Somriga rättshaverister.

När det är såhär varmt ute vaknar av någon anledning rättshaveristerna. det finns personer som återkonmmer år från år men alltid så här dags på året. Undrar vad det kan bero på? Idag har jag b la pratat med en person som sa sig vara intellegentare än alla andra i landet, det hade han bevis på.! En annan skrev och ville välsigna oss!
Jag åt lunch med AK o S samt beställde AK:s resa tillbaka till stora landet i väster,,,men hon kommer hem till jul! S o jag har badat i ett mycket skönt Dyket!

Helgen har ...

Helgen har varit varm och baden några. Nu finns kistan som vi lovat Anna Karin att vi skall kalla låda på plats. Lasse har snickrat o pysslat , det blev ganska bra tycker jag.

Bad...och i havet o till o med

AK S o jag badade en kortis i havet idag. Inte alls så kallt som vi trott, gissningsvis 19 grader! Skönt o äntligen!!

Saknar bad

Nu är det 25:e juni och jag har inte badat än. Det är hög tid och blir nog  i helgen.
Telefon på jobbet går varm trots värmen! Och som listetta sedan ett halvt år är frågor om man kan få rättshjälp för att klaga på försäkringskassans beslut.


inställd resa o stol

det blir ingen Uppsala/Stockholmsresa för Lasse o mig. i helgen Vi spar den till semestern o DN-galan med Agneta o Hans.
Jag halvligger allatid i min kontorsstol. I dag när jag lutade mig tillbaka blev det en väldig smäll och stolens fjäder (en stor en) flög all världens väg. Stolen pajade!!! Två år gammal...Jag kände mig ganska tung.
AK har valt glasögon och jag har bokat tid för undersökning om det skulle gå operera. Så blir det nog inte men tänk bara att ha ett par vettiga solglasögon. Vilken dröm!

Sommarbesök

Mats o Britt är här på väg söderut. Vädergubbarna lovar riktigt varmt. Varmt som sjutton i Staan. Skulle vara mysigt att besöka Falket.

Glasögon

AK och jag ska ha nya glasögon. Jag var och hämtade nya i dag mera mysko än de tidigare. Jag vet inte hur man ska hitta något man blir nöjd med. Jag tror jag ska ringa Agneta S som säljer ögonoperationer. Kruxet är bara att hon tror att för min del blir det konstgjorda grejer.

Äntligen en sommardag

det var faktiskt ca 20 grader. Skönt men hu vad myror vi har på tomten. Lasse o S spelade golf innan Lasse o jag åkte till stan för att äntligen köpa det trädgårdsbord vi funderat på i över en månad. Nu var bordet slut!!!Alltså snart får vi bygga ett själv!
Så här ser vår odling ut nu

I Armsjön var det svårt att hitta midsommarblommmor men det var det inte på Stockviks skidstadion!

Midsommarafton


firades i Armsjön som flera gånger tidigare. med ett fantastiskt sillbord och trevliga människor. Lasse spelade krocket som han brukar dvs k,kloten slogs åt alla håll o kanter.
det var en jätte kall midsopmmar så det blev inte något bad.

som ni ser på bilden var det ett antal filtar och t o m handskar som kom till använding.

Puh

Jobbade, lagade köttfärsbiffar, slängde sopor, handlade, klippte gräset vattnade tomater o gurka,tömde diskmaskinen och städade och nu tar jag en paus samtidgt som jag inser att stegräknare inte gillar sådana här aktiviteter. Det blir inget!
Ändå har jag knappt suttit för än nu då jag tar en minipaus innan jag ska rensa jordgubbar och skrika åt AK o S att de ska plocka bort efter sig. de har tränat
Läste i en tidning att man kunde dekorera tårtan med syren som ska vara ätligt . S testade och säger att det smakade kryddaktigt men att tårtan nog smakade bättre med jordgubbar.

Indalsleden o rättshjälp.

Indalsledenloppet var i lördags. Vackra vyer som vanligt. AK spran i Stockviks lag. De blev 7:a


S fotograferade när han kommit med min kamera. dvs jag hade först  glömt kameran s´han fick kliva upp och ansluta sig till Saga o mig som hejaklack

Ganska fin sommarbild´

Söndagen regnade bort och på måndag missade jag att få tag på Brita som fyller några år!

