Grispotatis o studier

Potatisen vi tar upp är vad mamma och pappa skulle rubricera som grispotatis men den är god (mandel). Sorgligt nog finns det också vissa maskar som tycker det.
Jag har börjat plugget med att beskriva mig själv och varför jag vill läsa historia.  Det känns lite skämmigt att vara så gammal och ta upp tid för universitetet men lite kul kan det bli. Bättre än varje kväll framför TV:n i alla fall.

Till slut blommade luktärten

Integrationsförslag

Skolan har börjat för både S o mig. Ska bli spännande att se om jag fixar detta. Fick mejl idag om att man nu kan anmäla till Vansbro...dags att börja träna igen alltså.
Idag på TV när regeringen  presenterade sitt immigrationsprogram i en skolklass var det en kille som frågade om integrationen inte skulle bli bättre om man kunde låta flyktingarna också flytta till Danderyd o dylikt. Tyvärr fick man inte veta vad svaret blev.


Inspark är nog farligt

Idag var S så hes att han inte kunde prata!

Dansant pojke mm

S har dansat så han måste åka på akuten och lappa ihop handen...ja jag säger då det!

I övrigt är jag så less på att alla partier mest berättar vad hemska de andra parterna är och struntar att tala om vad de själva vill...
Jag hade tid med vårdcentralen att läkaren skulle ringa 16.00. 17.30 gav jag upp. Ingen ringde. I stället skjutsade jag Maria A till Sidjön. Hon berättade hur det var att leva långt hemifrån...
 Dessutom har jag varit på intevallspinning idag. Jättejobbigt! 

Nystart för simningen

Idag har jag kommit igång med simningen igen fast det var lite trögt. Jag var nästan ensam i hallen.
S har tentat så nu håller vi tummarna!
Här har regnat så blommorna ramlat ihop.
Partierna bjuder över varandra inför valet. Eller varför inte en elbilspremie som ingen kommer att kunna utnyttja!!!Fast det framgår ju inte!


Debatt

Fastnade i en valdebatt så hela kvällen gick. Både Lasse o jag tänkte träna men regnet öste ner så det får bli imorgon.


Tomaterna har fått flytta till uterummet men som ni ser hann de bli ganska stora

En tanke

Vi har varit på soptippen, så snart är S rum färdigt att förnyas.
Jag läser om Stadserien vilket får mig att reflektera över min egen släkt. Mormors pappa (Carl-Fredrik Rosendal)som var pappa till 16 barn hade förmåga att engagera sig mer än vad vi ids och ändå har vi så många fler möjligheter med utbildning, ekonomiska resurser och tid...


Pågående röjning

Jag håller på att försöka göra plats för alla saker och då hittade jag följande...

design pappa. men jag undrar vilken som är AK:s och vilken S rår om.
Jag hittade också Super som var S gosedjur...

Super spelar basketmatcher på nätterna enligt S när han var cirka 5 år.

Just nu är Rudbeckiorna som finast

Ledningsgrupp o koffeinfritt

Det var ledningsgruppsmöte idag. Ett grubblande hur man ska få mindre pengar att räcka till större prestationskrav. Fast Domstolverket mäter prestationerna på ett väldigt underligt sätt. Det är förstås svårt att mäta myndighetsutövning och dömande.
För att få bukt med mitt illamående dricker jag inte kaffe under en vecka (doktorns rekomendation) Fast jag tar ett koffeinpiller varje morgon. Kaffe är verkligen en social grej också. Det är  lite trist att sitta och dricka vatten på fikarasten...Får se om detta funkar

S har åkt

S har åkt tillbaka till Umeå och hösten är här. Hans rum är en sophög just nu. Men värst är att  han har åkt.

Lasse fyller år

Lasse fyller år och vi har ätit gott och också testat våra nya skumpaglas. Om vi ´varit några fler hade vi kunnat testa M A metoden dvs att hälla skumpa i översta glaset som sedan spillt vidare

Ellos

Ellos skickar mig massor av brev om vad jag ska beställa.inför hösten men de vet inte att jag precis som alla andra höstar tänker byta till mindre storler, så det är ingen idé att jag beställer nåt. (jag har inte någon höst förut lyckats men det är ju en annan sak)


Semestern är över.

En svår dag. Vädret var fantastiskt men imorgon är semestern slut och S åkte idag. Tråkigt det känns som sommaren snart är över. Jag kan inte komma ihåg att det någonsin förut varit så gruvsamt. Nåväl vi badade i Dyket och det var jäteskönt
Lasses släkt har varit här, trevligt eller som Lasses mamma sa, tre barn, tre barnbarn, tre ingifta men tre barnbarn saknades.

Tröttsamt

3 liter kantareller o 2 liter svarta vinbär + en 40 miunters lunkunda som tog knäcken på mig! Men svampmackan ikväll var god!

