att alla länder utom USA och Somalia har raticifierat FN:s barnkonvention!

Web-tv

Jag är nog otroligt barnslig men jag tyckte att senast "Puckat&Klart" i Norran var kul! Det var så oerhört dumt att det var skojigt.
Helt sjukt så har Sundsvall Hockey vunnit igen men det är ju förstås Skelleftepojkarna som fixar detta!

Äntligen

Jo men nu äntligen tog AIK 3 p!
Jag iddes inte vänta på spinningpasset så det blev cykel hemma i stället!

Hängt tvätt

Idag har jag torkat tvätt ute! Rekordsent tror jag men p g a blåsten gick det fort.
Jag har också simmat eller armsimmat pga ett ont knä

Blåst

AK är åter i Uppsala och S har jag inte hört av på länge....
Tydligen är det storm på gång. Äntligen! Efter vad jag hört krävs att det blåser ordentligt tre gånger för att det ska komma snö! 


AK är hemma

Lunch med AK var dagens hlöjdpunkt. Sedan var vi på spinning på kvällen .Jobbigt


Norran

Gårdagens inlägg förvånar. Jag kollade Norran och de har inte skrivit en rad om att det handlade om medlemmar i moderaterna...bara att en bloggare polisanmälts!


Ungmoderater i Staan

Allt kan hända i Staan! Nu har några ungmoderater fotats när de gör hitlerhälsning (fast de själva säger att det var morgongympa) Det har blivit uteslutna och en annan ungmoderat i röd kavaj fick uttala sig i TV. Allt detta i TV4!

AK är på besök och tenatpluggar!


Hemma igen

Jag har kommit hem från Staan och Annas begravning. En mycket fin begravning. 

 Den gav lite perspektiv på hur olika sociala villkor det fanns i min egen närhet när jag växte upp som jag aldrig tänkt på .

Ost o vin

Lasse o jag har varit på en jättetrevlig ost och vinporvning med Nicke, Lena, B-Å och Agneta så nu vet vi vad man skall dricka till olika sorters ost. det var gott och roligt!


S 22

Idag fyller S 22! Hoppas han har en bra dag och att jag får  tillfälle att se honom igen på fredag!

Ensidig politik o simmning

Finns det bara en sida i politiken  just nu. Med finanskris och elände i den privatiserade äldrevården borde det ju vara världens chans att ta poäng men det hörs nästan inget alls!
Jag har i alla fall varit och simmat i ett väldigt kommunalt badhus i kväll. Nu har jag simmat mer än årets mål!!!
Kanske en bild från lite kontraster i Xian???

TV-serie o spinning

Måndag igen. Lasse är i Tyskland eller var det Österrike, näre Tyskland var det nog. Jag har som vanligt försökt vara vegetarin men det slank ner lite fisk till  lunch. Allt detta är dock förbränt på ett spnningpass!
Måndagarna är lite trevlig just nu då man kan kolla på TV-serien Anno1890! Mycket bra

Besök i Umeå

Sitter i S lägenhet och väntar på att han o Lasse ska komma hem med en saknad planka till hans sängbygge. Alltid lika roligt att träffa S. Strax ska vi åka ner på stan och äta och i morgon kommer  besök från Staan!
I Umeå slås man av vilket liv det är i stadskärnan i jämföresle med Sundsvall som måste konkurera med fula Birsta!

Mormor o morfar



Egentligen hade jag tänkt säga något om eurokrisen men nu har jag skaffat en scanner och testat den med denna bild. Visst är dom fina!

Telefoner och Mattias (men av olika anledningar)

Nu har jag haft all telefontid för jurister på jobbet i en vecka själv. Och har kommit fram till att mobiltelefoner är ett gissel. De har dålig ljudkavlité och folk pratar i dem överallt och tror att de hörs jättebra. Man hör inte alls när man befinner sig på dagis, i rusningstrafik eller om man samtidigt har en kommunikationsradio som står på osv. Desutom undrar jag vaför folk över huvudtaget kan tänka sig att tex sitta i en buss och prata om sina vårdnadstvister o dyl!!!Imogon är det i alla fall inte min tur!!!
Mattias fyller 40 idag! Hemska tider! Jag kommer så väl i håg när jag som 15 åring kom hem och både  mamma och pappa stog tryckta mot telefonen och pratade med Brita! Jätteglada nyblivna morföräldrar!

Från dagens nyhetsflöde och en Kinabild

På P1 idag kunde man höra en av SR:s journalister i USA berätta att Michael Jacksons läkare, som nu blivit fälld för vållande till annans död, var skuldsatt och "var bland annat far till sex barn med sju kvinnor!
I Norrans hockeyblogg har jag äntligen fått veta hur det går till när CK Gukdkedjan är ute på sina cykelträningar. Det var AIK:s hockeytränare som skulle ut och cykla med klubben. Man styrde kosan mot Skelleftehamn men stannade i Bergsbyn och åt mjukglass. Ja alltså jag förutsätter att det är CK Guldkedjan! 
Här kommer slutligen en Kinabild från i april! Städning av Himelska fridens torg!

Vegetarisk måndag...

Idag gick det bra med min vegetariska måndag. Mezetallrik till lunch och pasta med tomatsås till middag! Lunchen åts tillsammans med Agneta S på Sju kryddor. Gott och trevligt


Mera trattisar än vad vi behöver

har vi plockat idag. Lasse, Karin, Kennet o jag tog en långtur i skogen och gissa vad vi hittade! Jo då ännu mer trattisar! Det var fint i skogen och fikat var gott så det var helt ok.
Bilden nedan är dock från förra året och skogen är mot Juniskär
 

Vinst och förlust

Vi har varit och sett AIK vinna över Timrå samt ätit på O´learys och köpt nya skinnstövlar dvs det var en dyr kväll.

Konsumnetvägledare

På radion idag ringde man Tyresö kommun som saknade konsumentvägledare och frågade vad man skulle göra i stället. Man rekommenderade Juristjouren! Det skär i en gammal konsumentvägledares hjärta!!
Hörde att man funderar på förändringar i konsumentvägledareorganisationen. Man kanske skall sadla om igen. det var  ganska kul!
Idag har jag varit på jobbigaste spinningpasset jag upplevt! Men det känns förstås bra nu!

Grekland

Hur ska det gå för grekerna och Europa. Det blev kaos när premiärministerns tillkännagav att han tänkt ha folkomröstning om krispaketet men egentligen är det väl korrekt. Hur skall de kunna genomföra alla åtstramningar utan att ha folket med sig och vad är det för demokrati om man inte kan lyssna på befolkningen!
Lasse var med på simningen idag! Säsongspremiär för honom!

RSS 2.0