Ikväll har jag varit uppe vid NTO och tiiat på när Martin tränat Stockvikare

Idag pratade jag med en kvinna som klagat på ett LSS ärende meninte fått rättshjälp. Kommunen hade skaffat advokat och kammarrätten hänvisade kvinan till advokat om hon ville framföra åsikter men däremot fick hon beslutet att hon inte behövde rättshjälp. Allt enligt rådande praxis men visst är det gansk sjukt. Hur skall den lilla människan kunna hävda sig!

Student

Caroline tog studenten idag.Vi har varit på uppvaktning och på Hedbergska. Jag tror inte det fanns en enda klass där det inte fanns någon S har spelat hockey med!

Artonhundratalet mm

Vi så  ett program om 1900 talet. Snacka om att det var ett århundrade som skapade orättvisa i världen Men Zanzibar verkar vara ett ställe att åka till.
Johan o S har golfat, AK har tränat och nu är det dags för Lasse att börja ladda för nu blir det den 15 e Vätternsrundan
Sverige vann mot Malta. Surprise surprise!


Lite av varje

Johan är här. Han och AK o S sitter o tittar på en film som tydligen är rolig!
Jag har övat simvändingar.Ibland funkar det ibland inte....

Preskription o nassar

Idag har jag ägnat dagen till att skriva brev till kronofogdemyndigheten om en preskriptionsinvänding. Det tog en hel dag att skriva 1 sida! Annars har det varit en vanlig dag med telefontid, blomvattning spinning mm.
AK är i staan men imorgon kommer hon och Johan.
Tydligen så hittade några smånassar på att de skulle fira Sveriges nationaldag i Staan. det blev ett himla liv! 20 nassar och 800 motdemonstranter.
Lyckligtvis fick nassarna ingen plats i EU-parlamentet.

Surströmming

Igår blev det surströmming hos Karin o Kenneth. Första strömmingsätandet för året. Jättegott!
Lasse o jag var ute i Sakatn och åt strömming till lunch också så det blev fisk hela dagen!
Det är jättekallt ute. AK o S möts någonstans mellan Staan o Sundsvall. S är på väg hem o AK skall till Staan o hälsa på.
Det är EU val idag så det får bli röstaning när vi hämtar S på bussen!

Fikonkakor och fikonspråk

Dags att förklara Detoxkakorna tror jag. det var ett recept jag hittade på nätet som skulle vara nyttiga som sjutton. Dvs istället för mjöl var det fint malen mandel och istället för socker var det olika sorters torkad frukt b la torkade fikon. Men som sagt de var oformabara!
Susanne o jag ingår i dett projekt där vi ska fixa lite förbättringar till myndighetens datasystem. Varje fredag går vi på vidorlänkat projektmöte. Datanissarnas språk är rätt underligt. Igår sa projektledaren flera gånger att de skulle ^lejbla upp runtimern^. Hur nu detta stavas!

Krock

S blev påkörd nere vid E4 an isdag. Den andra bilen körde mot rött! Vi har bara väntat på att det skulle hända. det är ganska ofta som bilarna och lastbilarna kör mot rött. Tur att han inte blev skadad

Tandläkare

Idag var det tandläkarbesök eller tandhygenist var det väl. Ajaj vilka ilningar men nu är mina tänder förhoppningsvis befriade från tandläkaren i ett och ett halvt år!
det går illa med träningen just nu. Jag vet inte om det är allergi eller sjuka...men jobbigt.
AK o jag har köpt hängare till badrummet nere men leveransen var inte komplett så vi får se om det blir fixat.
Jag skulle baka detoxkakor men det blev bara smulor så jag slängde skiten till familjens förtret

Spring och kraftverkslagning

Igår lagades vindkraftverket för femtielfte gången



Och Ak har påbörjat sin banspringning


Parkering

det växer långsamt i vår trädgård. Jag tror jag skall gödsla lite extra!
AL och Lena Ny ringde under gräsmatteklippet! Trevligt.
Idag när jag skulle parkera på min hyrda parkeringsplats var den redan upptagen. Jag ringde Norrporten som sa att det var mitt eget problem alltså jaga bort inkräktaren eller vara utan. Vad ska jag göra annars! Ringa polisen eller?
Jag ringde bilägaren som suckade och sa att det var hans son som parkerat där och att han skulle ta upp det med hans son. Jag kollade på lunchen men bilen var inte flyttad. Om den inte är flyttad till onsdag ska jag säga upp parkeringsplatsen.

RSS 2.0