B la dagens meny

S o Lasse viker tvätten som äntligen torkat dvs det har varit en eftermiddag utan regn! Vi har också simmat Dyket t o r i våtdräkt. Men det var nog inte nödvändigt med våtdräkt, ganska varmt ändå.
Vi har ätit röding och undrar om vi kommer att börja fiska igen någon gång Vi åt  röding med jättegod romsås samt madelpotatis. Vi tog en potatisplanta och det räckte till tre! 


Sy

Kan jag alltså inte. det visste jag ju men nu hade jag fått för mig att jag skulle sy kuddar. Läste instruktionerna på nätet och började...det slutade med att jag kastade tyget i väggen...och nu ska tyget få bli vallatrasor (det var inget dyrt tyg)
Jag har plockat lite hallon idag och lagt in gurka annars har jag mest latat mig, förutom det där med sömnaden alltså. Jag undrar hur Sigrid gjorde. När hon var hos Margit o sydde trallade hon hela tiden. Varför krånglade aldrig henens symaskin???

Lite deppig

Här är det lite deppigt. Jag vet inte varför riktigt, vädret och lite annat. Dessutom var jag ute och lufsade idag och ångrade att jag inte hade simglasögonen och våtdräkten. Det vräkte ner!
Förrådet är städat och där hittar man allt möjligt såsom en kartong med alla Lasses o mina anteckningar från Uppsala. Kanske inte något att ha men svårt att kasta! Ett minne från tiden då man ständigt fick lära sig nya saker. nåväl mycket annat hamnade på soptippen som numera bytt entrepenör. Han som skötte den tidigare hade järnkoll och det var städat o fint men vid förra upphandlingen var han för dyr och nu ser det istället ut som ett bombnedslag på återvinningsstationen. Man undrar vilka krav som ställs????



Wind sprint

Vi har varit på årets upplaga och beundrat en funktionär



samt sett tävlingarna,  deltagarna var allt från nästan avdankande som Ottey och löpare mitt i karriären som KlUftan



och också kommande som ett antal jamaicanska juniorer som var jätteduktiga.
En skelleftelöpare fanns också med. Lasse skrattade åt mig som jublade när han vann C-finalen!!!!Strax skall vi äta men S ska på middag på stadshuset med löparna i stället. Låter trevligt!


På väg hem

Jag och ca 4499 andra såg AIK gå på is. Ganska knäppt men också ganska kul.
Vi har varit o ätit räkmackor i Stackgrönnan med Torpsvägskusinerna och Ernst. Vi var altså Mats, Britt, Lasse, pappa o jag. Fint väder o trevligt i största allmänhet.
Ett sista dopp i Falket innan hemresa blev det också innan en god middag i solskenet hos Mats o Britt.
Nu är semestern i Staan över. Mycket är trevligt o bekvämt här. Bara en sådan sak som cykelmöjligheterna. Vilka framhävdes av det fantastiska vädret.  Bara en sådan sak att Lasse o jag efter en god surströmmingsmiddag kunde glida hem på mammas o pappas cyklar i går natt!!!!
Imorgon bitti bär det av hem till S som ikväll tar emot Helena + kompis som skall bo hos oss och se Roxette imorgon.

Bad o åska

Igår satt Ana-Lena och jag uppe på vinden i Solsidan när halva Staan bliev svart efter ett åsknedslag. Ganska mysigt och också pirrigt. Leif var upp och berättade att han monterat rep så man kunde hasa sig ner från taket i värsta fall!
Vi har badat i Långviken idag, skönt. Jag skulle vilja ha en stuga med brygga eller rättare sagt en brygga med stuga!
Har varit med pappa på syncentralen. Han ser inte mycket men de trodde att de skulle kunna fixa glasögon så att han kan läsa


En regning semesterdag

I går kväll var det smörgåstårta mm hos Mats o Britt. Leif o Kicki var också där. Trevligt och gott. Mats är en hejare på smörgåstårtor.
Idag är det regnigt. Jag läser en helgalen bok som heter Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
Vi har varit i Varuträsk och fikat ur träkåsor allt medan jag också pratade i telefon med AK om hennes förlängda USA vistelse.
Snart ska jag iväg och träffa Anna-Lena någonstans där man inte blir blöt.

Bad i Falket o annan motion

Årets första bad i Falket är avklarat. Förhoppningsvis inte det sista, det var jätteskönt. Jag har sprungit (lufsat) idag. Det är inte ofta numera men nu måste det ske en uppryckning. Det är inga problem att lufsa 30 miunter för flåsets skull men springmusklerna är ovana

Karin

Grattis alla Karinar och särskilt min lillgumma!
Nu är vi i staan och har fått en skruvmejsel i däcket. Det blev inte så bra

Nu bär det av igen

I kväll åker vi till Staan och tar först en sväng i Umeå med S grejer. Han har fått nytt köksbord.
I morse gich vi ut på svamputflykt så förmiddagskaffet blev varma svampmackor. Vägen hem blev på en stig jag aldrig vetat av i skogen. Men S o AK verkar känna till alla skogens stigar! Lasse tror att vi gårr början av denna med AK när hon var 2 år och det är därifrån kortet är när hon sitter i skogen med den rosarandiga tröjan!


RSS 2.0