Bär

Nu är förrådsfrysen full av blåbär, hallon, svamp, krusbär, svarta vinbär och lingon. Nu gäller det bara att komma ihåg det under vintern.
Idag har vi plockar 5 liter lingon på vårt ställe  i Gävle!

Lekväder

Ikväll är det väder för att leka tjuv och polis men var är mina kumpaner från Torpet.
AIK vann ikväll!

Kvällen

Jag har suttit i telefon och pratat med diverse släktingar, också pappa som ändå är så pigg att han orkat bli arg över sociala orättvisor och nedskärningar, idag var det vård och skola!
Har dessutom varit och testat spinning för att se om knäna håller och det gjorde de!
Här pappa som 22-åring
 

Nätverk och tomater

Har varit på Myndighetsnätverk idag och imponerats av hur många duktiga engagerade människor det finns! Och vad mycket större möjigheter det finns om man samverkar....
Nu pågår hockey på teve, kanske det går lite bättre idag. Det är faktiskt löjligt att man kan bry sig så mycket. Flera gånger per dag har jag senaste veckan tänkt på hur det ska bli om det går dåligt för AIK i vinter!
Idag liksom några dagar tidigare har jag tagit in tomater...här är dagens skörd. Mer finns

Renar

På fjället var det bara Lasse, jag och renarna. Ganska trevligt
 

Ingen fisk

fick vi i Saxnäs med omnejd där vi varit i helgen men fins och höstgult var det, Föresten kommer här en ganska misslyckad bild men jag undrar om AK eller S kan gissa vad fjället heter...

Ingen ärndring i år heller

Simmade i en solig utebassäng idag. Skönt. Budgetproppen presenterades idag. Återigen inte ett ord om inkomstgränserna för rättshjälp.Nu har man inte ändrat  på 13 år!

Jönköping

Hemma igen efter en utflykt och möte till Jönköping med ett uppehåll hos AK i Uppsala också!  

Misslyckad shopping.

Efter jobber tänkte jag köpa regnställ och promenadskor men misslyckades! Alla skor jag så var antingen jättefula eller obrukbara! Det skulle vara enklare om man var 20 år och kunde gå omkring i vad som helst utan att få ont!

Katten är fri


dvs utsläppt från häktet i Piteå har jag idag blivit upplyst om.
Dessutom har jag lyckats få en en kilos rengbåge och Lasse en lite mindre. Kul! Nu har vi fisk till middag och fileer i frysen!
Här är Lasse med fisk!
Några av mina gladiolus blommar sent som t ex denna!

Kriminella katter

För ett tag sedan kunde man läsa om en katt i fyllecell i Uppsala och nu kan man läsa i Aftonbladet om en katt i Piteå som sitter i arresten efter att ha tjuvat mat!????

Vinst

AIK vann!

Vilken tur

att man slipper vara klädd som författningsdomstolen i Karlsruhe på arbetet! Bild från DN!

Bortskämd


Är inte programmet Ung och bortskämd fejk. Så korkade människor kan väl inte finnas?
Hörde på radion häromdagen en parodi på programmet som handlade om åldringar i programmet Gammal och bortglömd!
Såhär ser rosorna jag fick till morsdag ut nu!
 

Klyftor o lagsagne

Klyftorna ökar i Sverige enligt något program i P1 idag. Men för stora flertalet är det ugefär oförändrat dvs det är de rikare som blir rikare och de fattigare fattigare i förhållande till övriga.
Även i höst ska det bli en vegetarisk dag per vecka så idag komponerade jag en egen grönsakslasagne. Ganska hyfsad faktiskt!

Grundbulten

Blåbär o svmap blev det men ingen fisk idag! Men en heldag i skogen i alla fall.
Dessutom läser jag Grundbulten som jag läste på 70-talet! Jag kommer inte ihåg något! Billig om man kan läsa om sina böcker och de är som nya!

Ont knä

Knäna värker efter mina löparrundor så nu blir det inget spring på ett tag.
Fast jag har köpt knäskydd!

Kantareller o reflexer

Anna- Lena och jag har plockat lagom mycket kantareller för en kvällsmacka!
Enligt Norran har man någonstans utanför Staan skjutit en älg som hade reflexväst på sig!!! Det var t o m bild!

Talang och TV

Nu vet jag varför jag inte blev balettdansös. Enligt något program på P1 så har forskarna kommit fram till att de enda som avgör om man har talag eller inte är kroppsform och längd!
Telia gör uppdateringar på TV ikväll så vi kan inte kolla på TV. Läser på ett forum om människor som är lika arga som jag! När någon väl fått sin TV att funka ska hon inte byta kanal på hela kvällen! Någon annans TV la av när han skulle kolla på text-TV!

Katt i bur

Läste i Expressen idag att man i Uppsala huserat en katt i fyllecell i helgen. Katten var visserligen varken brottslig eller full men hans husse var den  berusade. katten hade dock egen cell!

RSS 2.0